Mások ezeket rendelték

Bükkfán füstölt trappista
A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Természetes bükkfaforgácson füstölt sajtunkat a füstölést megelőzően egy hónapig érleljük. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalom) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) Kézműves termék, a csomagok súlya kb 270-330g. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család

Tarhonya
Egyszerű és finom köret.... szinte minden mellé passzol. Formája olyan, mint a boltban kapható gépi változaté, az íze viszont abszolút házi...

Tárkony
Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött alapanyagból, tartósítószer és ízfokozó nélkül kézzel készített kézműves termék. A tárkony Kelet- és Dél-Európa hűvös, hegyes vidékeitől a tatár és mongol pusztákon vadon is nő; tehát, teszik hozzá első magyar leírói, őseink innét hozhatták magukkal. Kissé borsos, sós íze miatt a magyar és főként az erdélyi konyhában változatosan használható: sültek, levesek, bab és krumpliételek, ecetek, saláták, mártások ízesítésére. A tárkonnyal fűszerezett ételek jobban , könnyebben emészthetők . Egyik fő összetevője az esztragol. Ez a tanninokkal, a keserű anyagokkal, a terpénekkel, a flavonoidokkal és a kumarinnal együtt, hozzájárul a gyomor és a máj gyógyulásához. Ásványi anya tartalma:Cink foszfor, jód,kálcium, kálium, magnézium, mangán,nátrium, réz,vas, A vitamin, C-vitamin, B vitaminok A tárkonyt széles körben használják főzéshez, de a gyógyászatban is alkalmazzák. Az ókori görögök tárkony rágásával kezelték a fogfájást, mert képes elzsibbasztani a szájat. A tárkony fűszerrel tea is készíthető: egy csésze forrásban lévő vizet, és öntsük rá egy evőkanálnyi tárkonyra, majd hagyjuk így állni 10 percig,