Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Chilis és csípős termékek

A HEGY

A HEGY - 30 ml Elkészült a legerősebb szószunk, mely nemes egyszerűséggel A HEGY nevet kapta. Aki nézte a Trónok harcát, biztosan rájött, hogy onnan jött az ihlet. A karakter egy félelmetes harcos, akit látszólag legyőztek ugyan egyszer, de végül csak övé lett a diadal. Akárcsak ennél a szósznál, amikor már megérkezett a Carolina Reaper íze, és csípőssége, azt hiszed, vége, nyertél, na akkor jön még egy kis fűszeres íz, és a könnyfakasztó csípősség. Ki mersz állni a hegy ellen? Tartósítószert nem tartalmaz!

2000 Ft / üveg
2000 Ft/üveg

Ál/Arc - 100 ml

Ál/Arc - Édes álarc mögött csípős jalapeno szósz "Édes, de nem túlcsípőset tudsz ajánlani?" Természetesen! Kóstoláskor az émelyítően édes jalapeno íz érkezik először, jön is a gondolat, hogy ez nem is csíp. Majd aztán az édes íz elkezd halványulni, megjelenik a csípősség, ami pillanatok alatt fokozódik, az édesség már csak emlék, a jalapeno íze marad még, a csípősség eléri a tetpontját, majd ahogy jött, márt tűnik is el, és marad mindenből egy pici utóíznek. Tapsiben sütött csirke bármikre nagyon szeretem. Ízesítésnek barnacukor,só, almaecet, került a szószba. Tartósítószert NEM tartalmaz!

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Chilis ketchup - 250ml

Chilis ketchup - 250ml Házi ketchup, némi chilivel. Nagyon enyhén csípős. Tartósítószert, állagjavítót nem tartalmaz, felbontás után hűtve tárolandó!

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Ébredő erő - 100 ml

Már megismerkedtél a gyengébb chilikkel, szemezgetsz az erősekkel, de tartasz tőlük? A jalapeno már gyenge, de a habanero túl erős?  Ez a szósz a köztes megoldás, a szósz alapján a jalapeno adja, ezt néhány darab kaszással (Carolina Reaper) és skorpióval (Trinidad Moruga Scorpion) erősítettük meg, de csak az íze kedvéért.  

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Grinchili - 100 ml

Grinchili - Ha nem vagy résen, ellopja a karácsonyi ételek ízét Ha szereted az erős chili szószokat, ez a Te szószod. Az kóstolást követően vagy 2 másodpercig érezheted a paprikák sokfélesége alkotta ízeket, mire megérkezik a Grincs, és viszi egy kis időre az ízlelésed. A legerősebb Lajcsili szósz, az idény végén az összes erős chilit összeszedtem, és egymásnak eresztettem őket, ebből lett a Grinchili. A paprika mellett csak sót és ecetet tartalmaz. Tartósítószert NEM tartalmaz!  

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Habanyúság

Habanyúság Habanero paprikából készült savanyúság. Nagyon erős! Tartósítószert nem tartalmaz!

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Kelekó Lajcsi - 100 ml

Kelekó Lajcsi - Kólában edzett chili szósz Különleges szósz, különleges ételekhez. Hamburger mellé sokan fogyasztanak kólát, akkor a hamburgerbe miért ne kerülhetne szósz formájában? Meglepő, különleges ízvilág, egy próbát megér. Ízesítésnek kóla, almaecet, fokhagyma, cukor provancei és olasz fűszerkeverék, bazsalikom, só, bors és szegfűszeg került a szószba. Tartósítószert NEM tartalmaz!

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Morci Lajcsi - 100 ml

Morci Lajcsi - Elég csípős habanero szósz Aki mindenhez keres közepesen csípős szószt, szereti a habanero ízét, de az erejét kevésbé, akkor ezt a szószt tudom ajánlani nyugodt szívvel. Sárgarépával, kápiával és paradicsommal gyengítettük a habanerot. Ízesítésnek Worchestershire szósz, só, almaecet, balzsamecet, fokhagyma, cukor és bors került a szószba. Tartósítószert NEM tartalmaz!

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Piros szív szósz - 100 ml

Piros szív szósz - fermentált habanero szósz Bírod a csípőset, szereted a különleges ízeket? Ezt a szószt bátran próbáld ki! A fermentálás miatti kesernyés íz nagyon illik a habanero semmihez nem hasonlítható ízéhez. A szósz krémességét egy pici kápiával javítottam, illetve Shar-Pei paprikát (a személyes kedvencem, enyhén füstös íze van) használtam még. Paprikán kívül csak sót és ecetet tartalmaz. Tartósítószert NEM tartalmaz!  

2000 Ft / üveg
2000 Ft/üveg

Randiguru - 100 ml

Randiguru - Első szabály: fokhagyma legyen, de sok A fokhagyma egy remek zöldség, de nem épp társaságbarát. Megpróbáltam a lehetetlent, készíteni egy olyan szószt, ahol a chili egy részét fermentálom, ezzel tompítva a fokhagyma hatását. Kijelenthetem, az eredeti küldetés nem sikerült, viszont a kapott íz kárpótolt a kudarcért, sriracha jellegű lett a végeredmény, épp, ahogy én szeretem. Ízesítésnek fokhagyma, almaecet, cukor és só került a szószba. Tartósítószert NEM tartalmaz!

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Sárga szív szósz - 100 ml

Sárga szív szósz - Fermentált lemon drop szósz Bírod a csípőset, szereted a különleges ízeket? Ezt a szószt bátran próbáld ki! Az alap paprika a Lemon drop, és Mushroom Yellow, mindkettő enyhén citrusos, nagyon fűszeres ízű, de a fermentálás miatti kesernyés íz a túlzott fűszerességet csökkenti, teljesen egyedi ízt adva a szósznak. Paprikán kívül csak sót és ecetet tartalmaz. Tartósítószert NEM tartalmaz!

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Smokey karika

Smokey karika Füstölt, karikázott jalapeno savanyúság. Tartósítószert nem tartalmaz!

1200 Ft / üveg
1200 Ft/üveg