Franciaország Franche-Comté régiójából származó recept alapján készítem.
Teljes tejből készült keménysajt, melyet fél évtől akár 2 éven keresztül is érlelek.
Minden 2 hónapnál tovább érlelt sajt laktózmentes, így érzékenyek is fogyaszthatják.
Az idő előrehaladtával, állaga krémesebb, íze különlegesebb, karakteresebb lesz.
A gyógynövényekkel tarkított széna alapú takarmányozás hatására, a sajt ízvilágában visszaköszön az Alpokaljára jellemző enyhe alpesi terroir.
A hosszas érlelés határása, ropogós fehérjekristályok jelenhetnek meg a sajtban.
Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik.
Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb 200-350g.
Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só.
Franciaország Franche-Comté régiójából származó recept alapján készítem.
Teljes tejből készült keménysajt, melyet fél évtől akár 2 éven keresztül is érlelek.
Minden 2 hónapnál tovább érlelt sajt laktózmentes, így érzékenyek is fogyaszthatják.
Az idő előrehaladtával, állaga krémesebb, íze különlegesebb, karakteresebb lesz.
A gyógynövényekkel tarkított széna alapú takarmányozás hatására, a sajt ízvilágában visszaköszön az Alpokaljára jellemző enyhe alpesi terroir.
A hosszas érlelés határása, ropogós fehérjekristályok jelenhetnek meg a sajtban.
Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik.
Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb 200-350g.
Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só.