Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

ÉLELMISZER

Zeller por

Erőteljes ízéért vagy szeretni lehet, vagy utálni. Középút általában nincs. Aki kedveli az ízét, annak leírom hasznos tulajdonságait is: Kiváló emésztésjavító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő gyógynövény, mely hosszabb távon hatással van az anyagcserére és az immunrendszer helyes működésére is. Étvágyjavító, másnaposság ellen a  gyomornak is barátja.  Erős vízhajtó, a petrezselyemmel együtt segít a vese tisztításában, a prosztata gyulladások kezelésében is. Nyáron ödémásodás esetén  is használhatjuk. A népi hiedelem a zellert afrodiziákumként tartja számon.A kínai gyógyászat fiatalítószerként használja. A zeller egyik jellemző jó tulajdonsága, hogy rendkívül fontos vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz, nagy értéke a sok szerves nátrium, melynek jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása, de megtalálható benne a foszfor, a vas, a kálium, a magnézium, gazdag folsavban, és C-vitamin-tartalma is magas: 100 grammjában akár 30-50 milligramm is található. Magas az élelmi rost tartalma, ami segíti a méregtelenítés, felgyorsíthatja az emésztést..  Kalóriatartalma alacsony, fogyókúrák alapnövénye is lehet.  Felhasználása: krémlevesek, mártások, turmixok, joghurtba keverve, leveleit teaként fogyaszthatjuk. A zacskó vagy üveges kiszerelés kb. 1 kg zellergumónak felel meg.

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Zelleres zakuszka - 190g

Zakuszka jellegű, zelleres krém A krémet kenyérre, piritósra ajánljuk leginkább, de melegszendvicsek alapjául is tökéletesen alkalmas. Tartósítószert nem tartalmaz! Nem csípős.

1200 Ft / db
1200 Ft/csomag

Zelleres zakuszka, PIKÁNS - 190g

Zakuszka jellegű, zelleres krém, pikáns. A krémet kenyérre, piritósra ajánljuk leginkább, de melegszendvicsek alapjául is tökéletesen alkalmas. Tartósítószert nem tartalmaz! A krém enyhén csípős, inkább csak pikáns.

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Zöldségkeverék

Vegyszermentesen termelt alapanyagokból készült , tartósítószert , ízfokozót nem tartalmazó kézműves termék.  Összetevői: Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma, fűszerek: rozmaring, bazsalikom, petrezselyem,   parajdi só 2% Felhasználása: levesek, mártások, sült és főtt húsok, köretek, zöldségételek ízesítésére. Utánsózást igényel.  Tipp: gyorsleves: 1 liter meleg  vízhez 2 evőkanál zöldségkeveréket teszünk. 10 percig gyöngyözve förraljuk, majd levésbetéttel - tészta, májgombóc, grízgombó...- gazdagítjuk, ízlés szerint  sózzuk. 

1000 Ft / csomag
1000 Ft/csomag

Zsálya fűszer

Vegyszermentesen termelt , kézzel készített, tartósítószert nem tartalmazó kézműves termék. Zsálya:jótékony hatású a magas vérnyomás, érfalak lerakódásai által keletkezett érrendszeri betegségek kezelésében. A koleszterinszintet is csökkenti. Az Alzheimer-kórban szenvedők panaszait is enyhítheti, hiszen amellett, hogy a memóriát javítja stresszoldó és idegcsillapító.  Változókorban a hőhullámokat, a hozzájuk társuló túlzott verejtékezést segít kiküszöbölni. Gyomorhurut, bélhurut esetén görcsoldó hatása válik áldássá. Bőrbetegségek, hólyaghurut, nehezen gyógyuló sebek esetében vértisztító tulajdonságai révén segíthet. Vértisztító hatása okán tulajdonképpen test szerte minden szerv vérellátását, ezáltal zavartalan működését biztosítja.  Étvágyjavító, a jobb emésztést segíti. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő összetevői miatt a hámrétegen alkalmazva felgyorsítja a hegesedést, összehúzza a sebet, elősegíti a sebgyógyulást, jól használhatók a bőrön keletkezett, nem túl mély sebek, leütések, de rovarcsípések kezelésére is. Öblögetőszerként is előnyös gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibiotikus hatása: a fogíny-, a mandula- és az egyéb szájüregi gyulladások gyógyulását felgyorsítja. A fogkövet feloldja, újbóli fogkövesedést akadályozza. Foglazulásnál támaszkodhatunk rá, szájpenész esetén pedig gyorsan hat, ha gézlapra téve naponta többször kitörölgetjük vele a szájüreget. "Kinek zsálya nől a kertjében, az nem halhat meg" tartotta a mondás régen. A fenti felsorolásból is látszik, mi mindenre jó a zsálya, így  nem volt alaptalan ez a mondás.  A fűszer teaként is használható.

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Zsálya szörp

Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött gyógynövényből készült kézműves termék. Cukrot tartalmaz. Tartósítószer és citromsav nincs benne. Hidegen üdítőnek, melegen teának ajánljuk. Zsálya: jótékony hatású a magas vérnyomás, érfalak lerakódásai által keletkezett érrendszeri betegségek kezelésében. A koleszterinszintet is csökkenti. Az Alzheimer-kórban szenvedők panaszait is enyhítheti, hiszen amellett, hogy a memóriát javítja stresszoldó és idegcsillapító.  Az orvosi zsálya rendkívül hatékony vízhajtó is, ezzel pedig segít eltávolítani a szervezetben felgyülemlett folyadékokat, csökkentve az ödémákat és jótékonyan hat a cellulitiszt (narancsbőr) tüneteire. A remegéssel járó idegi tünetek kezelésében, szélütéses (stroke) betegek gyógyításában igazoltan hatásos. Segíti az emésztést, étvágyjavító, változókorban a hőhullámokat csökkenti.  Melegen nagyon finom tea, meghűléses esetén  aszkorbinsavval vagy homoktövissel ízesítve  gyors segítség lehet. 

1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg

Zsálya tea

Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött , kézzel készített teafű. Teakészítés: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forróvízzel. Állni hagyjuk 10 percig.  Más teákkal keverhető.  Zsálya:jótékony hatású a magas vérnyomás, érfalak lerakódásai által keletkezett érrendszeri betegségek kezelésében. A koleszterinszintet is csökkenti. Az Alzheimer-kórban szenvedők panaszait is enyhítheti, hiszen amellett, hogy a memóriát javítja stresszoldó és idegcsillapító.  Változókorban a hőhullámokat, a hozzájuk társuló túlzott verejtékezést segít kiküszöbölni. Gyomorhurut, bélhurut esetén görcsoldó hatása válik áldássá. Bőrbetegségek, hólyaghurut, nehezen gyógyuló sebek esetében vértisztító tulajdonságai révén segíthet. Vértisztító hatása okán tulajdonképpen test szerte minden szerv vérellátását, ezáltal zavartalan működését biztosítja.  Étvágyjavító, a jobb emésztést segíti. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő összetevői miatt a hámrétegen alkalmazva felgyorsítja a hegesedést, összehúzza a sebet, elősegíti a sebgyógyulást, jól használhatók a bőrön keletkezett, nem túl mély sebek, leütések, de rovarcsípések kezelésére is. Öblögetőszerként is előnyös gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibiotikus hatása: a fogíny-, a mandula- és az egyéb szájüregi gyulladások gyógyulását felgyorsítja. A fogkövet feloldja, újbóli fogkövesedést akadályozza. Foglazulásnál támaszkodhatunk rá, szájpenész esetén pedig gyorsan hat, ha gézlapra téve naponta többször kitörölgetjük vele a szájüreget. "Kinek zsálya nől a kertjében, az nem halhat meg" tartotta a mondás régen. A fenti felsorolásból is látszik, mi mindenre jó a zsálya, így  nem volt alaptalan ez a mondás. 

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Zsályás szájvíz

Zsályás szájvíz Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött növényekből , alkoholban áztatott  népgyógyászati tapasztalatok alapján készített kézművest termék. Összetevő  gyógynövények:  zsálya, kakukkfű, fodormenta, diólevél , kamilla. A gyógynövények 40 % alkoholban vannak feloldva, majd desztillált vízzel higítva.  A torok, hangszál, légcső megbetegedésiben, köhögésben, a szájüreg fertőtlenítésre használható készítmény, Napi szájápolásra is ajánlott.  1 pohár lanygos vízbe 10 cseppet oldunk fel, majd alaposan átöblítve, gargalizálva kimossuk a szájüregt. Amennyiben fogínygyulladásunk van, akkor töményen 5 cseppet cseppenthetünk a gyulladás helyére közvetlenül . Napi 2x használata javasolt. Lenyelhető, nem okoz a gyomorban irritációt. Az öszetevőkkel szembeni allergia esetén nem javasolt.  Zsálya: fogínygyulladás, száj- és garatnyálkahártya-gyulladás ellen öblögető szerként. Légzőszervi megbetegedésekre a zsálya az egyik legjobb gyógynövény. Kakukkfű:bronchitis, köhögés (akár szamárköhögés), megfázás, influenza (láz), orrmelléküreg-gyulladás, torokfájás, asztma, fogfájás, ajak herpesz k ellen Stimulálja csecsemőmirigyet,  fokozza a  fehérvérsejt-termelést és erősíti az immunrendszert és a  tüdőt. Fodormenta: segíti a stressz és a szorongás enyhítését , hűtő hatású, köhögéscsillapító. Szájszag ellen is kiváló. Diólevél: A juglonszármazékok adják a drog gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatását, amelyet a szájüregben is kifejt. Fertőtlenítő, fogínygyulladásra, torokgyulladásra használhatjuk. Kamilla: gyulladáscsökkentő, fertőtlenítőszer.Enyhe nyugtató hatással is rendelkezik. Diólevél tartalma miatt a fogakon átmeneti elszíneződést okozhat, amely fogkrémes fogmosás után eltűnik.

2000 Ft / üveg
2000 Ft/üveg

“Nem kovászos uborka”

Fermentált egész uborka Összetétel: Kicsi, kovaszolni való uborka , fűszerek, víz, só Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.07. 30 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Érdemes kipróbálni a különbséget a kovászos uborkából képest , mert van különbség .....

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg