"A Hegykői petrezselyemgyökér termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez, Hegykő és Fertőhomok településekhez köthető. A Hegykői petrezselyemgyökér erőteljesen fűszeres íze és illata a Fertő-tó vidékére jellemző hűvös csapadékos időjárásnak, és az ennek következtében elhúzódó tenyészidőnek köszönhetően alakul ki. Az üledékes, laza homoktalaj és a bakhátas művelés sima, elágazásmentes gyökérformát eredményez. A zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér” kiváló fűszerezője a magyar konyha ikonikus húslevesének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-hegykoi-petrezselyemgyoker-is-unios-oltalmat-kapott?fbclid=IwAR3QI2F1ep23en3DZLM658FB5v_L-5qfwANx6eaVwh9qJebpzsf09ov1jQ0 https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)
Vastag húsú, Kaliforniai paprika. 2-3 féle színben. Súlya kb 450-500g/csomag/ 3db
Vegyszermentesen termelt, kézzel morzsolt pattogtatni való kukorica. Felhasználható pattogatógépben, vagy lefedve mikróban is. Könnyen, gyorsan többféle ízesítéssel készíthető tűzhelyen, fedő alatt pattogtatva. Magas hőfokon, vaj, olaj vagy zsír hozzáadásával kb 5 perc alatt kipattog. A zsiradékba tehetünk sót, fűszereket: rozmaring,chili, fokhagymapor..., de ízesíthetjük a vajban elkevert fahéjjal, kakóporral és mézzel is. Téli estéken, egy jó filmmel és egy tál pattogatott kukoricával kellemes érzés bekuckózni a kanapéra. jó szórakozást és kukoricázást kívánunk.