Lajcsili, a Zöld szívű chilis.
2017-ben kezdtem el chilivel foglalkozni hobbyként. Folyamatosan főztem különböző szószokat, készítettem csilis savanyúságokat, kóstoltattam őket ismerőseimmel, barátaimmal, és a visszejelzéseket figyelembe véve módosítottam a recepteket. 2019-re meglett a tapasztalat, hogy nagyobb mennyiségben, különféle paprikákat tudjak termeszteni, és sikerült számomra megfelelő ízvilágot biztosító recepteket kidolgozni, így elhatároztuk feleségemmel, létrehozzuk a Lajcsili márkanevet. 2020-ban kezdtünk el termelői piacokra járni, akkor még szinte próba jelleggel, de a pozitív visszajelzéseknek, és az építő kritikáknak köszönhetően újult erővel vetettük bele magunkat a 2021-es szezonba. Növeltük a paprika farm méretét, megalkottuk a logónkat, a csomagolást véglegesítettük, a címkék arculatát is egységesítettük. A már kiforrott receptek alapján, a “bejáratott” termékeink mellé újabb ízekkel kísérleteztünk, és sikerült szélesíteni chili szósz választékunkat. Hosszú kísérletezgetés után sikerült saját ketchupunkat elkészíteni, natúr, szilvás és csípős kivitelben. Karácsonyra több féle ajándékcsomagot sikerült összeállítani. 2022-ben a termékeink mennyiségének növelését, néhány új chili szósz megalkotását, különleges paradicsom és paprika szószok bevezetését tűztük ki célul. Továbbá saját erjesztésű almaecetre szeretnénk lecserélni a “bolti almaecetet”.