Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A vörös káposzta hatásai hasonlók a fehér káposztáéhoz, ( lásd ott ) de lila színe mutatja , hogy flavonoidokban is gazdag. A vörös káposzta a benne található béta karotin segítségével a makuladegeneráció megelőzésében segíthet. Kutatások igazolják, hogy a káposzta, különösen a lila változata igen hatékony az Alzheimer-kór megelőzésében. Mindez a benne levő K-vitaminnak köszönhető.
Francia lecsó, ratatouille Összetétel: Paradicsom, padlizsán ,cukkini lilahagyma , víz, só , fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.07. fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Változó mennyiségben tartalmaz az összetevő zöldségekből .
Összetevők: Füge, cukor, gyömbér, vanília, fahéj, kardamom. Kiszerelés: 200 gr
összetevők: Fahéj, szegfűszeg, gyömbér, ánizs, kardamom. Kiszerelés: 200 gr.
Gyömbéres ,fokhagymás mungóbab két nce Összetétel: mungóbab , fokhagyma, gyömbér Szavatosság: kb. 4hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz
Fermentált hüvelyes kence Összetétel: Fermentált gombapép, lencse , fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 150 gr. Krémet tartalmaz
Hummusz alap recept Összetétel: Csicseriborsó , tahini, fokhagyma, római kömény Allergén: szezámmag Szavatosság: kb. 4hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz
Friss káposzta Kurkumával Összetétel: Friss káposzta, kurkuma, őrölt bors, só, víz Szavatosság: 2025. 12fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Méregtelenítő hatása van, ugyanakkor A-B-C és K vitamint, foszfort kalciumot és vasat is tartalmaz . Kb. 500gr. Káposzta
Kapros, mentás labneh ( lecsepegtetett krém joghurt ) Összetétel: Labneh, kapor , menta olívaolaj a tetején Allergén: tejtermék Szavatosság: kb. 2 hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz
Karfiol fermentált lestyánnal Összetétel: Karfiol, fermentált lestyanlevél Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 300gr karfiolt tartalmaz. A lestyán különleges finom ízt kölcsönöz neki
Karika paprika Karikázott jalapeno savanyúság Tartósítószert nem tartalmaz!
NKimchilabneh ( lecsepegtetett krém joghurt kimchivel) Összetétel: Labneh, kimchi Allergén: tejtermék Szavatosság: kb. 4 hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz