Vegyszermentesen termelt alma, melyet hozzáadott cukor, tartósítószer, ízfokozó nélkül megújuló energia felhasználásával szárítottunk .A szárítás során csak a víztartalmát veszítette el, a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és értékes vegyületek koncentrált formában károsodás nélkül megmaradtak. Egy régi közmondás szerint: “napi egy alma – az orvost távol tartja“. C, A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet (a tapasztalatok szerint főve, párolva a hasmenés, nyersen a székrekedés ellen vethető be), kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet . Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést (ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat A szárított almahéjból készült teát hurutok, bélgondok ellen javasolják.
100% vegyszermentes almából, gyengéden, lassan, alacsony hőfokon készülnek, hogy megőrizzék vitamin-tartalmukat.
100% vegyszermentes fügéből, gyengéden, lassan, alacsony hőfokon készülnek, hogy megőrizzék vitamin-tartalmukat. Ömlesztett termék, tetszőleges mennyiség rendelhető.
Vegyszermentesen termelt, kézzel feldolgozott termék. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Homérosz a körtét az istenek ajándékának nevezte. Az aszalt körte A és C vitamint, vasat, foszfort tartalmaz nagyobb mennyiségben. Nemcsak finom gyümölcs, de jó hatással van az epebajokra, emésztésre, gyomorproblémákra, és a kiválasztó szervek munkáját is nagyban segííti.Hatóanyagai résvén képes a nehézfémek, mérgező anyagok megkötésére, semlegestésére, kivezetésére.Kétszer annyi nyers rostot tartalmaz, mint az alma. Lényegesen alacsonyabb a savtartalma is. Enyhíti a vese és hólyagproblémákat, szabályozza a vízháztartást. Magas folsavtartalma jókedvűvé is tesz.
Vegyszermentesen termelt ,kézzel feldolgozott, teljes érettségében leszedett paradicsom. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Mire is használhatjuk a szárított paradicsomot? Feldobhatunk vele leveseket. Nagyon finom salátákban, mondjuk egy szelet grillezett mozzarella mellé. A kelt tésztákat is jól kiegészíti, süthetjük apró darabokra vágva kenyerekbe, bucikba, tehetjük grissinibe, mehet belőle a focaccia tetejére, de pizzán is finom. A különleges piros pesto is nagyon finom belőle. Az érett paradicsom hatóanyag a likopin, amely viszont a termésben is jelen van, ez adja az érett paradicsom színét. A likopin egy karotinoid, kémiailag az A-vitamin rokona, hatása azonban eltérő. A paradicsomnak tulajdonított kedvező élettani hatások valószínűleg jórészt a likopin hatásai. A likopin laboratóriumi vizsgálatokban és állatkísérletekben hatékony antioxidánsnak bizonyult, ezért az elmúlt években vizsgálatok indultak a szív- és érrendszeri hatások feltérképezésére. Napjaink több, nagy jelentőségű népbetegsége, az elhízás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás voltaképpen egy közös ördögi kör láncszemei. A vizsgálatokból kitűnik, hogy a likopin ebbe a kórfolyamatba több ponton is beavatkozva fejti ki jótékony hatásait. Befolyásolja közvetlenül a vérnyomást, módosítja a vérzsírok mennyiségét és arányait, javítja az erek falának állapotát, csökkenti az oxidatív stresszt.
Vegyszermentesen termelt sárgabarack, kézzel feldolgozott. Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A sárgabarack nagy mennyiségben tartalmazza a vízháztartásért, az idegi ingerületátvitelért, a szívműködésért felelős káliumot . Szárított formájában ez koncentrálódik, 100 gramm aszalt sárgabarack a szervezetünknek 1370 mg káliummal látja el. A kálium hiánya fejfájást, lassú sebgyógyulást, izomgyengeséget, és renyhe székletürítést okozhat. A sárgabarackban nemcsak sok kálium, hanem különösen sok A vitamin is található. Napi 3 szem aszalt sárgabarack fedezi egy felnőtt ember A vitamin szükségletét. Az aszalt sárgabarack elsőrangú vasforrás is. A vas életfontosságú jelentőséggel bír az oxigén szállításban, felhasználásban és raktározásban . Magas rosttartalma segíti az emésztést.
Vegyszermentesen termelt szilva, melyet hozzáadott cukor, tartósítószer, ízfokozó nélkül megújuló energia felhasználásával szárítottunk .A szárítás során csak a víztartalmát veszítette el, a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és értékes vegyületek koncentrált formában károsodás nélkül megmaradtak. Az aszalt szilva a csontok egészségének is jót tesz. A gyümölcs rendszeres fogyasztása mérhetően megnövelheti a csontsűrűséget. Aszalt szilvát hatékony házi hashajtóként ismerik a legtöbben. Az aszalt szilva nemcsak a székletet lazítja, de a bélmozgásokat is serkenti, ami magas rosttartalma mellett annak is köszönhető, hogy egy szorbitol nevű anyagot is bőven tartalmaz. Az emésztésre gyakorolt jótékony hatásai miatt a fogyókúrázók számára is segítséget nyújthat, de nekik különösen oda kell figyelniük magas kalóriatartalmára. Mértékkel a cukorbetegek is ehetnek aszalt szilvát, mivel kutatások szerint nem emeli meg nagy mértékben a vércukor- és az inzulinszintet sem. Ásványi anyagokból sok a kálium és a K-vitamin tartalma. akik rendszeresen esznek aszalt szilvát, illetve isznak szilvalevet, alacsonyabb lehet a vérnyomásuk.
A mák rendkívül fontos élelmiszer . Magas rosttartalma segít a székrekedésen, az alhasi fájdalmakon. Sokféle ásványi anyagot és vitaminokat tartalmaz. Többek között sok benne a kalcium a csontok egészsége miatt fontos, de kell a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez is. A csontritkulás megelőzésében is fontos táplálék.A réz pedig erősíti a szöveteket és a csontokat, a vérerek falát , a kötőszöveteket illetve védi a sejtekben a DNS-t a károsodástól. A kalcium mellett a foszfor is erősíti a csontszövetet, a mangán pedig a kollagéntermeléshez kell, így nemcsak a csontoknak és az ízületeknek, hanem a bőrnek is jót tesz. A mák ráadásul segíthet méregteleníteni a szervezetet, mivel tisztítja a beleket, és segít eltávolítani a bélfalakon található lerakódásokat. Éppen ezért a fogyásban, illetve az egészséges testsúly fenntartásában is nagyon hasznos lehet. Ami fontos: mindig fogyasszunk mellé sok folyadékot is, mert úgy lesz igazán hatékony. Nyugtató, alvást elősegítő, segít beállítani a koleszterin szintet. Továbbá elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, segít megelőzni a trombózis és embólia kialakulását. Segít megszüntetni a lábgörcsöket, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására, és afrodiziákumként is számon tartják. Érdemes lenne újra gyakrabban visszahozni a mákot az étkezésünkbe, hiszen sokféle finomságot készíthetünk belőle.