Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Lajcsili

Lajcsili, a Zöld szívű chilis.

2017-ben kezdtem el chilivel foglalkozni hobbyként. Folyamatosan főztem különböző szószokat, készítettem csilis savanyúságokat, kóstoltattam őket ismerőseimmel, barátaimmal, és a visszejelzéseket figyelembe véve módosítottam a recepteket. 2019-re meglett a tapasztalat, hogy nagyobb mennyiségben, különféle paprikákat tudjak termeszteni, és sikerült számomra megfelelő ízvilágot biztosító recepteket kidolgozni, így elhatároztuk feleségemmel, létrehozzuk a Lajcsili márkanevet. 2020-ban kezdtünk el termelői piacokra járni, akkor még szinte próba jelleggel, de a pozitív visszajelzéseknek, és az építő kritikáknak köszönhetően újult erővel vetettük bele magunkat a 2021-es szezonba. Növeltük a paprika farm méretét, megalkottuk a logónkat, a csomagolást véglegesítettük, a címkék arculatát is egységesítettük. A már kiforrott receptek alapján, a “bejáratott” termékeink mellé újabb ízekkel kísérleteztünk, és sikerült szélesíteni chili szósz választékunkat. Hosszú kísérletezgetés után sikerült saját ketchupunkat elkészíteni, natúr, szilvás és csípős kivitelben, majd ezt követően megalkottuk zakuszka krém kínálatunkat. Mára saját erjesztésű almaecetre cseréltük “bolti almaecetet”, és elindítottuk méhészetünket, így az alapvető céljaink eléréséhez nagy lépést tettünk, amely minél magasabb szintű önellátás.

Termékek

A HEGY

A HEGY - 30 ml Elkészült a legerősebb szószunk, mely nemes egyszerűséggel A HEGY nevet kapta. Aki nézte a Trónok harcát, biztosan rájött, hogy onnan jött az ihlet. A karakter egy félelmetes harcos, akit látszólag legyőztek ugyan egyszer, de végül csak övé lett a diadal. Akárcsak ennél a szósznál, amikor már megérkezett a Carolina Reaper íze, és csípőssége, azt hiszed, vége, nyertél, na akkor jön még egy kis fűszeres íz, és a könnyfakasztó csípősség. Ki mersz állni a hegy ellen? Tartósítószert nem tartalmaz!

2000 Ft / üveg
2000 Ft/üveg

Áfonyás krémméz - 250g

Áfonya ízesítésű repce krémméz felhasználásával készített mézkészítmény. Limonádéhoz használják nálunk a gyerekek, cukor helyett.

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Akkor hummus - Csicseriborsós zakuszka krém - 190g

Zakuszka jellegű, csicseriborsós krém "- Ez csicseriborsós zakuszka - akkor humusz, nem? - nem, mert paprika, és hagyma is van benne. - De csicseriborsó a hummusban van. -Akkor legyen hummus.... " A krémet kenyérre, piritósra ajánljuk leginkább, de melegszendvicsek alapjául is tökéletesen alkalmas. Tartósítószert nem tartalmaz! Nem csípős.

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Akkor hummus - Csicseriborsós zakuszka krém, PIKÁNS - 190g

Zakuszka jellegű, csicseriborsós krém "- Ez csicseriborsós zakuszka - akkor humusz, nem? - nem, mert paprika, és hagyma is van benne. - De csicseriborsó a hummusban van. -Akkor legyen hummus.... " A krémet kenyérre, piritósra ajánljuk leginkább, de melegszendvicsek alapjául is tökéletesen alkalmas. Tartósítószert nem tartalmaz! Enyhén csípős, inkább pikáns.

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Ál/Arc - 100 ml

Ál/Arc - Édes álarc mögött csípős jalapeno szósz "Édes, de nem túlcsípőset tudsz ajánlani?" Természetesen! Kóstoláskor az émelyítően édes jalapeno íz érkezik először, jön is a gondolat, hogy ez nem is csíp. Majd aztán az édes íz elkezd halványulni, megjelenik a csípősség, ami pillanatok alatt fokozódik, az édesség már csak emlék, a jalapeno íze marad még, a csípősség eléri a tetpontját, majd ahogy jött, márt tűnik is el, és marad mindenből egy pici utóíznek. Tapsiben sütött csirke bármikre nagyon szeretem. Ízesítésnek barnacukor,só, almaecet, került a szószba. Tartósítószert NEM tartalmaz!

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Chilis ketchup - 250ml

Chilis ketchup - 250ml Házi ketchup, némi chilivel. Nagyon enyhén csípős. Tartósítószert, állagjavítót nem tartalmaz, felbontás után hűtve tárolandó!

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Chilis krémméz - 250g

Chilivel ízesített, krémesített repceméz. Megfázásra egy kanál méz a teába, és segít felszabadítani a légutakat, kennyérre kenve kellemesen csípős reggelit/vacsorát/tízórait/uzsonnát kapunk. 

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Ébredő erő - 100 ml

Már megismerkedtél a gyengébb chilikkel, szemezgetsz az erősekkel, de tartasz tőlük? A jalapeno már gyenge, de a habanero túl erős?  Ez a szósz a köztes megoldás, a szósz alapján a jalapeno adja, ezt néhány darab kaszással (Carolina Reaper) és skorpióval (Trinidad Moruga Scorpion) erősítettük meg, de csak az íze kedvéért.  

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Fahéjas krémméz - 250g

Fahéjjal ízesített, krémesített repcemézből készült mézkészítmény. Teába, kávéba egy kiskanállal feldobhatjuk az ízeket, de önmagában fogyasztva desszertként is kiválló.  

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Grinchili - 100 ml

Grinchili - Ha nem vagy résen, ellopja a karácsonyi ételek ízét Ha szereted az erős chili szószokat, ez a Te szószod. Az kóstolást követően vagy 2 másodpercig érezheted a paprikák sokfélesége alkotta ízeket, mire megérkezik a Grincs, és viszi egy kis időre az ízlelésed. A legerősebb Lajcsili szósz, az idény végén az összes erős chilit összeszedtem, és egymásnak eresztettem őket, ebből lett a Grinchili. A paprika mellett csak sót és ecetet tartalmaz. Tartósítószert NEM tartalmaz!  

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Gyömbéres krémméz - 250g

Gyöbér ízesítésű, repce krémméz felhasználásával készített mézkészítmény. Megfázáskor egy kiskanállal a teába téve segít enyhíteni a tüneteket.

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Gyömbéres-fokhagymás krémméz - 250g

Gyömbér és fokhagyma ízesítésű repce krémméz felhasználásával készített mézkészítmény. A téli időszak igazi orvossága, vitaminbombája. Napi 2 kanál, és nagy lépést tehetünk a megfázás elkerülése ellen.

1500 Ft / db
1500 Ft/db