Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Befőttek, lekvárok

Alma lekvár cukormentes 370ml

Vegyszermentesen termelt almából kézzel készült kézműves termék. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz.  Az alma lekvárt aszalt gyümölcsünkből hosszasan főzve, cukor és egyéb édesítőszerek nélkül készítjük. A gyümölcstartalom így 100 %. A kóstoláskor az alma finom ízét érezzük. Felhasználható süteményekbe, levesekbe, joghurtba, müzlibe, kenyérre, öntetnek, vízzel higítva üdítőitalnak is.  Egy régi közmondás szerint: “napi egy alma – az orvost távol tartja“. C,  A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet (a tapasztalatok szerint főve, párolva a hasmenés, nyersen a székrekedés ellen vethető be), kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet . Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést (ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat A szárított almahéjból készült teát hurutok, bélgondok ellen javasolják.

1200 Ft / üveg
1200 Ft/üveg

Aszalt alma

Vegyszermentesen termelt alma, melyet hozzáadott cukor, tartósítószer, ízfokozó nélkül megújuló energia felhasználásával szárítottunk .A szárítás során csak a víztartalmát veszítette el, a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és értékes vegyületek koncentrált formában károsodás nélkül megmaradtak. Egy régi közmondás szerint: “napi egy alma – az orvost távol tartja“. C,  A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet (a tapasztalatok szerint főve, párolva a hasmenés, nyersen a székrekedés ellen vethető be), kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet . Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést (ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat A szárított almahéjból készült teát hurutok, bélgondok ellen javasolják.

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Aszalt körte

Vegyszermentesen termelt, kézzel feldolgozott termék. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Homérosz a körtét az istenek ajándékának nevezte.  Az aszalt körte A és C vitamint, vasat, foszfort tartalmaz nagyobb mennyiségben.  Nemcsak finom gyümölcs, de jó hatással van az epebajokra, emésztésre, gyomorproblémákra, és a kiválasztó szervek munkáját is nagyban segííti.Hatóanyagai résvén képes a nehézfémek, mérgező anyagok megkötésére, semlegestésére, kivezetésére.Kétszer annyi nyers rostot tartalmaz, mint az alma. Lényegesen alacsonyabb a savtartalma is. Enyhíti a vese és hólyagproblémákat, szabályozza a vízháztartást. Magas folsavtartalma jókedvűvé is tesz.

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Aszalt paradicsom

Vegyszermentesen termelt ,kézzel feldolgozott, teljes érettségében leszedett paradicsom. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Mire is használhatjuk a szárított paradicsomot? Feldobhatunk vele leveseket. Nagyon finom salátákban, mondjuk egy szelet grillezett mozzarella mellé. A kelt tésztákat is jól kiegészíti, süthetjük apró darabokra vágva kenyerekbe, bucikba, tehetjük grissinibe, mehet belőle a focaccia tetejére, de pizzán is finom. A különleges piros pesto is nagyon finom belőle.  Az érett paradicsom hatóanyag a likopin, amely viszont a termésben is jelen van, ez adja az érett paradicsom színét. A likopin egy karotinoid, kémiailag az A-vitamin rokona, hatása azonban eltérő. A paradicsomnak tulajdonított kedvező élettani hatások  valószínűleg jórészt a likopin hatásai. A likopin laboratóriumi vizsgálatokban és állatkísérletekben hatékony antioxidánsnak bizonyult, ezért az elmúlt években vizsgálatok indultak a szív- és érrendszeri hatások feltérképezésére.  Napjaink több, nagy jelentőségű népbetegsége, az elhízás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás voltaképpen egy közös ördögi kör láncszemei. A vizsgálatokból kitűnik, hogy a likopin ebbe a kórfolyamatba több ponton is beavatkozva fejti ki jótékony hatásait. Befolyásolja közvetlenül a vérnyomást, módosítja a vérzsírok mennyiségét és arányait, javítja az erek falának állapotát, csökkenti az oxidatív stresszt.  

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Aszalt sárgabarack

Vegyszermentesen termelt sárgabarack, kézzel feldolgozott. Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A sárgabarack nagy mennyiségben tartalmazza a vízháztartásért, az idegi ingerületátvitelért, a szívműködésért felelős káliumot . Szárított formájában ez koncentrálódik, 100 gramm aszalt sárgabarack a szervezetünknek 1370 mg káliummal látja el. A kálium hiánya fejfájást, lassú sebgyógyulást, izomgyengeséget, és renyhe székletürítést okozhat. A sárgabarackban nemcsak  sok kálium, hanem különösen sok A vitamin is található. Napi 3 szem aszalt sárgabarack fedezi egy felnőtt ember A vitamin szükségletét. Az aszalt sárgabarack elsőrangú vasforrás is. A vas életfontosságú jelentőséggel bír az oxigén szállításban, felhasználásban és raktározásban . Magas rosttartalma segíti az emésztést. 

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Cukormentes fügelekvár

Ínyenc fügelekvár citromhéjjal, fahéjjal, citromlével, vörösborral, finom fűszerekkel, nyírfacukorral. Vegyszermentesen termelt fügéből, színezék- és tartósítószermentes. 

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Ecetes céklasaláta 720 ml

Házi ecetes céklasaláta, vegyszermentesen termesztett alapanyagokból, tartósítószermentes.

1500 Ft1300 Ft / üveg
1300 Ft/üveg

Eperlekvár

Házi eperlekvár min. 72% vegyszermentes földieperből, répacukorral.

1700 Ft / db
1700 Ft/db

Fermentált cékla

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A cékla  kellemesen édeskés, bár kissé földízű, könnyen hozzáférhető szuperélelmiszer. Kimagaslóan gazdag értékes összetevőkben, A-, B-, C-vitamin-tartalma miatt rendkívül jó immunerősítő. Bővelkedik antioxidánsokban, emellett pantoténsavat, likopint, biotint, szilíciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, kalciumot, cinket, rezet, továbbá mangánt és vasat tartalmaz. Hozzájárul a nyirokmirigyek egészséges működéséhez és a kiegyensúlyozott idegrendszerhez.Májproblémák esetén is igen hatásos, segíthet a méregtelenítési folyamatokban, illetve a túlzott alkoholfogyasztás miatt kialakuló mellékhatások leküzdésében. Magas káliumtartalma miatt támogatja az izomerősítést és az állóképesség növelését, míg vitaminjai az immunerősítésben vállal szerepet.Kúraszerű fogyasztása feloldhatja az epe- és vesekövet, hiszen a cékla hatása a vesékre és az epe működésre is rendkívül kedvező.Lúgosító és méregtelenítő tulajdonsága közismert, de a cékla az emésztés segítője is lehet.  Rostjai révén kipucolja a bélrendszerben lerakódott salakanyagokat és toxinokat.  A fermentálás során - mivel nyers marad- a fenti előnyös tulajdonságait megőrzi. 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált fehér káposzta

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint.Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre,optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált vegyes savanyú

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A fermentált vegyes savanyú tartalmaz: cékla, karfiol,vörös és fehér káőoszta, sütőtök, sárgarépa, lilahagyma, fokhagyma, torma. 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált vörös káposzta

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A vörös káposzta hatásai hasonlók a fehér káposztáéhoz, ( lásd ott ) de lila színe mutatja , hogy flavonoidokban is gazdag. A vörös káposzta a benne található béta karotin segítségével a makuladegeneráció megelőzésében segíthet. Kutatások igazolják, hogy a káposzta, különösen a lila változata igen hatékony az Alzheimer-kór megelőzésében. Mindez a benne levő K-vitaminnak köszönhető.

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg