Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Közös hobbink kovácsolt össze minket, és indított el a pálinkakészítés útján. Pálinkafőzdénknek az 1913-ban épült „Masinaházat” újítottuk fel Hegykőn, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. Családias környezetben ötvöztük a pálinkafőzéshez fűződő hagyományokat a legmodernebb technikával. Látványfőzd ... (tovább)
Családi gazdaságból származó probiotikus sajtok. Az Alpokalján, Répcevisen található többgenerációs családi gazdaságunk. Növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és sajtkészítéssel foglalkozunk. Állattenyésztésünkben magyar tarka tehenek adják a kiváló minőségű tejet a sajtkészítéshez. Fontosnak ta ... (tovább)
Az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület alapját képező helyi akciócsoport 2007-ben alakult közel 280 fővel, 39 település együttműködésének kinyilvánításával Röjtökmuzsajon. Az egyesületet 2008-ban több, mint 100 tag alapította azzal a céllal, hogy a helyi gazdaságot és a helyi közösségek k ... (tovább)
2015-ben indultunk el az önellátás útján, melynek egyik első lépése tyúkok beszerzése volt. Vásároltunk egy fél hektáros területet, ahol a chili farm mellett saját célra zöldségeket, állítunk elő, a felesleget értékesítjük. 2021-ben kezdtünk el foglalkozni fürjekkel, az állományt folyamatosan növelj ... (tovább)
Fermentált zöldségek előállításával foglalkozom. Ezzel az eljárással a zöldség nincs hőkezelve, tehát nyersen, annak teljes tápértéke megőrzésével fogyaszthatjuk. Az ezáltal termelődő pre- és probiotikumok elősegítik az ásványi anyagok és vitaminok elérhetőségét, visszaszorítják a patogén baktériumo ... (tovább)
A Celldömölki Malom Kft. üzeme egy napi 100 t kapacitású tradicionális magyar búzamalom. A malomban először 1938-ban őröltek lisztet, és több korszerűsítési beruházásnak köszönhetően a mai napig szinte folyamatos a termelés. A Celldömölki Malom Kft a magyar családi tulajdonban levő GSD csoport tagja ... (tovább)
Fürjek tenyésztésével és fürjtojás eladásával foglalkozunk már 8 éve. Mára egy kiforrott saját technológia segíti a madaraink jólétét és az optimális tojástermelést. Jövőbeli terveink a fürjtojásból készült egyéb termékek készítése és árusítása.
DekoRárium-my little atelier néven vagyok megtalálható , mely név alatt kézzel festett használati és dísztárgyakat találsz. A tevékenységem kiegészül még szárazvirágkötészeti alkotásokkal is amiket a saját tervezésű és festésű kiegészítőkkel teszek különlegessé.. Igyekszem mindig különlegesebb porté ... (tovább)
Családi borászatunk központja Fertőd Eszterháza részen, területeink a Soproni Borvidéken -- Sopron-Balf, Fertőszéplak, Fertőendréd-- találhatóak. Első sikerünket 1997-ben értük el a Soproni Borvidék legjobb fehérbora címmel- Chardonnay borunk aranyérmet kapott. Akkor mintegy 0,3 ha-on termesztettünk ... (tovább)
Ásványékszerek készítésével foglalkozom. Kizárólag valódi ásványból készülnek az ékszereim. Fő profilom a karkötő, de készülnek rendszerint rózsafüzérek, nyakékek, nyakláncok, horgolással kombinált álomfogók, fülbevalók, malák is. Vallom, hogy a jótékony hatású ásványokat akár hétköznapi, akár alka ... (tovább)
“AZ ÍZEK FELTÖLTENEK ÉS ENERGIÁT ADNAK” kézműves lekvár, chutney, zöldségkrém készítő  Az Edótermékek azért születtek, mert egy háziasszony a fejébe vette, hogy falusi földjük termésének minden áldását családja számára az asztalra teszi. A fogyasztói kör következő évben bővült a barátok és ismerő ... (tovább)
A népi kézművesség, azon belül is a fazekas szakma képviselőjeként olyan háztartási, funkcionális, illetve dekorációs kerámia termékek előállításával foglalkozom, amely egyrészt felidézi és hordozza a régmúlt ránk hagyományozott kultúrális elemeit; másrészt megfelel a jelen kor modern igényeinek. Ér ... (tovább)
Őstermelői családi gazdaságunk 2019 óta készít széles spektrumban minőségi, kézműves szörpöket, lekvárokat, zöldségkrémeket és egyéb élelmiszereket saját termesztésű gyümölcsökből, zöldségekből. A növények elültetésétől a végtermék üvegbe kerüléséig minden munkafolyamatot magunk végzünk és magunk el ... (tovább)
Tanyasi csirke Szárnyas tartással foglalkozunk Pósfán. Kitűzött célunkat sikerült megvalósítani, végre idehaza nevelkedett csirkét kínálhatunk vásárlóink számára. Az állat sokat van szabadon, kedvére kapirgálhat, ehet zöldet, rovarokat, illetve minősített biotakarmányt kap. Antibiotikum-mentes, Ada ... (tovább)
2018 óta festek, autodidakta módon képzem magam. Leginkább olajfestékkel dolgozom, ritkábban pasztellkrétával is. Képeim, témájukat tekintve tájképek, melyeket a Fertő-Hanság Nemzeti Park különböző részein készítek, "en plein air" azaz szabad ég alatt, a helyszínen. A nyers természetet, és annak néh ... (tovább)
Sopronkövesden élünk,2023-ban végeztem kerámia és porcelánkészítőként ekkor alakítottuk ki családi házunk pincéjében a kerámia műhelyet. Kezdetben egyedül dolgoztam, később férjem is kedvet kapott az öntési technikához, így mára én készítem a kézi korongozott férjem pedig az öntési technikával készü ... (tovább)
Az alkotó tevékenység iránti lelkesedésem a 2018-ban tört utat magának, végre a festészetre is tudok komolyabban időt szakítani. Azóta neves hazai és külföldi művésztanárok irányítása alatt folyamatosan fejlődök. Az utóbbi években egyéni és csoportos kiállításokon is bemutatkoztam Sopronban, Ivánban ... (tovább)
KROIS BREWERY - A Fertő-táji Sörfőzde Sörfőzdénk alapkövét 2016-ban tettük le és ezzel a Sopron-Fertőd kistérség életében elindult a minőségi kisüzemi sörgyártás.  Hiszünk abban, hogy minőségi alapanyagok felhasználásával és a receptek egyedi megkomponálásával rangot adunk a sörnek, a sörözést pedi ... (tovább)
Szellemi kézművesként alapanyagaim a szavak és gondolatok, szerszámaim a rímek és ritmusok, amelyekből és amelyekkel sok szeretettel, nagy gondossággal, igazi kézműves munkával állítom elő egyedi termékeimet: a verseket.
Lajcsili, a Zöld szívű chilis. 2017-ben kezdtem el chilivel foglalkozni hobbyként. Folyamatosan főztem különböző szószokat, készítettem csilis savanyúságokat, kóstoltattam őket ismerőseimmel, barátaimmal, és a visszejelzéseket figyelembe véve módosítottam a recepteket. 2019-re meglett a tapasztalat ... (tovább)
Mészáros Mária mézeskalács készítő vagyok, Lassan már tíz éve készítem a termékeimet  A mézes íze, illata mindenkit elvarázsol. Napjainkban már nem számít a  szezonalítás,  bármilyen alkalomra,  családi eseményre  megfelelő ajándék lehet. 
„MÉZÉDES EGÉSZSÉG, MÉZÉDES ÉLET” CSORDÓS PÉTER ÉS VÁMOSI ORSOLYA, méhészek Mézesmadzag, egy régóta dédelgetett közös álom, amely mostanra már valóság. Hazai, termelői, szívből jövő tiszta méz. Csak hobbinak indult, mára azonban már a méhek csodálatos élete, a miénk is. Minden napra tartogatnak újd ... (tovább)
Molnár Alexandra formatervező művész vagyok. A fenntarthatóság és a hulladékmentesség jegyében minden olyan ruhadarabot, lakástextilt, bútorszövetet, szabászati hulladékokat összegyűjtök, amiket kidobásra szánnak és fantáziát látok benne. Ezek, a nemritkán kiváló minőségű anyagok képezik munkám al ... (tovább)
Több, mint 10 éve kezdtem kertészkedni, azzal a céllal, hogy a konyhaasztalra csak finom, vegyszermentes zöldség kerüljön. Ebben az évben már közel 100 m2 fóliasátorban termelek fejes salátát, paprikát, paradicsomot, uborkát. Ez már jóval több, mint amennyire a családnak szüksége van. Ezt a többlete ... (tovább)
Nálam mindenki találhat magának kedvére való, finom házi tésztát. Természetesen adalékanyag mentesen, de mindenképpen szívvel-lélekkel készül. A hagyományos tésztákon kívül körettésztákat, levesbetéteket és kicsit különlegesebb, színes és ízesített tésztákat is készítek. Tartósítószert, mestersége ... (tovább)
Az alpokaljai településről, Sopronkövesdről származó, Ölbei Kinga 2011-ben végzett el egy szappankészítő tanfolyamot, hogy karácsonyra szeretteit saját készítésű ajándékokkal lephesse meg. Akkor még nem is sejtette, hogy pár év múlva már folyamatos készítésre lesz igény és kislányuk neve – mely a v ... (tovább)
“ÉKSZER TERMÉSZETESEN…” Rombai Lászlóné divatékszer készítő 2012 óta ötletelek, mint Ötletfabrik. Az ékszereim többnyire természetes anyagokból készülnek. Legkedvesebb alapanyagom a csodás színskálával készülő kézműves kender. Dolgozom gyapjú filccel, fából készült gyöngyökkel, ásványokkal, bőrre ... (tovább)
                                                 „A TERMELŐI MÉZ GARANTÁLJA A TERMÉSZETESSÉGET ÉS A KIVÁLÓ MINŐSÉGET” PÁNÁCZ TIBOR, méhész Jelenleg a méhészetben 70 db méhcsaláddal dolgoznak, amiket általában a Fertő táj és Fertő-Hanság Nemzeti Park területein található gazdag növényvilág méhlege ... (tovább)
RENKA – Fertőd „ILLATOK, ÍZEK RENKÁTÓL - CSAK ÖRÖMMEL“ Kézműves termékeim kertem gyógy- és fűszernövényeiből készülnek 2020 óta. A fűszernövények különleges ízvilága és gyógyító hatása sokféle alakot ölt termékeimben.  Akár palackba zárva szörpként, szárítva teaként vagy fűszersó és fűszer formájá ... (tovább)
Kik vagyunk Kik vagyunk? Különleges terroir, egyedülálló ízvilág, emberi sorsok, évezredes hagyományok és egy páratlan pince organikus szövete. Eszköz a természet kezében, hogy minőségi, organikus borok készüljenek az emberek örömére. Miért organikus? A szó görög eredetű, jelentése: „az, ami műkö ... (tovább)
A természet és táj szeretete mindig is jelentős helyet foglalt el életemben, ami elkerülhetetlenül beleivódik a festményeimbe is. Néhány ecsetvonás és már kívül is vagyok a sűrű hétköznapokból. A tájat megérteni alapos megfigyelés után lehetséges. Eleinte nehéz megállni, szemlélődni, lelassulni. Tel ... (tovább)
"A természet nem ismer határokat" A Fertő-tájon határon innen és túl vezetek túrákat kínálok természetvédelmi mérnökként - Magyarországon illetve Ausztriában. Túravezetéseim során távcsövekkel és egyéb eszközökkel közelebbről megismerhetjük a természetet. A programjaim kombinálhatóak minőségi regio ... (tovább)
“FERTŐ-PARTI KECSKETEJ SAJÁT ÖKOGAZDÁLKODÁSBÓL” A kiváló minőségű tejért éven át átlagosan 18-20 tejelő fajtú lacaune juhot és a 30-35 alpesi kecskét fejnek. Az állatokat a lehető legjobb körülmények között, szabad tartásban, illetőleg az istállókban és karámokban is a szabad mozgás lehetőségét meg ... (tovább)
  " ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA "  
A Soproni borvidéken, a Fertő tó déli partján, Fertőbozon találjuk a Vincellér Borbirtokot. Összesen 13,5 hektáron gazdálkodunk, főként Kárpát-medencei fajtákra koncentrálva: zenitet, zöld veltelinit, kékfrankost és zweigeltet termelünk. Az a szőlőművelésben törekszünk a kíméletességre, együtt élünk ... (tovább)