Kékfrankos és Syrah házasításával készítettük ezt a bort. Illatában szamóca-málna lelhető fel, ízére a friss, ropogós savak jellemzőek.
A legkedveltebb magyar tészta. Túróval vagy mákkal, dióval vagy grízesen- kinek-kinek kedve szerint. 400g/ csomag
Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött alapanyagból, tartósítószer és ízfokozó nélkül kézzel készített kézműves termék. Rozmaring:kb 100 féle anyagot tudtak azonosítani, aminél jóval többet tartalmaz. Többek között tartalmaz: C és B vitaminokat, B12-őt, bórt, cinket, foszfort, glicint,kálium, kálcium, lizin, magnézium, mangán, nátrium, réz,szalicilát, vas…. Rozmaring neve : ros maris – tenger harmata A rozmaring az egyik legnépszerűbb fűszernövény, melynek gyógyító hatásairól már a középkorban is több feljegyzés született. A néphagyomány pedig a szerelem növényének tartja, mely a vitalitást is növeli, ezért hívták menyasszonyfűnek. A rozmaring stimulálja a vérkeringést, ennek köszönhetően az oxigén és a tápanyagok jobban eljutnak a sejtekhez, ez pedig javítja azok működését is. A növénynek fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatásai is vannak, ezért különösen jót tehet fejfájás esetén, még a migrén tüneteit is képes csökkenteni. A rozmaringnak gyulladáscsökkentős hatásai is vannak, ezért hatékony lehet olyan betegségek tüneteinek enyhítésében, mint az ízületi gyulladás, a hátfájás, a köszvény, és a menstruációs fájdalmakat is csökkenti. A rozmaringban található antioxidáns vegyületek az immunrendszerünket is erősítik, és védenek a különböző betegségek ellen, illetve segítik a szervezetünket abban, hogy hatékonyabban győzze le a fertőzéseket. A rozmaringnak emésztésjavító hatásai is ismertek, megelőzi a gázképződést és a puffadást, valamint a székrekedést is. A rozmaringot különösen azoknak érdemes fogyasztani, akik étvágytalanságban szenvednek, vagy nehezebben emésztik meg a zsíros ételeket. Általánosságban véve a rozmaring egy élénkítő, frissítő, roboráló gyógynövény. Klimaxos tünetek enyhítésére is használható. Használják a fürdővízek, (gyógyfürdők) illatosítására, miközben a fürdőző szervezetét felfrissíti.
Házi rozmaring szörp vegyszermentes alapanyagból. A Magyar Ízek Versenyén bronz minősítést szerzett.
Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött gyógynövényből készült kézműves termék. Cukrot tartalmaz. Tartósítószer nincs benne, citromsavat tartalmaz. Hidegen üdítőnek, melegen teának ajánljuk. Rozmaring: Jellegzetes ízű és nagyon finom szörp. Már kis mennyiségben is élénkít, stresszoldó, védi az immunrendszert. Javítja a memóriát a rozmaring rendszeres fogyasztása. Gyomorműködésünkre is serkentőleg hat, a rozmaring minden szinten a vitalitásunkat erősíti. Javítja a vérkeringést, rugalmasan tartja az érbelhártyát. Jótékony hatással van a memóriára, az izületekre.
Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött gyógynövényből készült kézműves termék. Cukrot tartalmaz. Tartósítószer és citromsav nincs benne. Hidegen üdítőnek, melegen teának ajánljuk. Rózsaszirom: A gyönyörű rózsa szirmaiból készült kellemes illatú és ízű ital különlegesség. A rózsa a szépség, az öröm és jókedv , valamint a romantika virága. Szörpje és szirupja is ezt az életérzést képviseli. Megnyugtat, ellazít, összhangot teremt szívünk és elménk között. Jó hatással van a szív és érrendszerre, a mirigyrendszerre és a nyálkahártyákra is. Erős fertőtlenítő, antibakteriális hatású. A rózsaszirom szörpöt pezsgővel keverve a királynők italát kóstolhatjuk
Rózsavíz A hűsítő frisseség! A rózsavizet saját, vegyszermentes rózsaszirmokból készítem. És mint a rózsának magának, gyönyörű illata van. De amellett, hogy virágillatot kölcsönöz a bőrödnek, összességében meg is nyugtatja. Ez különösen hasznos lehet a nyári napokon, amikor az egész napos UV-sugárzás kiszárítja és irritálja a bőrt. 50 ml kiszerelés
Csresznye lekvár rummal bolondítva. összetétel: cseresznye, cukor, rum, pektin.
A virágos és a lekváros kajszi stílust tökéletesen ötvöző komplexitás, végtelen harmónia. Tökéletes mestermunka. Kóstold meg Champion díjas, a Quintessence 2020. legjobb pálinkája elnyert párlatunkat! Kiszerelés 0.35 l Díjak Champion díj, a Quintessence 2020. legjobb pálinkája Alkoholtartalom 40%
Vegyszermentesen termelt sárgabarackból tartósítószer mnetesen és hozzáadott cukor nélkül készítettük. A cukormentes sárgabarack lekvárt aszalt sárgabarackból hosszan főzve, cukor és egyéb édesítőszer felhasználása nélkül készítettük. A lekvár 100 % gyümölcstartalmú, kóstoláskor az érett gyümölcs zamatos ízét fogod érezni. Felhasználható süteményekhez, müzlikbe, öntetekhez, gyümölcslevesekbe, gombócokba , joghurtokban, palacsintához, lekváros ételekhez, kenyérre kenve, önmagában. vízzelhigítva üditőital is lehet, édesítőszerek helyett . A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin igényünket. Hasznos niacin- és folsav-forrás. Értékes sok sárga béta-karotinja miatt is. A benne lévő kénnek szerepe van jellegzetes savanykás édes ízének kialakításában. Káliumban is rendkívül gazdag, napi káliumigényünket bőven fedezi. Található benne továbbá kalcium, foszfor és sok más fontos elem. A-vitaminja késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású, serkenti a máj méregtelenítő működését. Héját, gyümölcshúsát pakolásként a bőrre helyezve segíti annak regenerációját. Enyhe hashajtó. Kiváló vasforrás.
A sárgarépa egyik legismertebb zöldségünk, elképzelhetetlen nélküle egy igazi jó húsleves. Fogyasztjuk frissen, fagyasztva, porítva. Narancssárga színéből következtethetünk arra, hogy a hasnyálmirigyre, epére, lépre fog hatni leginkább. Magas karotin tartalma van, amiből szervezetünk A vitamint állít elő. Gyökerét fogyasztjuk, ami a raktározó része a növénynek, tehát sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Magas rosttartalma van, ami többnyire cellulózból, kis mennyiségben keményitőből áll, a szervezet számára könnyen feldolgozható. Emésztési problémák kezelésében, bélférgeknél, felfúvódáskor, véráramlás serkentésére és a látás javítására használhatjuk. Mindennapi használatra javasolt gyógynövény. A kertünkben vegyszermentesen megtermelt sárgarépát tisztitás után kíméletesen, max. 50 fokon szárítjuk, hogy megmaradjanak értékes enzimjei. A megváltozott táplálkozási szokásokhoz igazodva készítünk belőle port. A por állag több területen is használható, ajánljuk krémlevesbe, levesek ízesítésre, mártáshoz, smoothikhoz, bébi ételekhez. Egy zacskó por kb. 1 kg sárgarépának felel meg. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak. Kisállatainknak is adható emésztési problémákra.