Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Magvak, lisztek, őrlemények

Búzadara BD (1 kg)

A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba ­ amit Ön a kezében tart ­, kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.

410 Ft / kg
410 Ft/db

Búzafinomliszt BL 55 (1 kg)

A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba ­ amit Ön a kezében tart ­, kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.

370 Ft / db
370 Ft/kg

Búzakenyérliszt BL 80 (1 kg)

A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba ­ amit Ön a kezében tart ­, kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.

410 Ft / kg
410 Ft/db

Búzaliszt teljes kiőrlésű BTKL (1 kg)

Tisztelt Vásárlóink, Termékünk átmenti készlethiány miatt jelenleg nem rendelhető!  A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba ­ amit Ön a kezében tart ­, kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.

410 Ft / kg
410 Ft/db

Búzarétesliszt BFF 55 (1 kg)

A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba ­ amit Ön a kezében tart ­, kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.

410 Ft / db
410 Ft/kg

Cékla por

Vegyszermentesen termelt cékla, melyet hozzáadott cukor, tartósítószer, ízfokozó nélkül megújuló energia felhasználásával szárítottunk .A szárítás során csak a víztartalmát veszítette el, a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és értékes vegyületek koncentrált formában károsodás nélkül megmaradtak.  Íze a friss föld illatára emlékeztet, mégis kicsit édeskés.  A céklában nagy mennyiségben találhatóak értékes vitaminok és ásványi anyagok, valamint antioxidánsok, főleg kálium, magnézium, vas, A-, C- és B6-vitamin. A cékla nagyszerűen javítja a vérkeringést, többek között az agyunkban is, ez, illetve a benne található vegyületek rendkívül hasznosnak bizonyultak a idegrendszer egészségének megőrzésében. A cékla nagyon jól javítja az erőnlétet, teljesítményt és a kitartást, ezért érdemes azt fogyasztani komolyabb fizikai igénybevétel előtt. A céklában lévő fitokemikáliák, illetve antioxidánsok, például a bétacianin igen erős daganatellenes hatásokkal rendelkeznek. A szárított céklát porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.  Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült.     

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Foszlós kalács lisztkeverék (1 kg)

Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék  Magyar termék 100% természetes búzából ­ GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott Elkészítési javaslat - Hozzávalók: Czelli foszlós kalács lisztkeverék 500 g 175 g langyos víz A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). A tésztát letakarva 30 percet állni hagyjuk. Ha fonott kalácsot szeretnénk, a tésztát 3 -vagy 4 egyenlő részre osztjuk, hengereket formázunk belőle. A hengereket 30 cm hosszúra sodorjuk, majd kalácsot fonunk belőle. A hosszúra sodort tésztákat egyesével csigának is feltekerhetjük. Az elkészített kalácsot sütőpapírral borított tepsire helyezzük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A megkelt tésztát tojással lekenjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 180 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 165 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízeket. Mi a legjobban házi vajjal szeretjük. Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g foszlós kalács lisztkeveréket, 175 g langyos vizet, és 50 g vajat teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.

980 Ft / db
980 Ft/db

Kékszőlőmag őrlemény 150 gramm

Kékszőlőmag és -bogyóhéj őrlemény. Por állagú, frissszőlőmag-ízű, 100%-osan felszívódik a szervezetben. Az őrleményben van rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epikatechin, oligomer proantocianidin, P1-, P2-, B1-, B2-, B3-vitamin, értékes ásványi anyagok (vas, magnézium, réz, cink, szelén, kálium). Gyulladáscsökkentő, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza az érelmeszesedést, fokozza a véráramlást, csökkentve a hisztamin termelődését enyhíti az allergiás tüneteket, védi a szaruhártyát. Magas rosttartalmával segíti az emésztőrendszer egészségének megőrzését. Termékünket a Magyar Ízek Versenyén bronz minősítéssel díjazták.

1900 Ft / db
1900 Ft/db

Kelkáposzta por

Táplálkozási értékét a benne levő szénhidrátok, az emészthető rostok, fontos ásványi sók, mint a kalcium, kálium és magnézium, valamint a vas, az A-, B1-, B2-, C-, E-vitamintartalma, ezenkívül természetesen az íz- és zamatanyagai adják. Gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartják számon, kalciumtartalma pedig a csontjaink egészségéhez járulhat hozzá. Minden súlycsökkentő diétának hasznos alapanyaga lehet, mivel energiaértéke csak 30 kcal.ehérjében dúsabb, tápanyagtartalma magasabb, ugyanakkor könnyebben emészthető, kisebb mértékű a puffasztó hatása, nem terheli meg úgy az érzékeny gyomrokat, mint a fejes káposzta.  Vegyszermentesen termelt káposztánkat kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak.  A szárított szárított kelkáposztát  porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.  Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült. 

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Laskagomba por

Saját termesztésű laska gombánkat daráltuk porrá. A gomba fogyasztása minden héten fontos lenne az egészségünk szempontjából. A laska az orosz természetgyógyászat kedvelt alapanyaga, gyulladásgátló, antibiotikumokhoz hasonló hatása miatt. Por formájában könnyebb felhasználási lehetőségek adódnak. Használhatjuk krémlevesnek , mártásoknak, pörköltnek , tésztákhoz,  fűszerként bármibe beletehetjük. Ahol a gyerekek nem szeretik a gombát, ott is használható az életekben úgy, hogy az nem felismerhető. A gombák szerepe a világban a lebontás, az anyagok előkésztése az újra hasznostáshoz. A szervezetünkben is ugyanezt csinálják. Sok olyan anyag halmozódik fel bennünk ,amikkel a szervezetünk nem tud mit kezdeni, félreteszi őket, pl izületi gyulladások. Ezért kellene megelőzésként rendszeresen enni a gombákat. Gyógyításra is használható, emeltebb mennyiségben. 

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Magos kenyér lisztkeverék (1 kg)

Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék  Magyar termék 100% természetes búzából ­ GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott Elkészítési javaslat - Hozzávalók: Czelli magos kenyér lisztkeverék 500 g – 1 kenyér (700g) A 300 g langyos víz A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Letakarva 30 percet állni hagyjuk. A tésztát kenyérré formázzuk. Gömbölyítjük, majd 3 perc pihentetés után hosszúra formázzuk, vagy sütőformába tesszük. (javalatunk, hogy formában süssük) Az elkészített kenyeret sütőpapírral borított tepsire helyezzük (vagy sütőformába), felületét vízzel lekenjük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 60 percen át letakarva állni hagyjuk. A kelesztés után a felületét újra lekenjük vízzel és éles késsel bevágjuk. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 220 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 205 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. A sütés után a még forró kenyeret vízzel kenjük le. A teljes kihűlés után (3 óra) szeleteljük, és élvezzük az ízeket.  Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g Czelli magos kenyér lisztkeveréket és 300 g langyos vizet teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez. 

840 Ft / db
840 Ft/db

Mángold por

Vegyszermentesen termelt mángoldunkat kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak.  A szárított mángoldot   porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.  Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült. A mángold nagyon gazdag K-Vitaminban : egészségügyi előnyeit nagyrészt ennek köszönheti. Kutatások szerint a mángold 19 fajta bétaxantin antioxidánst és 9 féle bétacianint tartalmaz. Az antioxidánsokról pedig tudjuk, hogy több olyan egészségi probléma ellen hatásosnak bizonyultak, amelyek a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásból erednek, vagy ezzel kapcsolatosak (például szív- és érrendszeri, valamint daganatos elváltozások).  Segít a szív egészségének megőrzésében Egy rotterdami tanulmányban kimutatták, hogy a K-vitamin bevitele idősebb nőknél és férfiaknál csökkenti a szívkoszorúérbetegség előfordulási gyakoriságát.Csökkenti a vérnyomást  , csökkenti a csonttörés kockázatát. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a magas nitráttartalmú élelmiszerek - mint a mángold - segítenek a vérnyomás csökkentésében.Egy cukobetegeket vizsgáló törökországi kutatásban arra jöttek rá, hogy a mángold csökkentette a résztvevők vércukorszintjét. A növény összetevői ugyanis segítik a glükóz-anyagcserét. Íze  hasonlít a spenótéhoz, ugyanúgy is használhatjuk fel. Kisgyerekekne is adható.   

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag