Természetben gyűjtött, vegyszermentes, szárított, porított nagyspórás csiperke. Adalékmentes. Intenzív ízű fűszerpor, remek kiegészítője lehet egy rántottának, alapja egy krémlevesnek, rizottónak...stb.
"A „Fertőd vidéki sárgarépa” termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez köthető. A tófenékből származó üledéket és durva homokot is tartalmazó, könnyen művelhető, mégis jó vízháztartású talaj kedvez a gyökérzöldségek termesztésének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. A bakhátas művelési mód pedig hozzájárul a sima, elágazásmentes gyökérzet kialakulásához. A kiváló érzékszervi jellemzőkkel rendelkező „Fertőd vidéki sárgarépa” - a korábban már szintén uniós oltalmat nyert zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér”-rel együtt – fontos összetevője a magyar konyha ikonikus húslevesének." (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)
Finom fűszerezésű, nem csípős melegszendvicskrém többféle erdei gomba felhasználásával. Szószként olaszos tészták mellé is javasoljuk. Összetevők: vörös érdestinóru, tölgyfa érdestinóru, barna gyűrűstinóru, paradicsomlé, paprika, vöröshagyma, fűszerek.
"A Hegykői petrezselyemgyökér termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez, Hegykő és Fertőhomok településekhez köthető. A Hegykői petrezselyemgyökér erőteljesen fűszeres íze és illata a Fertő-tó vidékére jellemző hűvös csapadékos időjárásnak, és az ennek következtében elhúzódó tenyészidőnek köszönhetően alakul ki. Az üledékes, laza homoktalaj és a bakhátas művelés sima, elágazásmentes gyökérformát eredményez. A zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér” kiváló fűszerezője a magyar konyha ikonikus húslevesének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-hegykoi-petrezselyemgyoker-is-unios-oltalmat-kapott?fbclid=IwAR3QI2F1ep23en3DZLM658FB5v_L-5qfwANx6eaVwh9qJebpzsf09ov1jQ0 https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)
Vastag húsú, Kaliforniai paprika. 2-3 féle színben. Súlya kb 450-500g/csomag/ 3db
Szárított, őrölt Nagy Őzlábgomba. Intenzív ízű fűszerpor, remek kiegészítője lehet egy rántottának, alapja egy krémlevesnek, rizottónak...stb.
Természetben gyűjtött, vegyszermentes, szárított, sötét trombitagomba. Aromás, zamatos gomba, hasonlít a szarvasgomba ízéhez, az egyik legértékesebb hazai fűszergombánk.
Természetben gyűjtött, vegyszermentes, bevizsgált, szeletelt vagy darabolt, szárított, adalékmentes gomba. A csomag 5-6 étkezési gombafajt tartalmaz vegyesen.
A zeller gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, alacsony kalóriatartalmú, és számos jótékony hatása van az egészségre, például vízhajtó, emésztést segítő és idegnyugtató hatású.