Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Olajok

BIO napraforgó olaj

Hidegen sajtolt BIO napraforgó olaj BIO napraforgó olajunk alapanyaga, saját BIO termőföldünkről származik. Az ökológiai gazdaságból származó és ellenőrzötten BIO napraforgó feldolgozása egészséges, kiváló minőségű végterméket eredményez. Hogyan készül a hidegen sajtolt BIO napraforgó olaj? A hidegen sajtolás lényege, hogy a magokat megtisztítjuk, megszárítjuk majd egy prés segítségével kisajtoljuk belőle az olajat. Amikor a napraforgómag bekerül a sajtológépbe, nincs lehántolva előtte, ezért a sajtolásnál a héj alatti összes vitamin (E,C) és egyéb ásványi anyagok belekerülnek az olajba.   BIO napraforgó olajunk nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak, nem esik át vegyi kezelésen, így teljesen természetes.   A hidegen sajtolt napraforgó olaj néhány elismerten jótékony összetevője és tulajdonsága: - A lecitin csökkenti a koleszterinszintet. - A kolin hozzájárul a szellemi frissesség, memória megőrzéséhez. - Karotionidtól kapja élénk színét, mellette jótékonyan hat a bőr, haj és köröm állapotára is.  - Magas E-vitamin tartalma által, amely kiváló antioxidáns is, késlelteti a sejtek öregedését, látásunkra, ereinkre, szívünkre, bőrünkre rendkívül kedvezően hat.   BIO napraforgó olajunk 100% tisztaságú, természetes és vegyszermentes, így az ideális választás egészséges és ízletes ételek elkészítéséhez.   Sütéshez, főzéshez, salátákhoz is kiválóan felhasználható.   Ajánlott hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolni.

2190 Ft / db
2190 Ft/l

Bio tökmagolaj

Melegen sajtolt BIO tökmagolaj BIO tökmagolajunk alapanyaga, saját BIO termőföldünkről származik. Az ökológiai gazdaságból származó és ellenőrzötten BIO héj nélküli tökmag feldolgozása egészséges, kiváló minőségű végterméket eredményez. Hogyan készül a melegen sajtolt BIO tökmagolaj? A héj nélküli szárított magokat finomra darálják, majd só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztják. Ezután pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog. Az így keletkezett masszából kerül sajtolásra olaj, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik. Ezt az eljárást olajütésnek is nevezik. Ez a hagyományos készítési mód régmúltra nyúlik vissza. A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmag. Tökmagolaj jótékony hatásai Gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, valamint E-vitaminban. Hozzájárul a szív-és érrendszeri egészség javításához, a húgyúti egészség támogatásához, csökkenti a prosztata megnagyobbodását és a haj növekedését is elősegíti. Családunk asztalán napi szinten megtalálható. Számos étel nélkülözhetetlen ízesítője. Ajánljuk: Salátákra, kencék készítésére, túrók ízesítésére, krémlevesekhez de kúra szerűen magában is javasolt fogyasztása. Vanília fagylaltra is tehetik és süteményeket is ízesíthetnek vele. Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12 hónapig tárolható. Felbontást követően,javasolt 4-5 hónapon belül felhasználni.

2500 Ft / db
10000 Ft/l