Fermentált fokhagymás kelbimbó Összetétel: kelbimbó, fokhagyma víz, só,fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.12.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert
Fermentált lencsekrém Összetétel: Fermentált lencse, gomba, fűszerek , olívaolaj Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz
"A „Fertőd vidéki sárgarépa” termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez köthető. A tófenékből származó üledéket és durva homokot is tartalmazó, könnyen művelhető, mégis jó vízháztartású talaj kedvez a gyökérzöldségek termesztésének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. A bakhátas művelési mód pedig hozzájárul a sima, elágazásmentes gyökérzet kialakulásához. A kiváló érzékszervi jellemzőkkel rendelkező „Fertőd vidéki sárgarépa” - a korábban már szintén uniós oltalmat nyert zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér”-rel együtt – fontos összetevője a magyar konyha ikonikus húslevesének." (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)
Egy krémesebb, lágyabb ízvilággal gurul hozzátok ez a sajt. 4-6 hónapos érlelést követően selymes ízét a fiatalabbak is szeretni fogják. Nem tolakodó, de nem is naturális az ízvilág. Büszkeségünk továbbra is az öreg (8 Hó+) magyartarka keménysajt marad, és türelemmel várjuk, hogy beérjenek Karácsonyra, addig is fogadjátok szeretettel a fiatalabb változatát. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.
Szárított fokhagymával fűszerezett, bükkfán füstölt parenyica. Vákuumcsomagjuk, így 1 hónapig megőrzi minőségét. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 250-350g. Összetevők: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, fokhagyma ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Főtt-pácolt-füstölt fürjtojás - Chilis Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk.
Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk. Hűtőben kell tárolni!
Főtt-pácolt-füstölt fürjtojás - Natúr Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk.
Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk. Hűtőben kell tárolni!
Füge-körte chutney. Összetevők: füge, körte, répacukor, vöröshagyma, vörösbor, fűszerek. Grillezett húsokhoz, érlelt sajtokhoz vagy egyszerűen csak pirítósra kenve. A végtermék alkoholt már nem tartalmaz.