Új termékek
Köményes sajt
Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt köménymagot keverek a sajtba. Az érés során a fűszerkömény átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.
Görögszénamagos sajt
Görögszánamagos sajt Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt görögszénamagot keverek a sajtba. Az érés során a görögszénamag átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.
Kakukkfüves sajt
Kakukkfüves sajt: Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt szárított kakukkfüvet keverek a sajtba. Az érés során a kistermelői kakukkfű átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.
Őszibarack csatni 190 gramm
Fűszeres őszibarack csatni. Ajánljuk sült- és grillezett húsokhoz, érlelt sajtokhoz.
Lilarépa csatni 190 gramm
Pikáns fűszerezésű csatni. Javasoljuk sültekhez, érett sajtokhoz. Összetevők: lila sárgarépa, vöröshagyma, narancs, citrom, almaecet, fűszerek.
Irsai Must 5L
Pasztőrözött Irsai Olivér must 5 literes Bag in Box- ban. Tartósítószert és hozzáadott cukrot sem tartalmaz.
Fenyőrügy szirup 250 ml
Fenyőrügy szirup légúti bántalmakra. Gyerekeknek 3 éves kortól. Hűtést igényel.
Tavasz íze mèz -250 g
Tavasz íze méz - 250 g Tavasz íze méz Bodzavirág ágyon érlelt akácméz. A frissen szedett bodzavirágot beáztatjuk akácmézbe, majd folyamatos kevergetés mellett érleljük, végül szűrjük. Így kapunk egy olyan mézkülönlegességet, amely az akác selymes édességét ötvözi a bodzavirág harsány, üde illatával, és ízével. 250 gos kiszerelés.
Vaníliás őszibarack lekvár
Magas gyümölcstartalmú házi őszibarack gyümölcslekvár poncichter barackból, vaníliával, répacukorral.
Paprikás zeller pástétom
Finom fűszerezésű kence vegyszermentesen termesztett zellerből, pritamin paprikából, paradicsomból vöröshagymával, fűszerekkel. Felbontás után hűtve tárolandó.
Mozzarella
Mozzarella Porcelán fehérségű szálas szerkezetű gyúrt sajt. Teljes tejből készítjük, amelyhez baktériumkultúrát és természetes tejoltóenzimet adunk. Súlya 200g
Tavasz íze méz - 0,5kg
Tavasz íze méz Bodzavirág ágyon érlelt akácméz. A frissen szedett bodzavirágot beáztatjuk akácmézbe, majd folyamatos kevergetés mellett érleljük, végül szűrjük. Így kapunk egy olyan mézkülönlegességet, amely az akác selymes édességét ötvözi a bodzavirág harsány, üde illatával, és ízével. 0,5 kg-os kiszerelés.
Tavasz íze méz - 1kg
Tavasz íze méz Bodzavirág ágyon érlelt akácméz. A frissen szedett bodzavirágot beáztatjuk akácmézbe, majd folyamatos kevergetés mellett érleljük, végül szűrjük. Így kapunk egy olyan mézkülönlegességet, amely az akác selymes édességét ötvözi a bodzavirág harsány, üde illatával, és ízével. 1 kg-os kiszerelés.
Paprikakrém
Pikáns (nem csípős) paprikakrém vagyszermentes alapanyagokból. Kiváló kiegészítője, ízesítője minden magyaros ételnek. Összetevők: piros kápia parika, paradicsom, vöröshagyma, fűszerek.
Aszalt alma
Lassan, gyengéden, alacsony hőmérsékleten aszalt vegyszermentesen termesztett, adalékmentes alma.
Padlizsánkrém
Házi padlizsán-pástétom vegyszermentes alapanyagokból, paprikaval, finom füszerekkel. Tartósítószer- és színezékmentes.
Kecske Feta
Kecsketejből készítjük, baktériumkultúrával, természetes tejoltóenzimmel és tengeri sóval. Eredeti Görög recept szerint. Reméljük ízleni fog újdonságunk! Súlya 25 dkg ami változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.
Füstös Porta
Füstös Porta 25dkg/db Egy sláger sajtunk. A teljes tejböl készült érlelt sajtot bükk és körtefa füstjén lógatjuk naphosszat, ahogy dédanyám történetében a híres betyár Savanyú Jóska tette. Az ára változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk
Rozmaringos friss kecskesajt
Rozmaringos friss kecskesajt 25 dkg A teljes kecsketejhez hőkezelés után baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet adunk, tengeri sóval és rozmaringgal ízesítjük. Súlya változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk
Porta Camembert
Teljes tejhez hőkezelés után baktériumkultúrát és természetes tejoltóenzimet adunk. Gyönyörű fehér bunda borítja kívülről, belül lágy,krémesen omló sajt.
Tökmagos krémsajt
Teljes tejhez hőkezelés után baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet és tengeri sót adunk, tökmaggal és tökmagolajjal ízesítjük. Súlya 250g
Fokhagymás-petrezselymes krémsajt
Teljes tejhez hőkezelés után baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet és tengeri sót adunk. Petrezselyemmel és fokhagymával ízesítjük. Régebbi vásárlóink nagy kedvence. Súlya 250g
Aszalt körte
Gyengéden, alacsony hőmérsékleten aszalt, vegyszermentesen termesztett, adalékmentes körte.
Liofilizált körte
Liofilizált körte, mely a fagyasztva szárítás módszerével készült, megőrízve a gyümölcs 97%-os tápanyagtartalmát. 30 gr tasakonként, színtiszta gyümölcs!
Fűszeres szilvaszörp
Házi szilva gyümölcsszörp magas gyümölcslé-tartalommal, fahéjjal és egyéb fűszerekkel.
Liofilizált füge
Liofilizált füge, mely a fagyasztva szárítás módszerével készült, így megőrízve a gyümölcs 97%-os tápanyagtartalmát. A tasak 30 gr kiszerelésben, 100 % tiszta gyümölcs!
Ajándékcsomag
Szivecskés fadoboz 2 szabadon választható kisüveges lekvárral vagy zöldségkrémmel (190 gramm). Kérjük, ha ezt a csomagot megrendelik, hozzászólásban írják meg nekünk, milyen terméket tegyünk bele. Köszönjük.
100%-os szilvalekvár 380 gramm
Adalékmentes, sült szilvalekvár. Sem hozzáadott cukrot, sem egyéb hozzáadott összetevőt nem tartalmaz.
Vörös lencse kence
Vörös lencse Összetétel: vörös lencse , tahini( szezámpaszta) fokhagyma, so, bors, fűszerpaprika, gyömbér , kurkuma. Allergén: szezámmag Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 250 gr. Krémet tartalmaz
Csicseriborsó curry
Csicseriborsó , egzotikus fűszerek Összetétel: Fermentált csicseriborsó, kurkuma , curry ,paradicsompüré, mandula,petrezselyem, olívaolaj . Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 250 gr. Krémet tartalmaz
Kapros, mentás labneh
Kapros, mentás labneh ( lecsepegtetett krém joghurt ) Összetétel: Labneh, kapor , menta olívaolaj a tetején Allergén: tejtermék Szavatosság: kb. 2 hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz
Desiree burgonya
Felhasználása rendkívül széles, de elsősorban főzni való. Bár rendkívül jó hasábburgonya alapanyag is lehet! Rendkívül jól tárolható.
Balatoni rózsa burgonya
A felhasználása szerinti csoportosítása alapján a főzni való kategóriába tartozik,de rendkívül jól használható sütéshez is! Hosszú nyugalmi idejű, jól tárolható burgonya fajta!
Kaliforniai trikolor paprika
Vastag húsú, Kaliforniai paprika. 2-3 féle színben. Súlya kb 450-500g/csomag/ 3db
Sárgabaracklekvár 380 gramm
Hagyományos házi sárgabarcklekvár répacukorral. Ahogy nagymamáink készítették. Tartósítószer és színezék nélkül. Felbontás után hűtve tárolandó.
Paradicsom por 30 gramm
Intenzív ízű fűszerpor, vegyszermentesen termesztett paradicsomból. Összetevők: szárított, porított paradicsom. Ajánljuk mindenféle paradicsomos étel fűszerezésére.
Vörösboros szilvabefőtt 720 ml
Házi szilvabefőtt forralt vörösborban. Összetevők: szilva, répacukor, száraz vörösbor, víz, citromlé, fahéj. A végtermék alkoholt már nem tartalmaz. Tartósítószert nem tartalmaz.
Málnalekvár
Házi málnalekvár magok nélkül. A Magyar Ízek Versenyén ezüst fokozattal díjazott termék. Összetevők: málna (min. 68%), cukor, citromsav.
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár, pikáns fűszerezéssel, vegyszermentes alapanyagokból, tartósítószermentesen. Ajánljuk sült és grillezett húsokhoz, hamburgerhez, érett sajtokhoz! Összetevők: lilagyma, cukor, balzsamecet, fűszerek.
Feketeszeder szörp
Magas gyümölcslé-tartalmú feketeszeder gyümölcsszörp. A 2024-es Magyar Ízek Versenyén bronz minősítéssel díjazott termék. Összetevők: szeder (min. 55%), cukor, víz, citromlé, citromsav.
Feketeribizli szörp
Magas gyümölcslé-tartalmú feketeribizli gyümölcsszörp. A Magyar Ízek Versenyén arany fokozattal díjazott termék. Összetevők: feketeribizlilé (min. 55%), cukor, víz, citromlé, citromsav.
Feketeribizli lekvár
Házi feketeribizli lekvár magok nélkül. A 2024-es Magyar Ízek Versenyén ezüst fokozattal díjazott termék. Összetevők: feketeribizli, répacukor, citromsav, citrompektin.
Fűszeres fügelekvár
Fűszeres fügelekvár, vegyszermentesen termesztett fügéből. A Magyar Ízek Versenyén ezüst fokozattal díjazott termék. Összetevők: füge, répacukor, száraz vörösbor, fahéj, citromsav. A végtermék alkoholt már nem tartalmaz. Tartósítószert nem tartalmaz.
Harkaikum mézszirup
Alkoholmentes, tömény szirup, magas koncentrációban tartalmaz többek között napraforgómézet, mentát, gyömbért és citromot. Köhögős, meghűléses időszakokra ajánljuk, hígítás nélkül, kanalas orvosság módjára bevenni. Gyerekeknek 3 éves kortól javasolt.
Feketeszeder lekvár
Házi feketeszeder lekvár magok nélkül. Összetevők: feketeszeder, répacukor, citromsav, citrompektin.
Erdei gyümölcs szörp
Erdei vegyes bogyósgyümölcs szörp. Összetevők: fekete szeder, piros ribizli, fekete ribizli, málna, szamóca, répacukor, citromsav, na-nemzoát.
Erdei gyümölcs lekvár
Erdei vegyes bogyósgyümölcs lekvár. Összetevők: fekete szeder, piros ribizli, fekete ribizli, áfonya, málna, szamóca, répacukor, citromsav, citrompektin.
Fűszeres cseresznye szörp
Magas gyümölcslé-tartalmú cseresznye gyümölcsszörp. Összetevők: cseresznyelé, cukor, víz, citromlé, citromsav, fűszerek.
Aszalt füge
Lassan, gyengéden, alacsony hőmérsékleten aszalt, vegyszermentesen termesztett, adalékmentes füge.
Áfonya lekvár 190 gramm
Magas gyümölcstartalmú áfonya gyümölcslekvár. Összetevők: áfonya, cukor, citromsav, citrompektin. Felbontás után hűtve tárolandó.
Citromos körtelekvár
Az érett körte édességét a citrom savassága teszi különlegessé ebben a lekvárban. összetétele: körte, cukor, citrom, pektin.
Anyuka zakuszkája
Az anyuka zakuszkáját tényleg anyukám készíti :), hiszen ő a nagymestere ennek a cseppet sem könnyen elkészthető zöldségkrémnek. A padlizsán faszénen való megsütése után darált édes paprika, paradicsom, napraforgó olaj, hagyma, só van hozzáadva. Rengeteg munka előállítani... :) ezért minden cseppjét meg kell becsülni! 200 gr-os kiszerelésben.
Rumos cseresznye lekvár
Csresznye lekvár rummal bolondítva. összetétel: cseresznye, cukor, rum, pektin.
Rebarbara lekvár áfonyával 200 gr
A rebarbara sabanyúságát az áfonya édessége ellensúlyozza, hozzáadott cukrot tartalmaz. összetétel: rebarbara, áfonya, cukor, pektin.
Mentás málna lekvár 200 gr
Málna lekvár mentával ízesítve. Összetétele: málna, cukor, menta, pektin. Tartósítószert nem tartalmaz.
sózott-pirított tökmag snack
Családi gazdaságunkban, termelt héj nélküli tökmag tiszta, adalékmentes és polírozott formában kerül értékesítésre. A tökmag nemcsak finom, hanem tápláló is és gyógyhatása miatt is egyre népszerűbb csemege. Nagyon értékes zsírokat, az Omega-3 és Omega-6 csoportba tartozó esszenciális zsírsavakat, aminosavakat és fehérjéket tartalmaznak. Felhasználható egy finom bor mellé kínálva, házi pékárukhoz, desszertekhez, de önmagában fogyasztva is kiváló és egészséges nassolnivaló.
édes-sós tökmag snack
Családi gazdaságunkban, termelt héj nélküli tökmag tiszta, adalékmentes és polírozott formában kerül értékesítésre. A ropogós tökmag karamellbe mártva édes-sós ízzel kényezteti a kicsiket és nagyokat egyaránt. A tökmag egészséges zsírokat és triptofánt tartalmaz, amely támogatja az egészséges alvást. Ajánlott magában fogyasztani vagy dúrvára törve házi péksüteményekre szórni.
BIO zabpehely
Biomalmunk egyik különlegessége,hogy saját bio zabot pelyhesítünk. Pelyhesítő gépünk széles skálájának köszönhetően, különböző őrlési fokokkal, durva pehelytől a finom pehelyig, kíméletesen állítja elő a legjobb teljes kiőrlésű végterméket. A zabpehely egy teljesen természetes alapanyag, 100%-ban csak zabpelyhet tartalmaz, semmi hozzáadott színezéket vagy mesterséges tartósítószert nem tartalmaz. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Kiváló minőségű nagyszemű zabpelyhünk, egészséges főzéshez vagy sütéshez! Ajánlott kásákhoz, granolához, kekszekhez fasírozottakhoz és sok sok finomsághoz! Bármire is használják a zab egy értékes gabonaféle, magas fehérje, vitamin és rosttartalma miatt. A rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát. A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe. Összetevők: bio zab Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.
Bio tökmagolaj
Melegen sajtolt BIO tökmagolaj BIO tökmagolajunk alapanyaga, saját BIO termőföldünkről származik. Az ökológiai gazdaságból származó és ellenőrzötten BIO héj nélküli tökmag feldolgozása egészséges, kiváló minőségű végterméket eredményez. Hogyan készül a melegen sajtolt BIO tökmagolaj? A héj nélküli szárított magokat finomra darálják, majd só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztják. Ezután pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog. Az így keletkezett masszából kerül sajtolásra olaj, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik. Ezt az eljárást olajütésnek is nevezik. Ez a hagyományos készítési mód régmúltra nyúlik vissza. A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmag. Tökmagolaj jótékony hatásai Gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, valamint E-vitaminban. Hozzájárul a szív-és érrendszeri egészség javításához, a húgyúti egészség támogatásához, csökkenti a prosztata megnagyobbodását és a haj növekedését is elősegíti. Családunk asztalán napi szinten megtalálható. Számos étel nélkülözhetetlen ízesítője. Ajánljuk: Salátákra, kencék készítésére, túrók ízesítésére, krémlevesekhez de kúra szerűen magában is javasolt fogyasztása. Vanília fagylaltra is tehetik és süteményeket is ízesíthetnek vele. Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12 hónapig tárolható. Felbontást követően,javasolt 4-5 hónapon belül felhasználni.
BIO napraforgó olaj
Hidegen sajtolt BIO napraforgó olaj BIO napraforgó olajunk alapanyaga, saját BIO termőföldünkről származik. Az ökológiai gazdaságból származó és ellenőrzötten BIO napraforgó feldolgozása egészséges, kiváló minőségű végterméket eredményez. Hogyan készül a hidegen sajtolt BIO napraforgó olaj? A hidegen sajtolás lényege, hogy a magokat megtisztítjuk, megszárítjuk majd egy prés segítségével kisajtoljuk belőle az olajat. Amikor a napraforgómag bekerül a sajtológépbe, nincs lehántolva előtte, ezért a sajtolásnál a héj alatti összes vitamin (E,C) és egyéb ásványi anyagok belekerülnek az olajba. BIO napraforgó olajunk nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak, nem esik át vegyi kezelésen, így teljesen természetes. A hidegen sajtolt napraforgó olaj néhány elismerten jótékony összetevője és tulajdonsága: - A lecitin csökkenti a koleszterinszintet. - A kolin hozzájárul a szellemi frissesség, memória megőrzéséhez. - Karotionidtól kapja élénk színét, mellette jótékonyan hat a bőr, haj és köröm állapotára is. - Magas E-vitamin tartalma által, amely kiváló antioxidáns is, késlelteti a sejtek öregedését, látásunkra, ereinkre, szívünkre, bőrünkre rendkívül kedvezően hat. BIO napraforgó olajunk 100% tisztaságú, természetes és vegyszermentes, így az ideális választás egészséges és ízletes ételek elkészítéséhez. Sütéshez, főzéshez, salátákhoz is kiválóan felhasználható. Ajánlott hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolni.
BIO teljes kiőrlésű rozsliszt
Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Összetevők: bio teljes kiőrlésű rozs Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.
BIO teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
A tönkölybúza az ősi gabonák közül a legismertebb fajta, mely kellemes diós ízvilágával és könnyű kezelhetőségével lopta be magát az emberek szívébe. A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot , szelént , vasat és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Kezdőknek különösen ajánlott. Keverd más lisztekkel vagy használd kovászos, élesztős kenyerek, piskóták,pékáruk, kekszek, pizzák készítéséhez. Összetevők: bio teljes kiőrlésű tönkölybúza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.
BIO teljes kiőrlésű búzaliszt
A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Keverd más lisztekkel vagy használd önmagában sütemények, kenyerek, levesek és főzelékek sűrítéséhez! Összetevők: bio teljes kiőrlésű búza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.