Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Befőttek, lekvárok

Fűszeres fügelekvár

Ínyenc fügelekvár citromhéjjal, fahéjjal, citromlével, vörösborral, finom fűszerekkel. Vegyszermentesen termelt fügéből, színezék- és tartósítószermentes. A Magyar Ízek Versenyén ezüst minősítést szerzett. 

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Karika paprika - 190 g

Karika paprika Karikázott jalapeno savanyúság Tartósítószert nem tartalmaz!

1200 Ft / üveg
1200 Ft/üveg

Konfitált fokhagyma

Konfitált fokhagyma Egy igazi kuriózum.A konfitálás tulajdonképpen lassú, alacsony hőfokon és bőséges zsiradékban történő sütés. Hagyományosan húsokat készítenek így, a saját zsírjukban sütik őket nagyon hosszú ideig. A fokhagyma harsánysága eltűnik, szinte édeskés, karamellizált és elképesztően krémes gerezdeket kapunk a konfitálás végén, melyek egyben maradnak, de nagyon könnyen kenhetőek. Nagyon szeretjük piritós kenyéren, melegszendvicsen, vendégváró falatkákhoz. A megmaradó olaj sütéshez, főzésre alkalmas, különös ízeket ad hozzá akár egy egyszerű rántottához. De akár friss salátákhoz is alkalmas, mint fűszerolaj.

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Körtelekvár cukormentes 370ml

Vegyszermentesen termelt körte gyümölcsből készített kézműves termék, Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Körtelekvárunkat aszalt körténkből készítjük, hosszan főzzük, nem teszünk hozzá sem cukrot, sem egyéb édesítőszert. A kóstoláskor az érett körte édes ízét érezhetjük. Az egyik legédesebb lekvár cukor nélkül is. A datolya édességével vetekszik az aszalt körte. Ezért kiválóan használható  édesítőszerek helyettesítésére. Az aszalt körte A és C vitamint, vasat, foszfort tartalmaz nagyobb mennyiségben.  Nemcsak finom gyümölcs, de jó hatással van az epebajokra, emésztésre, gyomorproblémákra, és a kiválasztó szervek munkáját is nagyban segííti.Hatóanyagai résvén képes a nehézfémek, mérgező anyagok megkötésére, semlegestésére, kivezetésére.Kétszer annyi nyers rostot tartalmaz, mint az alma. Lényegesen alacsonyabb a savtartalma is. Enyhíti a vese és hólyagproblémákat, szabályozza a vízháztartást. Magas folsavtartalma jókedvűvé is tesz.  

1200 Ft / üveg
1200 Ft/üveg

Lilahagyma lekvár 190 gramm

Lilahagyma lekvár, pikáns fűszerezéssel, vegyszermentes alapanyagokból, tartósítószermentesen. Ajánljuk sült és grillezett húsokhoz, hamburgerhez, érett sajtokhoz!

1700 Ft1500 Ft / db
1500 Ft/db

Málna lekvár

Házi készítésű málna lekvár, cukor hozzáadásával készült.  Prémium minőségű vegán termék.

2000 Ft / db
10 Ft/g

Othello lekvár 200 gr

Othello szőlőből készült lekvár, amihez cukor és pektin van hozzáadva. Kiszerelés: 200 gr.

1800 Ft / g
9 Ft/g

Sárgabarack lekvár cukormentes 370ml

Vegyszermentesen termelt sárgabarackból tartósítószer mnetesen és hozzáadott cukor nélkül készítettük.  A cukormentes sárgabarack lekvárt aszalt sárgabarackból  hosszan főzve, cukor és egyéb édesítőszer felhasználása nélkül készítettük. A lekvár 100 % gyümölcstartalmú, kóstoláskor az érett gyümölcs zamatos ízét fogod érezni. Felhasználható süteményekhez, müzlikbe, öntetekhez, gyümölcslevesekbe, gombócokba ,  joghurtokban, palacsintához, lekváros ételekhez, kenyérre kenve, önmagában. vízzelhigítva üditőital is lehet, édesítőszerek helyett . A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin igényünket. Hasznos niacin- és folsav-forrás. Értékes sok sárga béta-karotinja miatt is. A benne lévő kénnek szerepe van jellegzetes savanykás édes ízének kialakításában. Káliumban is rendkívül gazdag, napi káliumigényünket bőven fedezi. Található benne továbbá kalcium, foszfor és sok más fontos elem. A-vitaminja késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású, serkenti a máj méregtelenítő működését. Héját, gyümölcshúsát pakolásként a bőrre helyezve segíti annak regenerációját. Enyhe hashajtó. Kiváló vasforrás.    

1200 Ft / üveg
1200 Ft/üveg

Szilva chutney 200 gr

Összetevők: szilva, lilahagyma, barnacukor, gyömbér, fahéj, balzsamecet. Kiszerelés: 200 gr.

2000 Ft / db
10 Ft/g

Szilva lekvár 200 gr

Összetevők: Szilva, cukor. Kiszerelés: 200 gr.

1800 Ft / db
9 Ft/g