Mások ezeket rendelték
Étkezési mák 1000g
Étkezési célra termesztett mákunk új nemesítésű, alacsony morfin tartalmú, magja szép sötétkék színű. Szántóföldi növénytermesztésünkben a legnagyobb odafigyelést igényli. Vetése ősszel történik, betakarítása júliusban. Termesztésének kritikus pontja a betakarítás majd az azt követő feldolgozás, tisztítás. Kiemelt figyelmet fordítunk a tisztítására, a betakarítás után rögtön megkezdjük a folyamatot, így nem kezd avasodni. Gazdag kalciumban, rézben, foszforban, vasban, jódban, magnéziumban és mangánban, a linolénsav pedig segít egészségesen tartani a szívet. Fogyasszák egészséggel! Baráti üdvözlettel: Németh család
Feta
Pasztőrözöttc tejből készítjük, baktériumkultúrával, természetes tejoltóenzimmel és tengeri sóval. Eredeti Görög recept szerint. Reméljük ízleni fog újdonságunk! Súlya 25 dkg ami változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.
Hegykői Leveszöldség
"A Hegykői petrezselyemgyökér termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez, Hegykő és Fertőhomok településekhez köthető. A Hegykői petrezselyemgyökér erőteljesen fűszeres íze és illata a Fertő-tó vidékére jellemző hűvös csapadékos időjárásnak, és az ennek következtében elhúzódó tenyészidőnek köszönhetően alakul ki. Az üledékes, laza homoktalaj és a bakhátas művelés sima, elágazásmentes gyökérformát eredményez. A zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér” kiváló fűszerezője a magyar konyha ikonikus húslevesének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-hegykoi-petrezselyemgyoker-is-unios-oltalmat-kapott?fbclid=IwAR3QI2F1ep23en3DZLM658FB5v_L-5qfwANx6eaVwh9qJebpzsf09ov1jQ0 https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)