Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

ÉLELMISZER

Magyartarka Kemény sajt

A sajtkészítő igazi büszkesége mikor 12 hónap érlelés után új ízélményt tud nyújtani fogyasztóinak. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. 2024 októberében megrendezett XII. Magyar Sajtmustra aranyérmes sajtja. A 2024-es World Cheese Awards világversenyen ezüstérmet kapott. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.

2772 Ft / db
11550 Ft/kg

Makaróni

Üreges csőtészta,az olasz tészták kedvelőinek. Felhasználható szinte bármilyen szószhoz,salátákban vagy éppen sült tésztákban. 400 g / csomag

650 Ft / csomag
1625 Ft/kg

Mákliszt 1000g

A mákliszt a mákolaj sajtolása után visszamaradó, finomra darált alapanyag, amely rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. Magas fehérjetartalmának és ásványi anyagokban gazdag összetételének köszönhetően egyre népszerűbb az egészségtudatos konyhákban. Különösen kalcium-, magnézium-, vas- és cinktartalma kiemelkedő, így támogatja a csontok egészségét, a vérképzést és az immunrendszer megfelelő működését. Mivel a mákliszt természetesen gluténmentes, azok is bátran fogyaszthatják, akik érzékenyek a gluténra, vagy speciális diétát követnek. Bizonyos esetekben helyettesítheti a hagyományos liszteket. Felhasználható süteményekhez, kenyerekhez, müzlihez, joghurtokhoz keverve, de sűrítésre is alkalmas, mivel jól felszívja a folyadékot. Emellett remek helyettesítője a darált máknak, ha egy könnyebb, szárazabb állagot szeretnénk elérni. Mákliszt vs. hagyományos liszt A hagyományos búzaliszthez képest a mákliszt táplálóbb és tisztább, hiszen semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, kizárólag a mák természetes beltartalmi értékeire épül. Bár nem rendelkezik olyan erős nedvességmegkötő képességgel, mint a búzaliszt, rosttartalma segíthet a megfelelő emésztés fenntartásában. Egészségügyi előnyei  Vérképző és csonterősítő  Jótékony hatással van az agyműködésre  Támogatja a szív- és érrendszert  Szépíti a bőrt és a hajat Naponta 1-2 evőkanál mákliszt joghurtba keverve hozzájárulhat az egészséges étrendhez. Természetes, tiszta, és ízletes módja a szervezet támogatásának!

3500 Ft / g
3.5 Ft/g

Mákliszt 500g

A mákliszt a mákolaj sajtolása után visszamaradó, finomra darált alapanyag, amely rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. Magas fehérjetartalmának és ásványi anyagokban gazdag összetételének köszönhetően egyre népszerűbb az egészségtudatos konyhákban. Különösen kalcium-, magnézium-, vas- és cinktartalma kiemelkedő, így támogatja a csontok egészségét, a vérképzést és az immunrendszer megfelelő működését. Mivel a mákliszt természetesen gluténmentes, azok is bátran fogyaszthatják, akik érzékenyek a gluténra, vagy speciális diétát követnek. Bizonyos esetekben helyettesítheti a hagyományos liszteket. Felhasználható süteményekhez, kenyerekhez, müzlihez, joghurtokhoz keverve, de sűrítésre is alkalmas, mivel jól felszívja a folyadékot. Emellett remek helyettesítője a darált máknak, ha egy könnyebb, szárazabb állagot szeretnénk elérni. Mákliszt vs. hagyományos liszt A hagyományos búzaliszthez képest a mákliszt táplálóbb és tisztább, hiszen semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, kizárólag a mák természetes beltartalmi értékeire épül. Bár nem rendelkezik olyan erős nedvességmegkötő képességgel, mint a búzaliszt, rosttartalma segíthet a megfelelő emésztés fenntartásában.

2500 Ft / g
5 Ft/g

Mákolaj 250ml

Újabb szuperélelmiszerrel leplek meg Benneteket! Mi mindenre jó a MÁKOLAJ? Ez az aranyszínű olaj nemcsak finom, hanem tele van kalciummal, E-vitaminnal és értékes omega-6 zsírsavakkal, amelyek hozzájárulnak az erős csontokhoz, a szép bőrhöz és az egészséges szívhez.  Segíthet a csontritkulás megelőzésében Támogatja az idegrendszert és a nyugodt alvást Antioxidánsai lassíthatják az öregedést Salátákhoz, turmixokhoz, de akár bőrápolásra is használható! Egy apró kanálnyi mákolaj naponta és máris tettél valamit az egészségedért! 

3500 Ft / ml
14 Ft/ml

Málnalekvár

Házi málnalekvár magok nélkül. A Magyar Ízek Versenyén ezüst fokozattal díjazott termék. Összetevők: málna (min. 68%), cukor, citromsav.  

1900 Ft / db
1900 Ft/db

Málnalevél tea

Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Málnalevél:A málna rengeteg vitamint tartalmaz, emiatt kiváló immunerősítő, régóta javasolják egészségjavító és immunitás fokozása céljából fogyasztását.Fogyasztása a cukorbetegség előszobájának tekintett inzulinrezisztencia estén tudományos kutatások alapján is kifejezetten előnyös.Csillapítja a menstruációs vérzést, valamint javasolják a fájdalmas menstruációs görcsök tüneti kezelésére vele, mert lazítja és összehúzza a méh és a medence izmait.A málnalevél vegyületei összezúzó hatással is rendelkeznekA flavonoidjai pedig bizonyítottam erős antioxidáns, antimikrobális, gyulladásgátló hatással rendelkeznek.Emiatt használják szájüregi- és toroknyálkahártya gyulladásait Összehúzó, gyulladáscsökkentő és antimikrobális hatása miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott ínygyulladás, gyomornyálkahártya-gyulladás, légúti fertőzések, megfázás, torokfájás, szájfekélyek és influenza esetén is.Fogyasztását ezért ajánlják szív- és érrendszeri problémák esetén is.

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Málnaszörp

Málna gyümölcsszörp 62% málnalé-tartalommal, vegyszermentes málnából.

3900 Ft / üveg
3900 Ft/üveg

Mángold por

Vegyszermentesen termelt mángoldunkat kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak.  A szárított mángoldot   porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.  Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült. A mángold nagyon gazdag K-Vitaminban : egészségügyi előnyeit nagyrészt ennek köszönheti. Kutatások szerint a mángold 19 fajta bétaxantin antioxidánst és 9 féle bétacianint tartalmaz. Az antioxidánsokról pedig tudjuk, hogy több olyan egészségi probléma ellen hatásosnak bizonyultak, amelyek a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásból erednek, vagy ezzel kapcsolatosak (például szív- és érrendszeri, valamint daganatos elváltozások).  Segít a szív egészségének megőrzésében Egy rotterdami tanulmányban kimutatták, hogy a K-vitamin bevitele idősebb nőknél és férfiaknál csökkenti a szívkoszorúérbetegség előfordulási gyakoriságát.Csökkenti a vérnyomást  , csökkenti a csonttörés kockázatát. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a magas nitráttartalmú élelmiszerek - mint a mángold - segítenek a vérnyomás csökkentésében.Egy cukobetegeket vizsgáló törökországi kutatásban arra jöttek rá, hogy a mángold csökkentette a résztvevők vércukorszintjét. A növény összetevői ugyanis segítik a glükóz-anyagcserét. Íze  hasonlít a spenótéhoz, ugyanúgy is használhatjuk fel. Kisgyerekekne is adható.   

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Marokkói sós citrom

Marokkói sós citrom Összetétel: bio citrom, só, fűszerek  Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert A közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga, fűszerezésre , izesítésre használható. Pl. Marokkói sült csirke !!!! 1 1/2 - 2 db. biocitrom 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Medvehagyma

Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött alapanyagból, tartósítószer és ízfokozó nélkül kézzel készített kézműves termék.  Medvehagyma: használható a fokhagyma alternatívájakent mindenben, amiben a fokhagymát használjuk. A hagymafélék családjába tartozik, íze, illata a fokhagymáéhoz hasonló.  Felhasználása is a fokhagymáéval megegyezik, azonban a gyomrot nem terheli meg annyira. Összetétele alapján mindennapi használatra javasolt enyhe antibiotikum.  Tavasszal, korán jelennek meg zöld levelei, ezért a medvehagyma ideális a tavaszi tisztítókúrákban. Immunerősítő. Tél után a szervezet immunrendszere érzékenyebben reagál a tavasszal bekövetkező hőmérséklet ingadozásokra. A medvehagyma az immunrendszer erősítésével segít a szervezetnek megbirkózni ezekkel a változásokkal. Vérnyomáscsökkentő. A hagyományos fokhagymához hasonlóan a medvehagyma is csökkenti a vérnyomást és hozzájárul a szív- és érrendszeri-betegségek megelőzéséhez. Csökkenti a migrénrohamok és fejfájások gyakoriságát. Kedvezően hat gyomorbántalmak, székletrekedés, puffadás és ritka széklet esetén is. Féregtelenítő hatását intenzív ízének köszönheti. Felső légúti megbetegedések, például asztma vagy légcsőgyulladás esetén is alkalmazható.

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Medvehagymás labneh, pirított magvakkal

  Medvehagymás kence, pirított magvakkal Összetétel: Medvehagyma, görög joghurt , pirított magvak ( napraforgomag, szezámmag , mandula...) Allergén: :magvak  Szavatosság: kb . 2 hétig fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert .   Kb. 200- gr. anyagot   

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg