Mások ezeket rendelték
Jóska Bátyám kedvence (300g)
Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú) félkemény sajt. Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam. Innen kapta nevét. 2021-és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontotta a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják! Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 280-320g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed" Baráti üdvözlettel: Németh család
Répce (érlelt keménysajt)
Franciaország Franche-Comté régiójából származó recept alapján készítem. Teljes tejből készült keménysajt, melyet fél évtől akár 2 éven keresztül is érlelek. Minden 2 hónapnál tovább érlelt sajt laktózmentes, így érzékenyek is fogyaszthatják. Az idő előrehaladtával, állaga krémesebb, íze különlegesebb, karakteresebb lesz. A gyógynövényekkel tarkított széna alapú takarmányozás hatására, a sajt ízvilágában visszaköszön az Alpokaljára jellemző enyhe alpesi terroir. A hosszas érlelés határása, ropogós fehérjekristályok jelenhetnek meg a sajtban. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb 200-350g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só.
Trappista sajt
Trappista sajt A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Mégis, ha megnézitek a boltok polcain lévő termékek összetevőit, láthatjátok az adalékanyagokat. (A nátrium-nitrit, a kálium nitrit és nitrát toxikus az emberi szervezet számára, a zsírból vajat készítenek, az olcsóbb pálmaolaj pedig a zsírtalanított tejbe kell.) Sajtunk nem tartalmazza a fent felsorolt káros összetevőket. Természetes módon készítjük, egy hónapos érlelés után csomagoljuk. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalmú tejből) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Családunk is ezt fogyasztja minden nap. 250-350g-os kiszerelésekben vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család