Kiemelt termékek
Boglyas cérnametélt
A vasárnapi húsleves nélkülözhetetlen alkotóeleme. Vigyázat! Hajszálvékony - nagyon rövid főzési idő! 200g/csomag
Étkezési mák 500g
Étkezési célra termesztett mákunk új nemesítésű, alacsony morfin tartalmú, magja szép sötétkék színű. Szántóföldi növénytermesztésünkben a legnagyobb odafigyelést igényli. Vetése ősszel történik, betakarítása júliusban. Termesztésének kritikus pontja a betakarítás majd az azt követő feldolgozás, tisztítás. Kiemelt figyelmet fordítunk a tisztítására, a betakarítás után rögtön megkezdjük a folyamatot, így nem kezd avasodni. Gazdag kalciumban, rézben, foszforban, vasban, jódban, magnéziumban és mangánban, a linolénsav pedig segít egészségesen tartani a szívet. Fogyasszák egészséggel! Baráti üdvözlettel: Németh család
Almalé
Hozzáadott cukor és tartósítószer mentes, rostos szüretlen almalevünk mindig a szezonban aktuális almafajtákból készül. Tartalom: 3 liter
Gluténmentes fusilli
Rizslisztből készült tészta..Fogyasztható köretként,, tésztasalátákban vagy rakott ételekben. Összetétel: rizsliszt, tojás, útifű maghéj. Gluténmentes termék! 300 g/csomag
Hegykői Leveszöldség
"A Hegykői petrezselyemgyökér termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez, Hegykő és Fertőhomok településekhez köthető. A Hegykői petrezselyemgyökér erőteljesen fűszeres íze és illata a Fertő-tó vidékére jellemző hűvös csapadékos időjárásnak, és az ennek következtében elhúzódó tenyészidőnek köszönhetően alakul ki. Az üledékes, laza homoktalaj és a bakhátas művelés sima, elágazásmentes gyökérformát eredményez. A zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér” kiváló fűszerezője a magyar konyha ikonikus húslevesének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-hegykoi-petrezselyemgyoker-is-unios-oltalmat-kapott?fbclid=IwAR3QI2F1ep23en3DZLM658FB5v_L-5qfwANx6eaVwh9qJebpzsf09ov1jQ0 https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)
Magyartarka Kemény sajt
A sajtkészítő igazi büszkesége mikor 12 hónap érlelés után új ízélményt tud nyújtani fogyasztóinak. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. 2024 októberében megrendezett XII. Magyar Sajtmustra aranyérmes sajtja. A 2024-es World Cheese Awards világversenyen ezüstérmet kapott. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.
Főtt-pácolt-füstölt fürjtojás - Chilis
Főtt-pácolt-füstölt fürjtojás - Chilis Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk.
Citromfüves kecsketej szappan
Kizárólag természetes alapanyagokból álló, citromfű illóolajat tartalmazó mosakodó szappan. A leghosszabb nap után is ellazít, megnyugtatja az érzékeny bőrt, a tápanyagban gazdag növényi olajok pedig táplálják azt. A citromfüvet gyakran alkalmazzák fejfájás, alvászavarok esetén, enyhíti az idegességet, szerepe van a depresszió oldásában is. Összetevők: kecsketej, pálmaolaj, kókuszolaj, napraforgó olaj, olívaolaj, glicerin*, citromfű illóolaj, Geraniol**, szárított citromfű Ingredients (INCI):Caprae Lac, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Heliate, Sodium Olivate, Glycerine*, Melissa Officinalis Oil, Geraniol**, Melissa Officinalis (*az elszappanosítási reakcióban keletkezik; **az illóolaj természetes összetevője)
Mozzarella
Mozzarella Porcelán fehérségű szálas szerkezetű gyúrt sajt. Teljes tejből készítjük, amelyhez baktériumkultúrát és természetes tejoltóenzimet adunk. Súlya 200g
Tanyasi csirke
Tanyasi friss egész csirke Az egész csirke számtalan módon előkészíthető és szétbontható. Fantáziánk szerint szedhetjük részeire, vagy éppen szigorú szabályokat is követhetünk, ha nagyon pontos receptúrából dolgozunk. Az állat: Antibiotikum-mentes Adalékanyag-mentes GMO-mentes Vegyszermentes tartásból származik Egy egész csirke 2 kg (+/- 100 gr). Konyhakész, zsigerekkel együtt csomogolva Az ár a kiszerelés pontos súlyának függvényében változhat. Hűtve : +2 és +4 fok között tárolandó, 5 napig eltartható.
Füstölt pácolt fürjtojás
A füstölt pácolt fürjtojás egy mutatós és igazán ízletes kísérője lehet bármilyen ételnek vagy akár italnak is. Fogyaszthatjuk egy egyszerű szendvics vagy egy saláta mellé, de egy hangulatos borozás vagy egy különleges égetett szesz kóstolás kisérőjeként is megállja a helyét. Íze leginkább a füstölt sajtra hasonlít. Keressék fel Weboldalunkat:https://sites.google.com/view/csocsifurjtanya vagy Kövessenek minket a Facebookon:https://www.facebook.com/share/1GmGSfJsUj/ Egyedi akciókért és hírekért a legújabb termékekről!
Vincellér Zöldike must zenitből 1 liter
Palackba zárt szőlőlé zenitből. A frissen préselt szőlő minden finomsága megtalálható benne. Hidegen, tisztán vagy szódával fröccsnek is óriási. Nem csak a gyerekek kedvence!
BIO napraforgó olaj
Hidegen sajtolt BIO napraforgó olaj BIO napraforgó olajunk alapanyaga, saját BIO termőföldünkről származik. Az ökológiai gazdaságból származó és ellenőrzötten BIO napraforgó feldolgozása egészséges, kiváló minőségű végterméket eredményez. Hogyan készül a hidegen sajtolt BIO napraforgó olaj? A hidegen sajtolás lényege, hogy a magokat megtisztítjuk, megszárítjuk majd egy prés segítségével kisajtoljuk belőle az olajat. Amikor a napraforgómag bekerül a sajtológépbe, nincs lehántolva előtte, ezért a sajtolásnál a héj alatti összes vitamin (E,C) és egyéb ásványi anyagok belekerülnek az olajba. BIO napraforgó olajunk nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak, nem esik át vegyi kezelésen, így teljesen természetes. A hidegen sajtolt napraforgó olaj néhány elismerten jótékony összetevője és tulajdonsága: - A lecitin csökkenti a koleszterinszintet. - A kolin hozzájárul a szellemi frissesség, memória megőrzéséhez. - Karotionidtól kapja élénk színét, mellette jótékonyan hat a bőr, haj és köröm állapotára is. - Magas E-vitamin tartalma által, amely kiváló antioxidáns is, késlelteti a sejtek öregedését, látásunkra, ereinkre, szívünkre, bőrünkre rendkívül kedvezően hat. BIO napraforgó olajunk 100% tisztaságú, természetes és vegyszermentes, így az ideális választás egészséges és ízletes ételek elkészítéséhez. Sütéshez, főzéshez, salátákhoz is kiválóan felhasználható. Ajánlott hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolni.
Szarvas füstölt csípős kolbász
A pontos ár a súly függvényében változhat. Kiszerelés: 0,6 - 0,7 kg / pár. Nyers füstölt szarvas csípős kolbász. Tárolás: 0 °C és +15 °C között.