Melegen sajtolt BIO tökmagolaj BIO tökmagolajunk alapanyaga, saját BIO termőföldünkről származik. Az ökológiai gazdaságból származó és ellenőrzötten BIO héj nélküli tökmag feldolgozása egészséges, kiváló minőségű végterméket eredményez. Hogyan készül a melegen sajtolt BIO tökmagolaj? A héj nélküli szárított magokat finomra darálják, majd só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztják. Ezután pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog. Az így keletkezett masszából kerül sajtolásra olaj, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik. Ezt az eljárást olajütésnek is nevezik. Ez a hagyományos készítési mód régmúltra nyúlik vissza. A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmag. Tökmagolaj jótékony hatásai Gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, valamint E-vitaminban. Hozzájárul a szív-és érrendszeri egészség javításához, a húgyúti egészség támogatásához, csökkenti a prosztata megnagyobbodását és a haj növekedését is elősegíti. Családunk asztalán napi szinten megtalálható. Számos étel nélkülözhetetlen ízesítője. Ajánljuk: Salátákra, kencék készítésére, túrók ízesítésére, krémlevesekhez de kúra szerűen magában is javasolt fogyasztása. Vanília fagylaltra is tehetik és süteményeket is ízesíthetnek vele. Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12 hónapig tárolható. Felbontást követően,javasolt 4-5 hónapon belül felhasználni.
Biomalmunk egyik különlegessége,hogy saját bio zabot pelyhesítünk. Pelyhesítő gépünk széles skálájának köszönhetően, különböző őrlési fokokkal, durva pehelytől a finom pehelyig, kíméletesen állítja elő a legjobb teljes kiőrlésű végterméket. A zabpehely egy teljesen természetes alapanyag, 100%-ban csak zabpelyhet tartalmaz, semmi hozzáadott színezéket vagy mesterséges tartósítószert nem tartalmaz. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Kiváló minőségű nagyszemű zabpelyhünk, egészséges főzéshez vagy sütéshez! Ajánlott kásákhoz, granolához, kekszekhez fasírozottakhoz és sok sok finomsághoz! Bármire is használják a zab egy értékes gabonaféle, magas fehérje, vitamin és rosttartalma miatt. A rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát. A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe. Összetevők: bio zab Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.
Birskörtét idéző illat, fanyar, fűszeres, citrusos, fahéjas, héjkarakteres íz. Kóstold meg Champion díjas Birs AURUM pálinkánkat! Birskörtét idéző illata fanyar, fűszeres, enyhén mézes, citrusos, fahéjas, héjkarakteres. Ízében a birskompót mellett szintén a citrusok dominálnak. Fűszergazdag ízvilágú, hosszú, harmonikus lecsengésű kiváló pálinka. Kiszerelés: 0,35l Csahmpion díjas Alkoholtartalom: 40%
Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött gyógynövényből készült kézműves termék. Cukrot , citromsavat tartalmaz. Tartósítószer nincs benne. Hidegen üdítőnek, melegen teának ajánljuk. A bodza a nyár egyik legkedveltebb íze. Vízzel felengedve, kellemes nyári hűsítő limonádét keverhetünk a szörpből. Enyhe nyugtató hatását és immunerősítő képességét a finom ital formájában is kifejti . A szervezet hurutjait oldja, a gyomorban és belekben ugyanúgy, mint a tüdőben is. Felső légúti hurutok és a hozzájuk társuló tünetek, mint köhögés, rekedtség, orrdugulás esetén a bodzavirág teája forrón, mézesen, citromosan segíti az izzadást, megkönnyíti a hurutok felszakadását, kiürülését. Jelentős vértisztító, amely által az egész szervezetet, minden szerv működését jótékonyan támogatja. Az érfalakra rakódott szennyeződéseket leoldja, növeli az érfalak rugalmasságát, karban tartja ezáltal a vérnyomást is. Vízhajtó hatása révén a vesét, a húgyhólyagot és a húgyutakat átmossa.
Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Bodzavirág:A szervezet hurutjait oldja, a gyomorban és belekben ugyanúgy, mint a tüdőben is. Felső légúti hurutok és a hozzájuk társuló tünetek, mint köhögés, rekedtség, orrdugulás esetén a bodzavirág teája forrón, mézesen, citromosan segíti az izzadást, megkönnyíti a hurutok felszakadását, kiürülését, és csillapítja a kísérő lázat. Az arcüregben, homloküregben, középfülben is segíti a letapadt, besűrűsödött váladék oldását. Kellemes ízű tea, amely a szomjúságérzetet is csökkenti, és hozzájárul a megnövekedett folyadékigény kielégítéséhez. Jelentős vértisztító, amely által az egész szervezetet, minden szerv működését jótékonyan támogatja. Vízhajtó hatása révén a vesét, a húgyhólyagot és a húgyutakat átmossa. Vesehomok képződés, vesekő kialakulásának megelőzésre is javallott. Jótékony kiegészítője a fogyókúráknak. Nőknél a méh miómája, gyógyküret, vagy termékenységi problémák esetében a bodzavirág teája segíti a női szövetek tisztulását is, a méhnyálkahártya regenerálódását gyorsítja, frissíti, fiatalítja a belső nemi szerveket.
A vasárnapi húsleves nélkülözhetetlen alkotóeleme. Vigyázat! Hajszálvékony - nagyon rövid főzési idő! 200g/csomag
Rövid csőtészta, amely kívül is, belül is magába zárja a kedvenc szószodat. Legjobb, ha darabos húsos vagy zöldséggel teli szószokhoz társítod. 400 g / csomag
Börkiütés elleni keverék: Aloe vera, nagybojtorján, zsálya, citromfű, diólevél, utifű, körömvirág. A keveréket külsőleg és belsőleg egyszerre használhatjuk. Összeállítása során figyelembe vettük, hogy a krónikus bőrgyulladások hátterében legtöbbször a szervezet gyulladásos állapota, többnyire emésztési és bélproblémák állhatnak. Belsőleg folyadékban oldva ihatjuk, külsőleg a szokásos testápolónkba csepegtetve a problémás bőrfelületre kenhetjük. Egy üveg felhasználása után 4 hét szünetet kell tartani, Ez idő alatt más gyógynövények körültekintően használhatók. Vitamin készítményekkel együtt használható . Áldott állapotban nem ajánljuk. Aloe vera: A növény elsősorban gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató sejtregeneráló és immunerősítő hatásairól ismert, viszont nem csak a külső használat segít. Legértékesebb tulajdonsága, hogy növeli a szervezet tápanyagfelvételi képességét. Anyagcsere szabályzó, csökkenti a koleszterinszintet, fokozza az anyagcserét, tisztítja a májat és a beleket, krónikus bélgyulladás esetén is segíthet. Beleink állapota tükröződhet a bőrünkön is. Nagybojtorján: A bojtorjángyökér régóta használat izzasztó szer a népi gyógyászatban. Kiváló vizelethajtó és vértisztító, ezért méregtelenítőkúrák, gyulladásos megbetegedések esetén (pl. ízületi gyulladások, pattanásos, aknés bőr) és húgyúti fertőzéseknél is javasolt Serkenti az epeelválasztást, és enyhíti a gyomor-bél, valamint máj-epe panaszokat de reuma és bőrbetegségek kezelésére is használják. Külsőleg legtöbbször a zsíros korpás haj kezelésére, ekcéma, pikkelysömör zúzódások esetén használják. Zsálya: A levelek illóolaj- és cseranyag-tartalmuknál fogva fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatásúak. Növényi aszpirinnek is hívják. Keserű íze miatt kitűnő étvágyjavító, gyenge gyomorerősítő, megkönnyíti az emésztést, nyugtató hatást fejt ki a gyomor sima izmaira. Mértékletesen alkalmazva segíti a zsíros ételek emésztését. Külsőleg sebgyógyulásnál, fekélyeknél, égési sérüléseknél aranyérnél is használták. Szinte az összes vitamin megtalálható benne, valamint nagyon sok ásványi mikro és makroelem, terpentinek, fitohormonok, antioxidánsok és flavonoidok is . Citromfű: idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló, IBS esetén is jól használható. Koffeinsavban és ferulsavban és tanninban is gazdag, így javítja a vérkeringét, csökkenti a bőrpírt, nyugtatja és táplálj a bőrt. Összehúzó hatása miatt bőr feszesítésére is használjuk. Diólevél: Külsőleg bőrkiütések, kelések, fagyások borogatására, aranyérbántalmakban ülőfürdőként, torokgyulladás ellen pedig gargarizálónak használják. Bőrkiütések ellen fürdőket is készítenek a diólevélből. Ajánlják borogatóként szemgyulladás és hályogképződés ellen is. Teáját gyomor-bélhurut, magas vérnyomás, bélférgek ellen, továbbá vértisztítónak, étvágyjavítónak isszák. A fenti használati módok többnyire a vértisztító, ér összehúzó hatásának köszönhető. Utifű: A népi gyógyászatban külsőleg bőrsérülésekre, vágott és gennyes sebekre, nehezen gyógyuló fekélyekre és vérzéscsillapításra használták. gyorsítja a gyógyulási folyamatokat, beleértve a természetes sebfertőzéseket, és a vérzést is megállítja. Szabályozza az emésztést, enyhíti a hányinger érzetét, és a bélfájdalmakat, csökkenti a rovarok szúrása utáni bőrreakciót - megakadályozza a viszketést, duzzanatot, és a fájdalmat a szúrás területén. Javítja a bőr, és a haj minőségét, Körömvirág: Külsőleg visszérgyulladásra, rosszul gyógyuló sebek, bőrelváltozások gyógyítására, fehér folyás elleni öblítők alkotórészeként alkalmazzák. Hegesítő tulajdonsága érvényesül zúzódásoknál, fagydaganatnál, ekcémáknál és keléseknél. Sikerrel alkalmazzák bőrgyulladások és nyálkahártyapanaszok gyógyításánál.A körömvirág enyhítő és viszketéscsillapító hatásának köszönhetően külsőleg kiegészítő kezeléseknél használatos.Fertőtlenyítő, gyulladáscsökkentő valamint sebgyógyulást elősegítő tulajdonságai miatt bőr-és szájüregi betegségek kezelésére ajánlott. Használják bőrrepedések, kisebb sebek, rovarcsípések és napsugárzás okozta bőrgyulladás esetén is.
Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött alapanyagból, tartósítószer és ízfokozó nélkül kézzel készített kézműves termék. Borsikafű, másik néven csombor: Ásványi anyagtartalma: vasat tartalmaz, valamint B vitaminokat, rezet, mangánt, kálciumot, káliumot, béta karotint. A borsot tudjuk vele bármilyen ételben helyettesíteni . A borsot nem tudjuk teljesen megemészteni, sokaknál refluxos vagy epeproblémákat okozhat. A főzés végén tesszük az ételbe, hogy megmaradjon intenzív íze, ne keseredjen meg. Használhatjuk nehezebb ételekhez: húsok, hüvelyesek, káposztafélék főzésénél. A zsíros ételek emésztését is könnyíti, Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, vírus és baktériumellenes hatása miatt a borsikafű eredményesen alkalmazható köhögés, gyomor- és bélhurut esetén. Alultápláltság, egyoldalú étkezés, kóros soványság, tavaszi fáradtság idején a borsikafű vitamin és ásványi anyag tartalma, mikroelemei feltöltik a szervezet raktárait, erősítik az immunrendszert, javítják az étvágyat, fokozzák az energiát, életerőt. Vászonzacskóba téve kiváló rovar- és molyirtó.
Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Borsmenta: az egyik legrégibb és legkellemesebb ízű ház-patikai orvosság gyomorrontás és emésztési zavarok kezelésére. Fő hatóanyaga, a mentol fokozza a nyálképződést és serkenti a gyomor nyálkahártyájának működését, ezáltal pedig lerövidíti az étel gyomorban töltött idejét. A benne található flavonoidok és a mentol egyaránt fokozzák az epekiválasztást, elősegítik az epeelfolyást, valamint enyhíti az epeutak és a bélrendszer görcseit. Igazolt módon csökkenti az Irritábilis bélszindróma (IBS) kellemetlen tüneteit, pl. a székrekedést, hasmenést, felfúvódást és alhasi fájdalmakat. A borsmenta teája kis adagban nyugtató, nagy adagban azonban már serkentő hatású a szervezet számára. Enyhíti a kínzó köhögést, megfázás, homlok- és az arcüreggyulladás esetén is kiváló segítség. A hideg borsmenta tea csökkenti a hányingert, az émelygést. Teájának forró gőze inhalálás során kiváló segítség megfázás, arc- és homloküreg-gyulladás, valamint asztma esetén.
A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Természetes bükkfaforgácson füstölt sajtunkat a füstölést megelőzően egy hónapig érleljük. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalom) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) Kézműves termék, a csomagok súlya kb 270-330g. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
A Caciotta egy az 1960-as években népszerűvé vált Toszkán házisajt. Általában a közép olasz régiókban készítik. Kecsket és tehéntejből hozzuk az Önök kosarába. A készítés módjából következik, hogy a caciotta egy lágyabb tésztájú, enyhén savanykás, vajas aromájú sajt, amely az érlelés során keményebb állagot, és pikánsabb ízeket is elérhet. Sajtjaink 4 hetes érés után kerülnek értékesítésre! Érdemes kipróbálni, egy kis mediterrán hangulatott csepmész az otthonukba.... Súlya kb 25 dkg, ami változhat aszerint,hogy mennyire ugrik meg a bicskánk! Jó szívvel ajánljuk mindazoknak akik szívesen kóstolnak különlegesebb ízeket!