Mások ezeket rendelték
Bazsalikom
Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött alapanyagból, tartósítószer és ízfokozó nélkül kézzel készített kézműves termék. Bazsalikom: felhasználható húsok, tészták, mártások, levesek, zöldségételek, olaszos ízvilágú fogások ízesítésére. Sok ásványi anyagot tartalmaz: kálium, mangán, réz és magnézium van benne. A kálium fontos szerepet kap a szervezet sejtjeinek és nedveinek karbantartásában, rendben tartja a vérnyomást és a szívműködést. A levele gazdag vasforrás, 100 g bazsalikom 3,17 mg-ot tartalmaz (ez kb. 26%-a a javasolt napi mennyiségnek).A vasra, mint a vörösvértestek hemoglobinjának alkotóelemére, fontos szerep hárul a vér oxigénszállításában. A-C- Kvitamin és valamint karotén tartalma is jelentős. Ezért kiváló ellenszere az olyan gyulladásoknak, mint a reumás gyulladás, a csontritkulás, valamint a különféle bélgyulladások. Ugyanakkor, felfedezték, hogy a fertőzés gátló illóolajai kórokozók elterjedésének vethetnek gátat.
Almaecet 0,25L
Vegyszermentesen termelt almából saját feldolgozású, tejsavas erjesztéssel készült kb 1 éves 5%-os erősségű szűretlen almaecet Ma népbetegség a magas vérnyomás. Mire jó a vérnyomás? A vér keringetése, a tápanyagok, a víz , az oxigén és egyéb anyagok szállítása a testen belül, valamint a salakanyagok elszállítása. Életkorunknak, évszaknak, napszaknak, táplálkozásnak, mozgásnak mindennek van befolyása a vér áramlásárara, a vér nyomására. Tehát ez nem lehet statikus érték, ez változó. Tudjátok, mióta vannak tömegesen magas vérnyomásos megbetegedések? Amióta a vérnyomásmérő tömegcikk lett. Addig nem tudták, hogy magas, mert nem okozott a vérnyomás változás problémát. Az életmóddal jól megelőzhető és karbantartható. Amikor nem mozgunk eleget, sok salakanyagot viszünk be a szervezetünkbe, akkor a véráram lelassul, kirakódik a felesleges anyag az erek falára, beszűkül a keresztmetszet, megnő a véráram. A magas vérnyomás jelzi , hogy az életvezetésünk nem megfelelő. A megoldása is nagyon egyszerű: a szűk ereket meg kell tisztítani, nem a vér nyomását kell csökkenteni. Az értisztítás a paraszti kultúrában almaecettel, csalánnal, turbolyával, tyúkhúrral, cibere levesekkel , kovászolással, savanyítással is történt. Nem kellett gyógyszer, ha tiszta a „ csőhálózat” lemegy a nyomás. Az almaecetes kúra a legegyszerűbb, nem kerül sokba, próbáljátok ki. Naponta 1 liter vízbe tegyél fél decit, tegyél bele kis mézet, hogy finom legyen, és mint egy limonádét, iszogasd el egész nap. Ez nem megterhelő, ugye? Az általunk készített almaecet vegyszermentesen termesztett almából, kovászos kenyérrel megindított tejsavas erjesztésű, szűretlen, 5 %-os erősségű, nem bántja a gyomrot.
Aszalt paradicsom
Vegyszermentesen termelt ,kézzel feldolgozott, teljes érettségében leszedett paradicsom. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Mire is használhatjuk a szárított paradicsomot? Feldobhatunk vele leveseket. Nagyon finom salátákban, mondjuk egy szelet grillezett mozzarella mellé. A kelt tésztákat is jól kiegészíti, süthetjük apró darabokra vágva kenyerekbe, bucikba, tehetjük grissinibe, mehet belőle a focaccia tetejére, de pizzán is finom. A különleges piros pesto is nagyon finom belőle. Az érett paradicsom hatóanyag a likopin, amely viszont a termésben is jelen van, ez adja az érett paradicsom színét. A likopin egy karotinoid, kémiailag az A-vitamin rokona, hatása azonban eltérő. A paradicsomnak tulajdonított kedvező élettani hatások valószínűleg jórészt a likopin hatásai. A likopin laboratóriumi vizsgálatokban és állatkísérletekben hatékony antioxidánsnak bizonyult, ezért az elmúlt években vizsgálatok indultak a szív- és érrendszeri hatások feltérképezésére. Napjaink több, nagy jelentőségű népbetegsége, az elhízás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás voltaképpen egy közös ördögi kör láncszemei. A vizsgálatokból kitűnik, hogy a likopin ebbe a kórfolyamatba több ponton is beavatkozva fejti ki jótékony hatásait. Befolyásolja közvetlenül a vérnyomást, módosítja a vérzsírok mennyiségét és arányait, javítja az erek falának állapotát, csökkenti az oxidatív stresszt.