Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött gyógynövényből készült kézműves termék. Cukrot tartalmaz. Tartósítószer és citromsav nincs benne. Hidegen üdítőnek, melegen teának ajánljuk. Rózsaszirom: A gyönyörű rózsa szirmaiból készült kellemes illatú és ízű ital különlegesség. A rózsa a szépség, az öröm és jókedv , valamint a romantika virága. Szörpje és szirupja is ezt az életérzést képviseli. Megnyugtat, ellazít, összhangot teremt szívünk és elménk között. Jó hatással van a szív és érrendszerre, a mirigyrendszerre és a nyálkahártyákra is. Erős fertőtlenítő, antibakteriális hatású. A rózsaszirom szörpöt pezsgővel keverve a királynők italát kóstolhatjuk
Rózsavíz A hűsítő frisseség! A rózsavizet saját, vegyszermentes rózsaszirmokból készítem. És mint a rózsának magának, gyönyörű illata van. De amellett, hogy virágillatot kölcsönöz a bőrödnek, összességében meg is nyugtatja. Ez különösen hasznos lehet a nyári napokon, amikor az egész napos UV-sugárzás kiszárítja és irritálja a bőrt. 50 ml kiszerelés
Csresznye lekvár rummal bolondítva. összetétel: cseresznye, cukor, rum, pektin.
A virágos és a lekváros kajszi stílust tökéletesen ötvöző komplexitás, végtelen harmónia. Tökéletes mestermunka. Kóstold meg Champion díjas, a Quintessence 2020. legjobb pálinkája elnyert párlatunkat! Kiszerelés 0.35 l Díjak Champion díj, a Quintessence 2020. legjobb pálinkája Alkoholtartalom 40%
Vegyszermentesen termelt sárgabarackból tartósítószer mnetesen és hozzáadott cukor nélkül készítettük. A cukormentes sárgabarack lekvárt aszalt sárgabarackból hosszan főzve, cukor és egyéb édesítőszer felhasználása nélkül készítettük. A lekvár 100 % gyümölcstartalmú, kóstoláskor az érett gyümölcs zamatos ízét fogod érezni. Felhasználható süteményekhez, müzlikbe, öntetekhez, gyümölcslevesekbe, gombócokba , joghurtokban, palacsintához, lekváros ételekhez, kenyérre kenve, önmagában. vízzelhigítva üditőital is lehet, édesítőszerek helyett . A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin igényünket. Hasznos niacin- és folsav-forrás. Értékes sok sárga béta-karotinja miatt is. A benne lévő kénnek szerepe van jellegzetes savanykás édes ízének kialakításában. Káliumban is rendkívül gazdag, napi káliumigényünket bőven fedezi. Található benne továbbá kalcium, foszfor és sok más fontos elem. A-vitaminja késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású, serkenti a máj méregtelenítő működését. Héját, gyümölcshúsát pakolásként a bőrre helyezve segíti annak regenerációját. Enyhe hashajtó. Kiváló vasforrás.
A sárgarépa egyik legismertebb zöldségünk, elképzelhetetlen nélküle egy igazi jó húsleves. Fogyasztjuk frissen, fagyasztva, porítva. Narancssárga színéből következtethetünk arra, hogy a hasnyálmirigyre, epére, lépre fog hatni leginkább. Magas karotin tartalma van, amiből szervezetünk A vitamint állít elő. Gyökerét fogyasztjuk, ami a raktározó része a növénynek, tehát sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Magas rosttartalma van, ami többnyire cellulózból, kis mennyiségben keményitőből áll, a szervezet számára könnyen feldolgozható. Emésztési problémák kezelésében, bélférgeknél, felfúvódáskor, véráramlás serkentésére és a látás javítására használhatjuk. Mindennapi használatra javasolt gyógynövény. A kertünkben vegyszermentesen megtermelt sárgarépát tisztitás után kíméletesen, max. 50 fokon szárítjuk, hogy megmaradjanak értékes enzimjei. A megváltozott táplálkozási szokásokhoz igazodva készítünk belőle port. A por állag több területen is használható, ajánljuk krémlevesbe, levesek ízesítésre, mártáshoz, smoothikhoz, bébi ételekhez. Egy zacskó por kb. 1 kg sárgarépának felel meg. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak. Kisállatainknak is adható emésztési problémákra.
A pontos ár a súly függvényében változhat. Kiszerelés: ~1,2 kg / db. Nyers, füstölt sertés bőrös karaj. Hagyományos sózással, hagyományos füstöléssel. Tárolás: 0 °C és +15 °C között.
A pontos ár a súly függvényében változhat. Kiszerelés: ~0,5 kg / rúd. Tárolás: +2 °C és +5 °C között.
A pontos ár a súly függvényében változhat. Kiszerelés: ~1,5 kg / db. Nyers, füstölt sertés comb. Hagyományos sózással, hagyományos füstöléssel. Tárolás: 0 °C és +15 °C között.
A pontos ár a súly függvényében változhat. Kiszerelés: ~1,5 kg / db. Nyers, füstölt sertés csánk. Hagyományos sózással, hagyományos füstöléssel. Tárolás: 0 °C és +15 °C között.
A pontos ár a súly függvényében változhat. Kiszerelés: 0,6 - 0,7 kg / pár. Nyers füstölt sertés csemege kolbász. Tárolás: 0 °C és +15 °C között.
A pontos ár a súly függvényében változhat. Kiszerelés: 0,6 - 0,7 kg / pár. Nyers füstölt sertés csípős kolbász. Tárolás: 0 °C és +15 °C között.