Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Közös hobbink kovácsolt össze minket, és indított el a pálinkakészítés útján. Pálinkafőzdénknek az 1913-ban épült „Masinaházat” újítottuk fel Hegykőn, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. Családias környezetben ötvöztük a pálinkafőzéshez fűződő hagyományokat a legmodernebb technikával. Látványfőzd ... (tovább)
Családi gazdaságból származó probiotikus sajtok. Az Alpokalján, Répcevisen található többgenerációs családi gazdaságunk. Növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és sajtkészítéssel foglalkozunk. Állattenyésztésünkben magyar tarka tehenek adják a kiváló minőségű tejet a sajtkészítéshez. Fontosnak ta ... (tovább)
Fermentált zöldségek előállításával foglalkozom. Ezzel az eljárással a zöldség nincs hőkezelve, tehát nyersen, annak teljes tápértéke megőrzésével fogyaszthatjuk. Az ezáltal termelődő pre- és probiotikumok elősegítik az ásványi anyagok és vitaminok elérhetőségét, visszaszorítják a patogén baktériumo ... (tovább)
Szakmám a tradicionális üvegműves szakmát képviseli.Több termékem iparművészeti ajándéktárgynak minősített,vállalkozásom Magyar Kézműves Remek díjas.
Fertőszentmiklóson, családi gazdaságként működünk. Szamócát , sárga-és őszibarackot termelünk. Gyümölcseinket szedd- magad formában értékesítjük, kivéve a sárgabarack. Május végétől, augusztus végéig vagyunk megtalálhatóak. Sajnos az időjárás nagyban hozzájárul tevékenységünk sikeréhez illetve kudar ... (tovább)
A Celldömölki Malom Kft. üzeme egy napi 100 t kapacitású tradicionális magyar búzamalom. A malomban először 1938-ban őröltek lisztet, és több korszerűsítési beruházásnak köszönhetően a mai napig szinte folyamatos a termelés. A Celldömölki Malom Kft a magyar családi tulajdonban levő GSD csoport tagja ... (tovább)
Fürjek tenyésztésével és fürjtojás eladásával foglalkozunk már 8 éve. Mára egy kiforrott saját technológia segíti a madaraink jólétét és az optimális tojástermelést. Jövőbeli terveink a fürjtojásból készült egyéb termékek készítése és árusítása.
DekoRárium-my little atelier néven vagyok megtalálható , mely név alatt kézzel festett használati és dísztárgyakat találsz. A tevékenységem kiegészül még szárazvirágkötészeti alkotásokkal is amiket a saját tervezésű és festésű kiegészítőkkel teszek különlegessé.. Igyekszem mindig különlegesebb porté ... (tovább)
Családi borászatunk központja Fertőd Eszterháza részen, területeink a Soproni Borvidéken -- Sopron-Balf, Fertőszéplak, Fertőendréd-- találhatóak. Első sikerünket 1997-ben értük el a Soproni Borvidék legjobb fehérbora címmel- Chardonnay borunk aranyérmet kapott. Akkor mintegy 0,3 ha-on termesztettünk ... (tovább)
Ásványékszerek készítésével foglalkozom. Kizárólag valódi ásványból készülnek az ékszereim. Fő profilom a karkötő, de készülnek rendszerint rózsafüzérek, nyakékek, nyakláncok, horgolással kombinált álomfogók, fülbevalók, malák is. Vallom, hogy a jótékony hatású ásványokat akár hétköznapi, akár alka ... (tovább)
“AZ ÍZEK FELTÖLTENEK ÉS ENERGIÁT ADNAK” kézműves lekvár, chutney, zöldségkrém készítő  Az Edótermékek azért születtek, mert egy háziasszony a fejébe vette, hogy falusi földjük termésének minden áldását családja számára az asztalra teszi. A fogyasztói kör következő évben bővült a barátok és ismerő ... (tovább)
A népi kézművesség, azon belül is a fazekas szakma képviselőjeként olyan háztartási, funkcionális, illetve dekorációs kerámia termékek előállításával foglalkozom, amely egyrészt felidézi és hordozza a régmúlt ránk hagyományozott kultúrális elemeit; másrészt megfelel a jelen kor modern igényeinek. Ér ... (tovább)
Őstermelői családi gazdaságunk 2019 óta készít széles spektrumban minőségi, kézműves szörpöket, lekvárokat, zöldségkrémeket és egyéb élelmiszereket saját termesztésű gyümölcsökből, zöldségekből. A növények elültetésétől a végtermék üvegbe kerüléséig minden munkafolyamatot magunk végzünk és magunk el ... (tovább)
.“ÉVSZÁZADOS EGYEDI ÍZ HEGYKŐRŐL” A hegykői zöldségtermesztés nagy múltra tekint vissza, országszerte ismert. A „fertei” földeknek köszönhetően „Hegykői zöldségek” gyűjtőnéven messze földön híressé lett a hegykői zeller, a fehérrépa zöldség, a sárgarépa és a hagyma. Az itt található kertkultúrákat ... (tovább)
Tanyasi csirke Szárnyas tartással foglalkozunk Pósfán. Kitűzött célunkat sikerült megvalósítani, végre idehaza nevelkedett csirkét kínálhatunk vásárlóink számára. Az állat sokat van szabadon, kedvére kapirgálhat, ehet zöldet, rovarokat, illetve minősített biotakarmányt kap. Antibiotikum-mentes, Ada ... (tovább)
Vállalkozásunk több mint 30 éve foglalkozik mezőgazdasági növénytermesztéssel. A szántóföldi kultúrák mellett a meghatározó termékünk az alma. Több mint 9 féle almát termelünk ami szeptember elejétől április végéig jelenti kínálatot. Célunk a jó minőségű alma közvetlenül vásárlókhoz tudjon kerülni. ... (tovább)
2018 óta festek, autodidakta módon képzem magam. Leginkább olajfestékkel dolgozom, ritkábban pasztellkrétával is. Képeim, témájukat tekintve tájképek, melyeket a Fertő-Hanság Nemzeti Park különböző részein készítek, "en plein air" azaz szabad ég alatt, a helyszínen. A nyers természetet, és annak néh ... (tovább)
Az alkotó tevékenység iránti lelkesedésem a 2018-ban tört utat magának, végre a festészetre is tudok komolyabban időt szakítani. Azóta neves hazai és külföldi művésztanárok irányítása alatt folyamatosan fejlődök. Az utóbbi években egyéni és csoportos kiállításokon is bemutatkoztam Sopronban, Ivánban ... (tovább)
KROIS BREWERY - A Fertő-táji Sörfőzde Sörfőzdénk alapkövét 2016-ban tettük le és ezzel a Sopron-Fertőd kistérség életében elindult a minőségi kisüzemi sörgyártás.  Hiszünk abban, hogy minőségi alapanyagok felhasználásával és a receptek egyedi megkomponálásával rangot adunk a sörnek, a sörözést pedi ... (tovább)
Szellemi kézművesként alapanyagaim a szavak és gondolatok, szerszámaim a rímek és ritmusok, amelyekből és amelyekkel sok szeretettel, nagy gondossággal, igazi kézműves munkával állítom elő egyedi termékeimet: a verseket.
Lajcsili, a Zöld szívű chilis. 2017-ben kezdtem el chilivel foglalkozni hobbyként. Folyamatosan főztem különböző szószokat, készítettem csilis savanyúságokat, kóstoltattam őket ismerőseimmel, barátaimmal, és a visszejelzéseket figyelembe véve módosítottam a recepteket. 2019-re meglett a tapasztalat ... (tovább)
„MÉZÉDES EGÉSZSÉG, MÉZÉDES ÉLET” CSORDÓS PÉTER ÉS VÁMOSI ORSOLYA, méhészek Mézesmadzag, egy régóta dédelgetett közös álom, amely mostanra már valóság. Hazai, termelői, szívből jövő tiszta méz. Csak hobbinak indult, mára azonban már a méhek csodálatos élete, a miénk is. Minden napra tartogatnak újd ... (tovább)
Molnár Alexandra formatervező művész vagyok. A fenntarthatóság és a hulladékmentesség jegyében minden olyan ruhadarabot, lakástextilt, bútorszövetet, szabászati hulladékokat összegyűjtök, amiket kidobásra szánnak és fantáziát látok benne. Ezek, a nemritkán kiváló minőségű anyagok képezik munkám al ... (tovább)
Több, mint 10 éve kezdtem kertészkedni, azzal a céllal, hogy a konyhaasztalra csak finom, vegyszermentes zöldség kerüljön. Ebben az évben már közel 100 m2 fóliasátorban termelek fejes salátát, paprikát, paradicsomot, uborkát. Ez már jóval több, mint amennyire a családnak szüksége van. Ezt a többlete ... (tovább)
Nálam mindenki találhat magának kedvére való, finom házi tésztát. Természetesen adalékanyag mentesen, de mindenképpen szívvel-lélekkel készül. A hagyományos tésztákon kívül körettésztákat, levesbetéteket és kicsit különlegesebb, színes és ízesített tésztákat is készítek. Tartósítószert, mestersége ... (tovább)
Az alpokaljai településről, Sopronkövesdről származó, Ölbei Kinga 2011-ben végzett el egy szappankészítő tanfolyamot, hogy karácsonyra szeretteit saját készítésű ajándékokkal lephesse meg. Akkor még nem is sejtette, hogy pár év múlva már folyamatos készítésre lesz igény és kislányuk neve – mely a v ... (tovább)
"JÁTSSZ AZ ÉTELLEL!" Ez a gyerekkorunkban tiltott mondat adta az ötletet a HocuSpoon megszületéséhez. Formatervező házaspár vagyunk, a HocuSpoon saját találmányunk, formatervünk, márkánk. Minden alkatrészt Magyarországon gyártatunk, és az összes darabot mi szereljük össze a műhelyünkben, így biztos ... (tovább)
“ÉKSZER TERMÉSZETESEN…” Rombai Lászlóné divatékszer készítő 2012 óta ötletelek, mint Ötletfabrik. Az ékszereim többnyire természetes anyagokból készülnek. Legkedvesebb alapanyagom a csodás színskálával készülő kézműves kender. Dolgozom gyapjú filccel, fából készült gyöngyökkel, ásványokkal, bőrre ... (tovább)
                                                 „A TERMELŐI MÉZ GARANTÁLJA A TERMÉSZETESSÉGET ÉS A KIVÁLÓ MINŐSÉGET” PÁNÁCZ TIBOR, méhész Jelenleg a méhészetben 70 db méhcsaláddal dolgoznak, amiket általában a Fertő táj és Fertő-Hanság Nemzeti Park területein található gazdag növényvilág méhlege ... (tovább)
“ILLATOK, ÍZEK RENKA PALACKJAIBA ZÁRVA” kézműves gyógy- és fűszernövényszörp készítő A fűszernövények különleges ízvilága és gyógyító hatása palackba zárva – ezek a RenKa szörpök, amelyek rozmaringból, kakukkfűből, bazsalikomból, és frissítő gyógyhatású növényekből készülnek, mint a bodza, menta, ... (tovább)
Kik vagyunk Kik vagyunk? Különleges terroir, egyedülálló ízvilág, emberi sorsok, évezredes hagyományok és egy páratlan pince organikus szövete. Eszköz a természet kezében, hogy minőségi, organikus borok készüljenek az emberek örömére. Miért organikus? A szó görög eredetű, jelentése: „az, ami műkö ... (tovább)
A Szélessy birtok családi gazdaság 2002-ben indult. Nem sokkal ezt követően, a növénytermesztés mellett, az állattenyésztés is nagy szerepet kapott a gazdaság életében. Napjainkra, az Aberdeen Angus szarvasmarha törzstenyészet és a Fecskehasú Mangalica törzstenyészet mellett, Német húsmerinó juhok t ... (tovább)
Szentkői – Legörgetve az igazi! Életünket mindig a teremtés hangulata szőtte át: a semmiből, két kézzel, sok idő és munka árán alkotni valamit. Nem megfelelésből, hanem az élet érdekében történt és történik mindez. Így válhatott részünkké az alázat és az önzetlenség, aminek jegyében földi utunkat j ... (tovább)
A természet és táj szeretete mindig is jelentős helyet foglalt el életemben, ami elkerülhetetlenül beleivódik a festményeimbe is. Néhány ecsetvonás és már kívül is vagyok a sűrű hétköznapokból. A tájat megérteni alapos megfigyelés után lehetséges. Eleinte nehéz megállni, szemlélődni, lelassulni. Tel ... (tovább)
"A természet nem ismer határokat" A Fertő-tájon határon innen és túl vezetek túrákat kínálok természetvédelmi mérnökként - Magyarországon illetve Ausztriában. Túravezetéseim során távcsövekkel és egyéb eszközökkel közelebbről megismerhetjük a természetet. A programjaim kombinálhatóak minőségi regio ... (tovább)
  " ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA "  
A Soproni borvidéken, a Fertő tó déli partján, Fertőbozon találjuk a Vincellér Borbirtokot. Összesen 13,5 hektáron gazdálkodunk, főként Kárpát-medencei fajtákra koncentrálva: zenitet, zöld veltelinit, kékfrankost és zweigeltet termelünk. Az a szőlőművelésben törekszünk a kíméletességre, együtt élünk ... (tovább)