A Föld egyik legelterjedtebb kékszőlő fajtája, amely a soproni Hard-dűlőben is kiváló vörösbor alapanyag. Későn érik, fürtjei aprók, zamatosak. Érett, meleg színű bor, amelynek illata az aszalt gyümölcs illatára emlékeztet. Ízében az eukaliptusz zamata kellemesen élénk savakkal párosul.
Ezt a testest bort a Chardonnayra jellemző trópusi gyümölcsök, zöldfűszerek, ananász és a barrique által kölcsönzött vanília, pörkölt mandula illat- és ízjegyek teszik különlegessé. Fogyasztását 10-12 C-on ajánljuk grillezett, roston sütött fehér húsokhoz, gombamártásos ételekhez.
A Cabernet Sauvignon jellegzetes fűszeressége, a Merlot málnássága, valamint a Soproni Kékfrankos meggyes illata teszi teljessé a bort. Ízében a lekerekedett savak és a magas extrakt teremt harmóniát az illatában is fellelhető gyümölcsökkel.
Reduktív technológiával készült, így a szőlő eredeti aroma-komponensei megmaradnak a borban. Színe zöldessárga. Pohárba kitöltve illatából áramlik a muskotályosság, mely az akácra, a bodzavirágra emlékeztet.
Késői érésű, bogyói aprók, roppanós héjúak. Bora rubinszínű, illata intenzív, érett málnára valamint rózsaillatra emlékeztet. Ízében feketeribizli, szilva érezhető.
A legelterjedtebb és legjellegzetesebb kékszőlő fajta hazánkban. Borát érett rubinvörös szín és könnyed megjelenés jellemzi. Illata kezdetben kissé zárt, meggyes, fekete ribizli jellege egy rövidebb levegőztetés után jelenik meg. Savai lendületesek, de nem túlzóak.
A kitűnő talaj és éghajlati adottságoknak köszönhetően egy mélyrubinvörös színű, alkoholban gazdag, testes bort kóstolhatunk, amelyben egy kis kakaó illetve fekete ribizli érezhető. Karakterességét legalább egy éves érlelés után éri el a bor.