Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Raklett

A raklett vagy raclette svájból származó érlelt félkemény sajtkülönlegesség. A svájciak legkedveltebb étele.

Általában héjában főtt burgonyára olvasztják, gyöngyhagymával, uborkával és különféle zöldségekkel fogyasztják. De nagyon finom pirított bagettre olvasztva is.

Készítését egy svájci sajtmestertől tanultam.

Minimum 2 hónapig maximum 6 hónapig érlelem.

Otthoni olvasztása:

Egy szelet raklett sajt sajtgyaluval, vagy sajtreszelővel való felszeletelése, vékony szeletekre. A sajt kérgét is nyugodtan belevághatjuk, ez egy extra ropogós ízt ad hozzá. Teflon vagy kerámia serpenyőben nagyon alacsony lángon, zsiradék hozzáadása nélkül megolvasztható. Nem szabad sokáig melegíteni, amint folyós állagúra vált a sajt lehet csurgatni az ételre.

Szemetgyönyörködtető olvadása magával ragadó.

Jó étvágyat!

Baráti üdvözlettel: Németh család

2250 Ft / db
7500 Ft/kg



Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!

Mások ezeket rendelték