Az almát mindenki szereti, bár már kevés embert találni, aki: „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja „mondás szerint valóban meg is eszi minden nap. Azt valljuk, hogy igen is fontos lenne azalma minden nap. Az alma sok tápanyag tartalma mellett kiemelkedően fontos emésztésünk számára a pektin tartalma. A pektin egy vízben oldható rost anyag, ami mégsem képes felszívódni a bélrendszerünkben. Viszont remekül és kíméletesen tisztítja a bélrendszert, táptalaja a hasznos baktériumoknak, ezért javítja a bélflórát, enyhe gyulladásgátló hatású. A pektin javítja a perifériás vérkeringést, a belek működését, csökkenti a koleszterinszintet a vérben. Javítja a perifériás vérkeringést, a belek működését, csökkenti a koleszterinszintet a vérben. Védő hatása van a gyomor nyálkahártyára, fekélyes elváltozások esetében, optimális feltételeket biztosít a hasznos baktériumok szaporodásához. A por állag szintén sok felhasználási formát tesz lehetővé a mindennapokban. Joghurtokban, smoothikban, müzlikben, levesekben, mártásokban könnyen bele tehetünk 1-1 kanállal. Folyadékként vagy smoothiban használva a port célszerű vízzel vagy folyadékkal hígítani, majd állni hagyni 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak. A zacskó vagy üveg tartalmaz 1 kg alma mennyiséget.
A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba amit Ön a kezében tart , kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.
A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba amit Ön a kezében tart , kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.
A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba amit Ön a kezében tart , kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.
Tisztelt Vásárlóink, Termékünk átmenti készlethiány miatt jelenleg nem rendelhető! A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba amit Ön a kezében tart , kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.
A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba amit Ön a kezében tart , kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.
Vegyszermentesen termelt cékla, melyet hozzáadott cukor, tartósítószer, ízfokozó nélkül megújuló energia felhasználásával szárítottunk .A szárítás során csak a víztartalmát veszítette el, a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és értékes vegyületek koncentrált formában károsodás nélkül megmaradtak. Íze a friss föld illatára emlékeztet, mégis kicsit édeskés. A céklában nagy mennyiségben találhatóak értékes vitaminok és ásványi anyagok, valamint antioxidánsok, főleg kálium, magnézium, vas, A-, C- és B6-vitamin. A cékla nagyszerűen javítja a vérkeringést, többek között az agyunkban is, ez, illetve a benne található vegyületek rendkívül hasznosnak bizonyultak a idegrendszer egészségének megőrzésében. A cékla nagyon jól javítja az erőnlétet, teljesítményt és a kitartást, ezért érdemes azt fogyasztani komolyabb fizikai igénybevétel előtt. A céklában lévő fitokemikáliák, illetve antioxidánsok, például a bétacianin igen erős daganatellenes hatásokkal rendelkeznek. A szárított céklát porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak. Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült.
Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék Magyar termék 100% természetes búzából GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott Elkészítési javaslat - Hozzávalók: Czelli foszlós kalács lisztkeverék 500 g 175 g langyos víz A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). A tésztát letakarva 30 percet állni hagyjuk. Ha fonott kalácsot szeretnénk, a tésztát 3 -vagy 4 egyenlő részre osztjuk, hengereket formázunk belőle. A hengereket 30 cm hosszúra sodorjuk, majd kalácsot fonunk belőle. A hosszúra sodort tésztákat egyesével csigának is feltekerhetjük. Az elkészített kalácsot sütőpapírral borított tepsire helyezzük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A megkelt tésztát tojással lekenjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 180 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 165 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízeket. Mi a legjobban házi vajjal szeretjük. Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g foszlós kalács lisztkeveréket, 175 g langyos vizet, és 50 g vajat teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.
Szárított, őrölt Nagy Őzlábgomba. Rendkívül intenzív ízű fűszerpor, remek kiegészítője lehet egy rántottának, alapja egy krémlevesnek, rizottónak...stb.
Kékszőlőmag és -bogyóhéj őrlemény. Por állagú, frissszőlőmag-ízű, 100%-osan felszívódik a szervezetben. Az őrleményben van rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epikatechin, oligomer proantocianidin, P1-, P2-, B1-, B2-, B3-vitamin, értékes ásványi anyagok (vas, magnézium, réz, cink, szelén, kálium). Gyulladáscsökkentő, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza az érelmeszesedést, fokozza a véráramlást, csökkentve a hisztamin termelődését enyhíti az allergiás tüneteket, védi a szaruhártyát. Magas rosttartalmával segíti az emésztőrendszer egészségének megőrzését. Termékünket a Magyar Ízek Versenyén bronz minősítéssel díjazták.
Táplálkozási értékét a benne levő szénhidrátok, az emészthető rostok, fontos ásványi sók, mint a kalcium, kálium és magnézium, valamint a vas, az A-, B1-, B2-, C-, E-vitamintartalma, ezenkívül természetesen az íz- és zamatanyagai adják. Gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartják számon, kalciumtartalma pedig a csontjaink egészségéhez járulhat hozzá. Minden súlycsökkentő diétának hasznos alapanyaga lehet, mivel energiaértéke csak 30 kcal.ehérjében dúsabb, tápanyagtartalma magasabb, ugyanakkor könnyebben emészthető, kisebb mértékű a puffasztó hatása, nem terheli meg úgy az érzékeny gyomrokat, mint a fejes káposzta. Vegyszermentesen termelt káposztánkat kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak. A szárított szárított kelkáposztát porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak. Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült.
Saját termesztésű laska gombánkat daráltuk porrá. A gomba fogyasztása minden héten fontos lenne az egészségünk szempontjából. A laska az orosz természetgyógyászat kedvelt alapanyaga, gyulladásgátló, antibiotikumokhoz hasonló hatása miatt. Por formájában könnyebb felhasználási lehetőségek adódnak. Használhatjuk krémlevesnek , mártásoknak, pörköltnek , tésztákhoz, fűszerként bármibe beletehetjük. Ahol a gyerekek nem szeretik a gombát, ott is használható az életekben úgy, hogy az nem felismerhető. A gombák szerepe a világban a lebontás, az anyagok előkésztése az újra hasznostáshoz. A szervezetünkben is ugyanezt csinálják. Sok olyan anyag halmozódik fel bennünk ,amikkel a szervezetünk nem tud mit kezdeni, félreteszi őket, pl izületi gyulladások. Ezért kellene megelőzésként rendszeresen enni a gombákat. Gyógyításra is használható, emeltebb mennyiségben.