Lassan, gyengéden, alacsony hőmérsékleten aszalt vegyszermentesen termesztett, adalékmentes alma.
Lassan, gyengéden, alacsony hőmérsékleten aszalt, vegyszermentesen termesztett, adalékmentes füge.
Gyengéden, alacsony hőmérsékleten aszalt, vegyszermentesen termesztett, adalékmentes körte.
Lassan, gyengéden, alacsony hőmérsékleten aszalt, magozott, adalékmentes mézédes ringlószilva.
Lassan, gyengéden, alacsony hőmérsékleten aszalt, adalékmentes gyümölcsök vegyesen. Tartalma: aszalt meggy, sárga és fekete cseresznye, körte, ringló, füge, szilva, alma, körte. Ha valaki valamelyik itt felsorolt gyümölcsöt nem szereti, hozzászólásban megírhatja, és akkor azt kihagyjuk a csomagból.
Különleges formájú tészta. Felhasználható köretként, önálló fogásként vagy akár levesbe is rakható. Összetevők: búzaliszt, tojás 400 g/csomag
Hidegen sajtolt BIO napraforgó olaj BIO napraforgó olajunk alapanyaga, saját BIO termőföldünkről származik. Az ökológiai gazdaságból származó és ellenőrzötten BIO napraforgó feldolgozása egészséges, kiváló minőségű végterméket eredményez. Hogyan készül a hidegen sajtolt BIO napraforgó olaj? A hidegen sajtolás lényege, hogy a magokat megtisztítjuk, megszárítjuk majd egy prés segítségével kisajtoljuk belőle az olajat. Amikor a napraforgómag bekerül a sajtológépbe, nincs lehántolva előtte, ezért a sajtolásnál a héj alatti összes vitamin (E,C) és egyéb ásványi anyagok belekerülnek az olajba. BIO napraforgó olajunk nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak, nem esik át vegyi kezelésen, így teljesen természetes. A hidegen sajtolt napraforgó olaj néhány elismerten jótékony összetevője és tulajdonsága: - A lecitin csökkenti a koleszterinszintet. - A kolin hozzájárul a szellemi frissesség, memória megőrzéséhez. - Karotionidtól kapja élénk színét, mellette jótékonyan hat a bőr, haj és köröm állapotára is. - Magas E-vitamin tartalma által, amely kiváló antioxidáns is, késlelteti a sejtek öregedését, látásunkra, ereinkre, szívünkre, bőrünkre rendkívül kedvezően hat. BIO napraforgó olajunk 100% tisztaságú, természetes és vegyszermentes, így az ideális választás egészséges és ízletes ételek elkészítéséhez. Sütéshez, főzéshez, salátákhoz is kiválóan felhasználható. Ajánlott hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolni.
A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Keverd más lisztekkel vagy használd önmagában sütemények, kenyerek, levesek és főzelékek sűrítéséhez! Összetevők: bio teljes kiőrlésű búza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.
Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Összetevők: bio teljes kiőrlésű rozs Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.
A tönkölybúza az ősi gabonák közül a legismertebb fajta, mely kellemes diós ízvilágával és könnyű kezelhetőségével lopta be magát az emberek szívébe. A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot , szelént , vasat és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Kezdőknek különösen ajánlott. Keverd más lisztekkel vagy használd kovászos, élesztős kenyerek, piskóták,pékáruk, kekszek, pizzák készítéséhez. Összetevők: bio teljes kiőrlésű tönkölybúza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Melegen sajtolt BIO tökmagolaj BIO tökmagolajunk alapanyaga, saját BIO termőföldünkről származik. Az ökológiai gazdaságból származó és ellenőrzötten BIO héj nélküli tökmag feldolgozása egészséges, kiváló minőségű végterméket eredményez. Hogyan készül a melegen sajtolt BIO tökmagolaj? A héj nélküli szárított magokat finomra darálják, majd só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztják. Ezután pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog. Az így keletkezett masszából kerül sajtolásra olaj, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik. Ezt az eljárást olajütésnek is nevezik. Ez a hagyományos készítési mód régmúltra nyúlik vissza. A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmag. Tökmagolaj jótékony hatásai Gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, valamint E-vitaminban. Hozzájárul a szív-és érrendszeri egészség javításához, a húgyúti egészség támogatásához, csökkenti a prosztata megnagyobbodását és a haj növekedését is elősegíti. Családunk asztalán napi szinten megtalálható. Számos étel nélkülözhetetlen ízesítője. Ajánljuk: Salátákra, kencék készítésére, túrók ízesítésére, krémlevesekhez de kúra szerűen magában is javasolt fogyasztása. Vanília fagylaltra is tehetik és süteményeket is ízesíthetnek vele. Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12 hónapig tárolható. Felbontást követően,javasolt 4-5 hónapon belül felhasználni.