Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

RenKa

RENKA – Fertőd

„ILLATOK, ÍZEK RENKÁTÓL - CSAK ÖRÖMMEL“

Kézműves termékeim kertem gyógy- és fűszernövényeiből készülnek 2020 óta. A fűszernövények különleges ízvilága és gyógyító hatása sokféle alakot ölt termékeimben.  Akár palackba zárva szörpként, szárítva teaként vagy fűszersó és fűszer formájában is fogyaszthatjuk.

A tartósítás egyik legmodernebb technológiájával - a fagyasztva szárítással (liofilizálás) - új értelmet adhadtam a gyümölcsök és zöldségek, fűszerek ízének élvezetére. Frozen'crispy néven találhatóak meg fagyasztva szárított roppanós termékeim. Hálás vagyok Bujna Ferenc tartósítóipari mérnöknek, akitől folyamatosan tanulva sajátíthatom el ennek a különleges technológiának a módszerét. A liofilizálás nemcsak annyit jelent, hogy vásárolok egy gépet és beteszem a zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket... ez annál sokkal több számomra. A folyamatos kísérletezések, új termékek létrehozása a fagyasztva szárítással - ez jelenti számomra a kihívásokat és a sikereket ebben a tartósítási eljárásban. Hiszem, hogy ez a jövő tartósítási módszere, hiszen eltarthatósága a termékeknek akár 20-25 év légmentes körülmények között. Ehhez pedig csak egy jól záródó befőttes üveg kell :)

Gyümölcsöket, zöldésgeket elsősorban hazai termesztésűeket liofilizálok. Kertem fűszer- és gyógynövényeit is fagyasztva száírítással tartósítom, aztán készítek belőlük fűszersót parajadi sóval. Így hasznosítom a teakeverékeimben is a gyógynövények éltető, gyógyító erejét.  Gyógynövényszörpjeimet klasszikus cukor szirupos áztatással készítem és hőkezeléssel tartósítom. A RenKa termékek illata és íze egy cseppnyi esszencia a Fertő-part sokszínű világából.

MIért ez a hobbim? MERT a kerti munka gyerekkorom óta természetes része volt az életemnek, nagyszüleim, szüleim tanítottak ennek szeretetére. A növények illatos és hasznos világában érzem igazán jól magamat,  nem véletlenül lettem kertészmérnök, amelyet a Kecskeméti Kertészeti Főiskola  kíváló tanárai tanítottak meg nekem. Szeretem a föld illatát, elmorzsolni a kezeim között és érezni erejét. Kertemet vegyszermentesen ápolom, a gyógy- és fűszernövényeim kellő védelmet nyújtanak a zöldségeimnek. Gyulai Iván kertészeti munkáim fő példaképe. Igyekszem minél több fenntartható kertalakítási technikáját alaklmazni. Régi álmom vált valóra, mikor saját fűszer- és gyógynövénykertem lett, és felfedezhettem az ízek kalandos világát. 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Ár szerint

liofilizált gombapor

100 % fagyasztva szárított gomba porítva - teheted rántottába vagy bármilyen neked tetsző ételbe. Elegendő belőle egy késhegynyi is, annyira erőteljes ízhatású. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2200 Ft / db
440 Ft/g

Liofilizált körte snack

100 % fagyasztva szárított körtevelő, egészséges ropogtatnivaló 100% gyümölcsből Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
66.67 Ft/g

Liofilizált lilahagyma

100 % fagyasztva szárított lilhagyma karikák, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Belefáradtál a hagyma aprításba? Használd a liofilizált hagymát és könnyítsd meg a dolgod. Egy kevéssel is felturbózhatod az ételedet- remekül passzol levesekbe, salátába, tészákba, pizzákba – vagy akár hús- és halételekhez is. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
66.67 Ft/g

Liofilizált szamóca

100 % fagyasztva szárított szamóca szeletek, 20 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz,  müzlibe vagy amikor jól esik valami finomat és egészségeset ropogtatni.  Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
100 Ft/g

Menta esszencia

Menta esszencia  Saját termesztésű borsmentából, fodormentából, szálkamentából készült esszencia. Íze a nyár friss, élénkítő és nyugtató zamatát illeszti össze.  Összetevők: különböző mentafajták, víz, cukor, citromsav, zitronen sun Tartósítószert nem tartalmaz! Hőkezeléssel tartósított! Felbontás után hűtőben tárolandó Higítási arány: 1:6 Vegán, vega, paleo

2500 Ft / db
5 Ft/ml

Menta esszencia

Menta esszencia  Saját termesztésű borsmentából, fodormentából, szálkamentából készült esszencia. Íze a nyár friss, élénkítő és nyugtató zamatát illeszti össze.  Összetevők: különböző mentafajták, víz, cukor, citromsav, zitronen sun Tartósítószert nem tartalmaz! Hőkezeléssel tartósított! Felbontás után hűtőben tárolandó Higítási arány: 1:6 Vegán, vega, paleo

1800 Ft / db
7.2 Ft/ml

Rozmaring esszencia

Rozmaring esszencia  Saját termesztésű rozmaringból készült esszencia. Élénkítő hatása miatt, szellemi munkavégzés közben serkenti gondolkodásunkat és erőt ad. Összetevők: rozmarig levelei és friss, fiatal hajtásai, víz, cukor, citromsav Tartósítószert nem tartalmaz! Hőkezeléssel tartósított! Felbontás után hűtőben tárolandó Higítási arány: 1:6 Vegán, vega, paleo

2500 Ft / db
5 Ft/ml

Rózsavíz

Rózsavíz A hűsítő frisseség! A rózsavizet saját, vegyszermentes rózsaszirmokból készítem.  És mint a rózsának magának, gyönyörű illata van. De amellett, hogy virágillatot kölcsönöz a bőrödnek, összességében meg is nyugtatja. Ez különösen hasznos lehet a nyári napokon, amikor az egész napos UV-sugárzás kiszárítja és irritálja a bőrt.  50 ml kiszerelés

1000 Ft / db
20 Ft/ml