Fermentált brokkoli, karfiol Összetétel: brokkoli, sárgarépa , retek, zellerszár, víz, só fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.12.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Az összetevők változó arányban fordulnak elő az üvegben .
Cékla , karfiol kockák Összetétel: Cékla, karfiol ,só , víz, fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.10.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert
variációk tormára Összetétel:fermentált céklalével ízesített torma és egyéb variációk Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025 . 04 .27 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert.
Citromos-fokhagymás labneh ( lecsepegtetett krém joghurt ) Összetétel: Labneh, citromhéj fokhagyma, petrezselyemzöld, olívaolaj a tetején Allergén: tejtermék Szavatosság: kb. 2 hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz
VErdélyi fermentált csalamádé Összetétel: apró káposzta, zöldésgek, víz, só, fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert. A káposzta mennyisége meghatározó , kb. 150- 200 gr. a zöldségek összetétele mennyiségében változó .
Csicseriborsó , egzotikus fűszerek Összetétel: Fermentált csicseriborsó, kurkuma , curry ,paradicsompüré, mandula,petrezselyem, olívaolaj . Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 250 gr. Krémet tartalmaz
Cukkkini Összetétel: Cukkini,víz, só fűszerek, Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.12/fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. cukkini
Cukkiniszalagok Összetétel: Cukkini, , víz, só fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.08.fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 300 gr. Cukkini
Koreai kimchi eredeti recept szerint Összetétel: Kínai kelkáposzta, jégcsapretek, répa , zöldhagyma, gyömbér, fokhagyma, chili, Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert. A mennyiség a zöldségek arányától függ.
Fehér karalábé kimchi Összetétel: retek fehér kimchi paszta Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert. Kb. 300 gr. jégcsapretket tartalmaz, a paszta összetevőinek a mennyisége nem releváns, változó .
Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A cékla kellemesen édeskés, bár kissé földízű, könnyen hozzáférhető szuperélelmiszer. Kimagaslóan gazdag értékes összetevőkben, A-, B-, C-vitamin-tartalma miatt rendkívül jó immunerősítő. Bővelkedik antioxidánsokban, emellett pantoténsavat, likopint, biotint, szilíciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, kalciumot, cinket, rezet, továbbá mangánt és vasat tartalmaz. Hozzájárul a nyirokmirigyek egészséges működéséhez és a kiegyensúlyozott idegrendszerhez.Májproblémák esetén is igen hatásos, segíthet a méregtelenítési folyamatokban, illetve a túlzott alkoholfogyasztás miatt kialakuló mellékhatások leküzdésében. Magas káliumtartalma miatt támogatja az izomerősítést és az állóképesség növelését, míg vitaminjai az immunerősítésben vállal szerepet.Kúraszerű fogyasztása feloldhatja az epe- és vesekövet, hiszen a cékla hatása a vesékre és az epe működésre is rendkívül kedvező.Lúgosító és méregtelenítő tulajdonsága közismert, de a cékla az emésztés segítője is lehet. Rostjai révén kipucolja a bélrendszerben lerakódott salakanyagokat és toxinokat. A fermentálás során - mivel nyers marad- a fenti előnyös tulajdonságait megőrzi.
Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint.Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre,optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.