Természetben gyűjtött, vegyszermentes, szárított, porított nagyspórás csiperke. Adalékmentes. Intenzív ízű fűszerpor, remek kiegészítője lehet egy rántottának, alapja egy krémlevesnek, rizottónak...stb.
Szárított, porított, adalékmentes erdei gombák praktikus szóróüvegben, mely újra használható. Tartalmazott gombafajok: erdei csiperke, nagy őzlábgomba, szürke tölcsérgomba.
"A „Fertőd vidéki sárgarépa” termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez köthető. A tófenékből származó üledéket és durva homokot is tartalmazó, könnyen művelhető, mégis jó vízháztartású talaj kedvez a gyökérzöldségek termesztésének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. A bakhátas művelési mód pedig hozzájárul a sima, elágazásmentes gyökérzet kialakulásához. A kiváló érzékszervi jellemzőkkel rendelkező „Fertőd vidéki sárgarépa” - a korábban már szintén uniós oltalmat nyert zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér”-rel együtt – fontos összetevője a magyar konyha ikonikus húslevesének." (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)
"A Hegykői petrezselyemgyökér termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez, Hegykő és Fertőhomok településekhez köthető. A Hegykői petrezselyemgyökér erőteljesen fűszeres íze és illata a Fertő-tó vidékére jellemző hűvös csapadékos időjárásnak, és az ennek következtében elhúzódó tenyészidőnek köszönhetően alakul ki. Az üledékes, laza homoktalaj és a bakhátas művelés sima, elágazásmentes gyökérformát eredményez. A zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér” kiváló fűszerezője a magyar konyha ikonikus húslevesének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-hegykoi-petrezselyemgyoker-is-unios-oltalmat-kapott?fbclid=IwAR3QI2F1ep23en3DZLM658FB5v_L-5qfwANx6eaVwh9qJebpzsf09ov1jQ0 https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)
Vastag húsú, Kaliforniai paprika. 2-3 féle színben. Súlya kb 450-500g/csomag/ 3db
Szárított, őrölt Nagy Őzlábgomba. Intenzív ízű fűszerpor, remek kiegészítője lehet egy rántottának, alapja egy krémlevesnek, rizottónak...stb.
Természetben gyűjtött, vegyszermentes, bevizsgált, szeletelt vagy darabolt, szárított, adalékmentes gomba. Tartalmazott fajok: mezei, ízletes és nagyspórás csiperke vegyesen. Finom, ízletes étkezési gomba.
Természetben gyűjtött, vegyszermentes, bevizsgált, szeletelt vagy darabolt, szárított, adalékmentes gomba. Tartalmazott fajok: ízletes csiperke A csiperkék közül a legfinomabb gombafaj.
Természetben gyűjtött, vegyszermentes, bevizsgált, szeletelt vagy darabolt, szárított, adalékmentes gomba. Finom, ízletes étkezési gomba.
Természetben gyűjtött, vegyszermentes, bevizsgált, szárított, adalékmentes gomba. Nem ehető, nem étkezési gomba! Ellenben szárítmányából kiváló immunerősítő, gyulladáscsökkentő tea készíthető. Forró, de nem lobogó vízben 15 percig főzzük!