Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

RenKa

“ILLATOK, ÍZEK RENKA PALACKJAIBA ZÁRVA”

kézműves gyógy- és fűszernövényszörp készítő

A fűszernövények különleges ízvilága és gyógyító hatása palackba zárva – ezek a RenKa szörpök, amelyek rozmaringból, kakukkfűből, bazsalikomból, és frissítő gyógyhatású növényekből készülnek, mint a bodza, menta, citromfű, levendula. 

Kézműves szörpjeimet kertem gyógy- és fűszernövényeiből készítem.  

Különleges ízvilágú gyógy- és fűszernövényeimből hagyományos eljárással készítem esszenciáimat. Akár palackba zárva szörpként vagy szárítva teaként is fogyaszthatjuk a testet-lelket melengető italokat.

A szörpfogyasztás új értelmezésével az ízek élvezetét helyezem előtérbe; egy hideg téli estén a meleg teába öntött szörp a nyár ízeit idézze elő. A RenKa szörpök, teák, fűszersók illata és íze egy cseppnyi esszencia a Fertő-part sokszínű világából.

A kecskeméti Kertészeti Főiskolán kertészmérnökként végeztem, régi álmom vált valóra, mikor saját fűszerkertem lett, és felfedezhettem az ízek kalandos világát. 2020-ban az Edó lekvárok és chutnyk készítőjével, Téglás Edittel közösen létrehoztunk egy Műhelyt Fertőszéplakon, amely elképzelésünk szerint teret enged egy közösségi alkotóháznak. A saját termékeim előállítása mellett csoportos kóstoltatásokat, workshopokat, vendégfogadásokat is szervezünk.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Ár szerint

Fűszersó medvehagyma 40 gr

100 % fagyasztva szárított medvehagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2200 Ft / db
55 Ft/g

Levendulaolaj

Saját termesztésű angol és francia levendulából lepárolt, 100%-os tisztaságú, bevizsgált illóolaj. A levendula illóolaj az aromaterápia egyik sokoldalúan felhasználható gyöngyszeme. Segít leküzdeni a depressziót, visszaállítani a lelki egyensúlyt, a könnyebb elalvást és a zavartalan pihenést. A valódi levendula illóolaj nyugtató, ellazulást elősegítő, vérnyomáscsökkentő és antimikrobiális főbb hatásokkal rendelkezik. Alkalmazásának egyik kiemelt fontosságú területe az alvászavarok, szorongás és az idegesség kezelése, melyeknél aromalámpából elpárologtatva, vagy alvópárnák, masszázs- és fürdőolajok, ill. fürdősók alkotórészeként kerülhet felhasználásra. A levendula illóolaj nagyszerű egyensúlyt teremt nyugtató illatával. A nap lezárását szolgáló rituálék része. Nagyon jót tesz a bőrnek is, többek között nyugtatja a viszkető, irritált bőrt, gyógyítja a kisebb sebeket, vágásokat, horzsolásokat, emellett csökkenti a hegek kialakulásának esélyét. Ez az illóolaj a gombás fertőzések ellen is rendkívül hatásos  

2300 Ft / db
230 Ft/ml

Levendulavíz

Levendulavíz Saját termesztésű levendula lepárlásáakor keletkezett víz: Frissíti, regenerálja, megnyugtatja a bőrt. Alvást segítő, idegrendszer kiegyensúlyozó hatásáért is igen kedvelt. Napégette bőrre, sebekre, horzsolásokra fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, hűsítő és sebgyógyító hatással bír.  50 ml

1000 Ft / db
20 Ft/ml

Liofilizált alma

100 % fagyasztva szárított almaszeletek, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Egészséges chips rágcsálni. Útközben, túrázáshoz, buszon, vonaton és ahol jól esik! Sütibe, gyümölcslevesbe is teheted és felturbózhatod vele a műzlidet is. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
66.67 Ft/g

Liofilizált banán

100 % fagyasztva szárított banán karikák, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz, müzlibe vagy amikor hirtelen gyorsan energiára van szükséged. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
66.67 Ft/g

Liofilizált lilahagyma

100 % fagyasztva szárított lilhagyma karikák, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Belefáradtál a hagyma aprításba? Használd a liofilizált hagymát és könnyítsd meg a dolgod. Egy kevéssel is felturbózhatod az ételedet- remekül passzol levesekbe, salátába, tészákba, pizzákba – vagy akár hús- és halételekhez is. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
66.67 Ft/g

Liofilizált szamóca

100 % fagyasztva szárított szamóca szeletek, 20 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz,  müzlibe vagy amikor jól esik valami finomat és egészségeset ropogtatni.  Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
100 Ft/g

Nőnapi csomagajánlatunk Edóval! 3 csomag -20% kedvezmény

Nőnapi csomagajánlatunk Edóval! 3 csomag -20% kedvezmény! Nőnapi közös csomagajánlatunk Edóval Ha nőnapra a megfelelő ajándékot keresnétek...:) A csomag tartalma: 1 tasak liofilizált (fagyasztva szárított) szamóca RenKától  1 üveg Tündérkertek teája (Székelyföldi havasokon gyűjtött gyógynövényekből készült 30 gr-os teakeverék) A csomagot selyemfényű díszdobozba, gyönyörű szalaggal átkötve kínáljuk.

5000 Ft / db
5000 Ft/db

Rózsavíz

Rózsavíz A hűsítő frisseség! A rózsavizet saját, vegyszermentes rózsaszirmokból készítem.  És mint a rózsának magának, gyönyörű illata van. De amellett, hogy virágillatot kölcsönöz a bőrödnek, összességében meg is nyugtatja. Ez különösen hasznos lehet a nyári napokon, amikor az egész napos UV-sugárzás kiszárítja és irritálja a bőrt.  50 ml kiszerelés

1000 Ft / db
20 Ft/ml