Mások ezeket rendelték
,,Tűzrőlpattant" grillsajt
Kézműves grillsajt Az előző évhez hasonlóan, idén is elkészítettük szezonális termékünket. Különbség az, hogy most nagyobb méretben készítjük, melyet utána kettő vagy négy részre vágunk. Akár rácson, akár serpenyőben, kevés zsiradékkal (lehetőleg vajjal kikent serpenyőben) egyszerűen elkészíthető. Az idei sajtunk annyiban különbözik még a tavalyitól, hogy kapott egy nagyon enyhe bükkfaforgácson való füstölést, ennek köszönhető, hogy megfelelően sütve nem folyik szét, és nem marad gumis, nyikorgó. Ajánlatos 1 cm-es vastagságú szeletekre felszelni, előmelegített (175fokos) serpenyőben megsütni. (mikor a vaj elkezd karamellizálódni.) Vákuumcsomagolva minőségét 2 hónapig megőrzi.
Füsti Lajcsi - 100 ml
Füsti Lajcsi - Füstölt jalapeno szósz Közepesen erős szószra vágysz, amit felidézi a grillezések, tütögetések füstös hangulatát? Ez a Te szószod. A paradicsomot, és a jaleno paprikákat egy éjszakára beraktuk a BBQ grillbe, bükkfa forgácsot begyújtottuk alá, reggelre megkapták a jó kis füstös ízüket, és már készen is állt az alapanyag, hogy készüljön a szószunk. Ízesítésnek só, almaecet, balzsamecet, fokhagyma, cukor és bors került a szószba. Tartósítószert NEM tartalmaz!
Tekergő
A magyarok második legkedveltebb sajtja a parenyica. Hevített gyúrt sajt, melyet szalagra nyújtunk, sózunk és csiga formára tekerünk. A tekergő nevet ezért kapta. Természetes bükkfaforgácson füstölve kapja végleges színét, illatát, ízét. A színárnyalatok eltérőek lehetnek egyes füstölések között. (általában a levegő páratartalmától függ) Összetevői: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só A 2021-ben ezüstérmet, majd a 2022-ben bronzérmet kapott a Magyar Sajtmustrán. Fogyasztása függőséghez vezethet. ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család