Mások ezeket rendelték
Jóska Bátyám kedvence (Az év legjobb magyar sajtja 2025)
Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú) félkemény sajt. Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam. Innen kapta nevét. 2021-és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. 2025-ben a sajtbírák az év legjobb magyar sajtjának választották. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontotta a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják! Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 280-320g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed" Baráti üdvözlettel: Németh család
Randiguru - 100 ml
Randiguru - Első szabály: fokhagyma legyen, de sok A fokhagyma egy remek zöldség, de nem épp társaságbarát. Megpróbáltam a lehetetlent, készíteni egy olyan szószt, ahol a chili egy részét fermentálom, ezzel tompítva a fokhagyma hatását. Kijelenthetem, az eredeti küldetés nem sikerült, viszont a kapott íz kárpótolt a kudarcért, sriracha jellegű lett a végeredmény, épp, ahogy én szeretem. Ízesítésnek fokhagyma, almaecet, cukor és só került a szószba. Tartósítószert NEM tartalmaz!
Tekergő
A magyarok második legkedveltebb sajtja a parenyica. Hevített gyúrt sajt, melyet szalagra nyújtunk, sózunk és csiga formára tekerünk. A tekergő nevet ezért kapta. Természetes bükkfaforgácson füstölve kapja végleges színét, illatát, ízét. A színárnyalatok eltérőek lehetnek egyes füstölések között. (általában a levegő páratartalmától függ) Összetevői: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só A 2021-ben ezüstérmet, majd a 2022-ben bronzérmet kapott a Magyar Sajtmustrán. Fogyasztása függőséghez vezethet. ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család

