Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Zöldség

Fertőd Vidéki Sárgarépa

"A „Fertőd vidéki sárgarépa” termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez köthető. A tófenékből származó üledéket és durva homokot is tartalmazó, könnyen művelhető, mégis jó vízháztartású talaj kedvez a gyökérzöldségek termesztésének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. A bakhátas művelési mód pedig hozzájárul a sima, elágazásmentes gyökérzet kialakulásához. A kiváló érzékszervi jellemzőkkel rendelkező „Fertőd vidéki sárgarépa” - a korábban már szintén uniós oltalmat nyert zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér”-rel együtt – fontos összetevője a magyar konyha ikonikus húslevesének."   (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)

450 Ft / db
450 Ft/kg

Gomba por

Szárított, őrölt Nagy Őzlábgomba. Intenzív ízű fűszerpor, remek kiegészítője lehet egy rántottának, alapja egy krémlevesnek, rizottónak...stb. 

850 Ft / tasak
56.67 Ft/g

Hegykői Leveszöldség

"A Hegykői petrezselyemgyökér termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez, Hegykő és Fertőhomok településekhez köthető. A Hegykői petrezselyemgyökér erőteljesen fűszeres íze és illata a Fertő-tó vidékére jellemző hűvös csapadékos időjárásnak, és az ennek következtében elhúzódó tenyészidőnek köszönhetően alakul ki. Az üledékes, laza homoktalaj és a bakhátas művelés sima, elágazásmentes gyökérformát eredményez. A zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér” kiváló fűszerezője a magyar konyha ikonikus húslevesének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű.   (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-hegykoi-petrezselyemgyoker-is-unios-oltalmat-kapott?fbclid=IwAR3QI2F1ep23en3DZLM658FB5v_L-5qfwANx6eaVwh9qJebpzsf09ov1jQ0 https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)

500 Ft / db
1 Ft/g

Pattogtatni való kukorica

Vegyszermentesen termelt, kézzel morzsolt pattogtatni való kukorica.  Felhasználható pattogatógépben, vagy lefedve mikróban is. Könnyen, gyorsan többféle ízesítéssel készíthető tűzhelyen, fedő alatt pattogtatva. Magas hőfokon, vaj, olaj vagy zsír hozzáadásával kb 5 perc alatt kipattog. A zsiradékba tehetünk sót, fűszereket: rozmaring,chili, fokhagymapor..., de ízesíthetjük a vajban elkevert fahéjjal, kakóporral és mézzel is. Téli estéken, egy jó filmmel és egy tál pattogatott kukoricával kellemes érzés bekuckózni  a kanapéra.  jó szórakozást és kukoricázást kívánunk.

600 Ft / db
600 Ft/db