Gesztenyeméz: Világosbarnától a sötétbarnáig terjedhet a szine. Gyorsan, finoman krisályosodik. Jellegzetes kesernyés utóízzel rendelkező mézfajta, mely virágmézek közül a legmagasabb ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Értisztító hatása miatt visszeres-hajszáleres problémákra ajánlott.
Gesztenyeméz: Világosbarnától a sötétbarnáig terjedhet a szine. Gyorsan, finoman krisályosodik. Jellegzetes kesernyés utóízzel rendelkező mézfajta, mely virágmézek közül a legmagasabb ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Értisztító hatása miatt visszeres-hajszáleres problémákra ajánlott.
Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Ginko biloba: A gyógyászatban a fa leveleiben található hatóanyagokat alkalmazzák, amely alapvetően értágító és keringést javító hatású. Növeli a sejtek oxigénellátását, javítja az agyi vérkeringést. Így élesíti a memóriát, növeli a szellemi frissességet és segíti a különböző agyi funkciókat. Hatékonyan alkalmazható visszértágulat, vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás ellen. Egészségmegőrző értékét annak köszönheti, hogy javítja a szervezet energia-háztartását, valamint lassítja az öregedési folyamatokat. Számos klinikai vizsgálatban bizonyították, hogy a ginkgo kivonat alkalmazása keringési, pszichés és intellektuális funkciók területén egyaránt meghatározó javulást eredményez. Jobban élénkít, mint a koffein, viszont nincs káros hatása. Hatását lassan fejti ki, kell 1 hónap is -napi 2 csésze elfogyasztásával -az érezhető javuláshoz. Vizsgáknál legalább 1 héttel korábban el kell kezdeni a kúrát. Vérhigító tulajdonsága van, vérhigító gyógyszer szedése esetén egyéni érzékenység miatt nagyon körültekintően szabad alkalmazni. Műtétek előtt legalább 1 héttel a Ginko biloba fogyasztását fel kell függeszteni. Tudtad? A Ginkgo biloba egy igazi túlélő. Amikor Hirosimában 1945. augusztus 6-án felrobbant az atombomba, a Páfrányfenyő egyetlen túlélőként vészelte át a szörnyű pusztítást, és hozott új hajtásokat a következő tavaszon.
Az aranyérmes Piros Veltelini szőlőpálinka és a Costa Ricából származó Geisha kávé gyümölcsének tökéletes együttese, mely mély nyomot hagy maga után. Vetekszik a fűszeres rumok és whisky-k ízhatásával! Az aranyérmes Piros Veltelini szőlőpálinka és a Costa Ricából származó Geisha kávé gyümölcsének tökéletes együttese. Illatában és ízében az édeskés szőlő mazsolás jegyei mellett megjelenik a barnacukorban karamellizált dió, a füge és a datolya is. Kellemes és hosszan tartó kávés-dohányleveles lecsengéssel mély nyomot hagy maga után. Összességében vetekszik a fűszeres rumok és whisky-k ízhatásával. Kiszerelés 0.35 l Alkoholtartalom 40%
Görögszánamagos sajt Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt görögszénamagot keverek a sajtba. Az érés során a görögszénamag átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.
Grinchili - Ha nem vagy résen, ellopja a karácsonyi ételek ízét Ha szereted az erős chili szószokat, ez a Te szószod. Az kóstolást követően vagy 2 másodpercig érezheted a paprikák sokfélesége alkotta ízeket, mire megérkezik a Grincs, és viszi egy kis időre az ízlelésed. A második legerősebb Lajcsili szósz, az idény végén az összes erős chilit összeszedtem, és egymásnak eresztettem őket, ebből lett a Grinchili. A paprika mellett csak sót és almaecetet tartalmaz. Tartósítószert NEM tartalmaz!
Gyömbéres ,fokhagymás mungóbab két nce Összetétel: mungóbab , fokhagyma, gyömbér Szavatosság: kb. 4hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz
Gyöbér ízesítésű, repce krémméz felhasználásával készített mézkészítmény. Megfázáskor egy kiskanállal a teába téve segít enyhíteni a tüneteket.
Gyömbér és fokhagyma ízesítésű repce krémméz felhasználásával készített mézkészítmény. A téli időszak igazi orvossága, vitaminbombája. Napi 2 kanál, és nagy lépést tehetünk a megfázás elkerülése ellen.
Ahogy a neve is mutatja,egy gyufaszálhoz hasonló nagyságú száraztészta. Hazánkban leginkább bajai halászlében fogyasztják,de grízes vagy túrós tésztának is kiváló. 400 g