Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Alpokalja Sajt

Alpokalja Sajt

Családi gazdaságból származó probiotikus sajtok.

Az Alpokalján, Répcevisen található többgenerációs családi gazdaságunk. Növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és sajtkészítéssel foglalkozunk. Állattenyésztésünkben magyar tarka tehenek adják a kiváló minőségű tejet a sajtkészítéshez. Fontosnak tartjuk, hogy a termőföldtől az asztalig, minden egyes folyamatot nagy gondossággal a kezünkben tartsunk. Teheneik saját kaszálókról származó szénát fogyasztanak, az általuk adott szénatej a jó minőségű, adalékanyagoktól mentes sajt alapja.

Sajtpincénkben félkemény és kemény sajtokat érlelünk természetes módon, melyek 2 hónaptól akár éveken keresztül is érnek.
,,Tekergő” (natúr parenyicánk) és ,,Jóska bátyám kedvence” (érlelt félkemény sajtunk) 2021 és 2022-ben ezüst minősítést kapott a Magyar Sajtmustrán.

 

Ne feledjétek: ,, Ételed az életed! "

Baráti üdvözlettel: Németh család

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Ár szerint

,,Suhanc" sajt

Régi nevén trappista sajt. A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Mégis, ha megnézitek a boltok polcain lévő termékek összetevőit, láthatjátok az adalékanyagokat. (A nátrium-nitrit, a kálium nitrit és nitrát toxikus az emberi szervezet számára, a zsírból vajat készítenek, az olcsóbb pálmaolaj pedig a zsírtalanított tejbe kell.) Sajtunk nem tartalmazza a fent felsorolt káros összetevőket. Természetes módon készítjük, egy hónapos érlelés után csomagoljuk. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalmú tejből) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. 250-350g-os kiszerelésekben vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) ,, Ételed az életed! "   Baráti üdvözlettel: Németh család

2040 Ft / db
6800 Ft/kg

,,Tűzrőlpattant" grillsajt

Kézműves grillsajt  Az előző évhez hasonlóan, idén is elkészítettük szezonális termékünket. Különbség az, hogy most nagyobb méretben készítjük, melyet utána kettő vagy négy részre vágunk. Akár rácson, akár serpenyőben, kevés zsiradékkal (lehetőleg vajjal kikent serpenyőben) egyszerűen elkészíthető. Az idei sajtunk annyiban különbözik még a tavalyitól, hogy kapott egy nagyon enyhe bükkfaforgácson való füstölést, ennek köszönhető, hogy megfelelően sütve nem folyik szét, és nem marad gumis, nyikorgó. Ajánlatos 1 cm-es vastagságú szeletekre felszelni, előmelegített (175fokos) serpenyőben megsütni. (mikor a vaj elkezd karamellizálódni.) Vákuumcsomagolva minőségét 2 hónapig megőrzi.

1685 Ft1516 Ft / csomag
6064 Ft/kg

Bükkfán füstölt trappista

A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Természetes bükkfaforgácson füstölt sajtunkat a füstölést megelőzően egy hónapig érleljük. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalom) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) Kézműves termék, a csomagok súlya kb 270-330g. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, ,, Ételed az életed! "   Baráti üdvözlettel: Németh család  

2100 Ft / db
7000 Ft/kg

Fiatal magyartarka keménysajt

Egy krémesebb, lágyabb ízvilággal gurul hozzátok ez a sajt. 4-6 hónapos érlelést követően selymes ízét a fiatalabbak is szeretni fogják. Nem tolakodó, de nem is naturális az ízvilág. Büszkeségünk továbbra is az öreg (8 Hó+) magyartarka keménysajt marad, és türelemmel várjuk, hogy beérjenek Karácsonyra, addig is fogadjátok szeretettel a fiatalabb változatát. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.

2502 Ft / db
9000 Ft/kg

Fokhagymás parenyica

Szárított fokhagymával fűszerezett, bükkfán füstölt parenyica. Vákuumcsomagjuk, így 1 hónapig megőrzi minőségét. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 250-350g. Összetevők: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, fokhagyma ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család

2233 Ft / db
7975 Ft/kg

Görögszénamagos sajt

Görögszánamagos sajt Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt görögszénamagot keverek a sajtba. Az érés során a görögszénamag átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2100 Ft / db
7000 Ft/kg

Gyümölcsjoghurt

Magyartarka tehéntejből készült joghurtunk. A görögjoghurtnál lágyabb, folyósabb. A  pohár aljába gyümölcslekvárt teszünk, erre jön a joghurt, majd fedelét heggesztéssel zárjuk. Összetevők: Hőkezelt magyartarka tehéntej (szénatej), probiotikus kultúra, gyümölcslekvár Fogyasszátok egészséggel!

750 Ft / db
3000 Ft/l

Jóska Bátyám kedvence (Az év legjobb magyar sajtja 2025)

Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú) félkemény sajt. Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam. Innen kapta nevét. 2021-és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. 2025-ben a sajtbírák az év legjobb magyar sajtjának választották. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontotta a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják! Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 280-320g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed"   Baráti üdvözlettel: Németh család

3000 Ft / db
10000 Ft/kg

Kakukkfüves sajt

Kakukkfüves sajt: Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt szárított kakukkfüvet keverek a sajtba. Az érés során a kistermelői kakukkfű átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2100 Ft / db
7000 Ft/kg

Köményes sajt

Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt köménymagot keverek a sajtba. Az érés során a fűszerkömény átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2100 Ft / db
7000 Ft/kg

Körözött

Egykor egyek voltak, sokan azt hitték elválaszthatatlanok. Míg egy nap az egyik felülkerekedett a másikon. Ezt elnevezték tejfölnek, amazt meg aludttejnek. Arra is rájöttek ha felébresztik álmából, szétesik majd túró lesz. A paprika, a kömény, és a só összebeszéltek, hogy újra egyesítik őket. Olyannyira sikerrel jártak, hogy irigyeik is akadtak szép számmal, kik most körözik őket.

950 Ft / db
3800 Ft/kg

Magyartarka Kemény sajt

A sajtkészítő igazi büszkesége mikor 12 hónap érlelés után új ízélményt tud nyújtani fogyasztóinak. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. 2024 októberében megrendezett XII. Magyar Sajtmustra aranyérmes sajtja. A 2024-es World Cheese Awards világversenyen ezüstérmet kapott. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.

2772 Ft / db
11550 Ft/kg