Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

ÉLELMISZER

Laskagomba por

Saját termesztésű laska gombánkat daráltuk porrá. A gomba fogyasztása minden héten fontos lenne az egészségünk szempontjából. A laska az orosz természetgyógyászat kedvelt alapanyaga, gyulladásgátló, antibiotikumokhoz hasonló hatása miatt. Por formájában könnyebb felhasználási lehetőségek adódnak. Használhatjuk krémlevesnek , mártásoknak, pörköltnek , tésztákhoz,  fűszerként bármibe beletehetjük. Ahol a gyerekek nem szeretik a gombát, ott is használható az életekben úgy, hogy az nem felismerhető. A gombák szerepe a világban a lebontás, az anyagok előkésztése az újra hasznostáshoz. A szervezetünkben is ugyanezt csinálják. Sok olyan anyag halmozódik fel bennünk ,amikkel a szervezetünk nem tud mit kezdeni, félreteszi őket, pl izületi gyulladások. Ezért kellene megelőzésként rendszeresen enni a gombákat. Gyógyításra is használható, emeltebb mennyiségben. 

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Lencsekrém, aszaltparadicsomos sárga borsó krém

Lencse  illetve sárga borsóból készült vegán kencék  Összetétel:  fokhagyma, hagyma ,aszalt paradicsom, fűszerek      Szavatosság: kb. 4 hétig  felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200  gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Levendula szörp

Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött gyógynövényből készült kézműves termék. Cukrot tartalmaz. Tartósítószer és citromsav nincs benne. Hidegen üdítőnek, melegen teának ajánljuk. Levendula: A levendula elbűvölő illatú virágának és illóolajának nyugtató és izomlazító hatása már régóta ismert. Ennek köszönhetően gyógyír az álmatlanságra, javítja a hangulatot, enyhíti a depressziót, a szorongást. Görcsoldó hatású, valamint az emésztést, és az epekiválasztást segítő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért puffadás és emésztési zavarok esetén is hatékony. Emellett idegi eredetű gyomor- és bélpanaszok, hasi diszkomfort enyhítésére is kiválóan alkalmazható. Fokozza az étvágyat, nyugtatja, erősíti a gyomrot. Fertőtleníti a szájban található sebeket, a gyulladt fogínyre is jótékony hatású.  Szörpünk kellemes levendula illatú és ízű , nem tolakodó, nem érezni rajt a sokak által nem kedvelt erős " szappan "ízt.     

1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg

Levendula szörp

Vegyszermentesen termesztett, francia levendulából készült házi szörp, mesterséges színzék nélkül.

1200 Ft / üveg
1200 Ft/üveg

Levendula tea

Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött, kézzel feldolgozott teafű. Teakészítés: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forróvízzel. Állni hagyjuk 10 percig.  Más teákkal keverhető.  Levendula: A levendula elbűvölő illatú virágának és illóolajának nyugtató és izomlazító hatása már régóta ismert. Ennek köszönhetően gyógyír az álmatlanságra, javítja a hangulatot, enyhíti a depressziót, a szorongást. Görcsoldó hatású, valamint az emésztést, és az epekiválasztást segítő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért puffadás és emésztési zavarok esetén is hatékony. Emellett idegi eredetű gyomor- és bélpanaszok, hasi diszkomfort enyhítésére is kiválóan alkalmazható. Fokozza az étvágyat, nyugtatja, erősíti a gyomrot. Fertőtleníti a szájban található sebeket, a gyulladt fogínyre is jótékony hatású. Tudtad? Az 1. világháborűban levendula olajjal és virággal fertőtlenítették a körházak levegőjét és a használt eszközöket. Ilyen erős fertőtlenítő hatása van a levendula olajnak.   

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Levendulaolaj

Saját termesztésű angol és francia levendulából lepárolt, 100%-os tisztaságú, bevizsgált illóolaj. A levendula illóolaj az aromaterápia egyik sokoldalúan felhasználható gyöngyszeme. Segít leküzdeni a depressziót, visszaállítani a lelki egyensúlyt, a könnyebb elalvást és a zavartalan pihenést. A valódi levendula illóolaj nyugtató, ellazulást elősegítő, vérnyomáscsökkentő és antimikrobiális főbb hatásokkal rendelkezik. Alkalmazásának egyik kiemelt fontosságú területe az alvászavarok, szorongás és az idegesség kezelése, melyeknél aromalámpából elpárologtatva, vagy alvópárnák, masszázs- és fürdőolajok, ill. fürdősók alkotórészeként kerülhet felhasználásra. A levendula illóolaj nagyszerű egyensúlyt teremt nyugtató illatával. A nap lezárását szolgáló rituálék része. Nagyon jót tesz a bőrnek is, többek között nyugtatja a viszkető, irritált bőrt, gyógyítja a kisebb sebeket, vágásokat, horzsolásokat, emellett csökkenti a hegek kialakulásának esélyét. Ez az illóolaj a gombás fertőzések ellen is rendkívül hatásos  

2300 Ft / db
230 Ft/ml

Levendulás sárgabarack lekvár 200 gr

Összetevők: sárgabarack, cukor, levendula, pektin.

2000 Ft / db
10 Ft/g

Levendulavíz

Levendulavíz Saját termesztésű levendula lepárlásáakor keletkezett víz: Frissíti, regenerálja, megnyugtatja a bőrt. Alvást segítő, idegrendszer kiegyensúlyozó hatásáért is igen kedvelt. Napégette bőrre, sebekre, horzsolásokra fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, hűsítő és sebgyógyító hatással bír.  50 ml

1000 Ft / db
20 Ft/ml

Lilahagyma lekvár

Lilahagyma lekvár, pikáns fűszerezéssel, vegyszermentes alapanyagokból, tartósítószermentesen. Az idei Magyar Ízek Versenyén bronz fokozattal díjazott termék. Ajánljuk sült és grillezett húsokhoz, hamburgerhez, érett sajtokhoz! Összetevők: lilagyma, cukor, balzsamecet, fűszerek.

1700 Ft / db
1700 Ft/db

Lilarépa chutney

Pikáns fűszerezésű csatni. Javasoljuk sültekhez, érett sajtokhoz. Az idei Magyar Ízek Versenyén bronz fokozattal díjazott termék. Összetevők: lilaszínű sárgarépa, vöröshagyma, narancs, citrom, narancslé, almaecet, víz, nádcukor, fűszerek.

1700 Ft / db
1700 Ft/db

Liofilizált alma

100 % fagyasztva szárított almaszeletek, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Egészséges chips rágcsálni. Útközben, túrázáshoz, buszon, vonaton és ahol jól esik! Sütibe, gyümölcslevesbe is teheted és felturbózhatod vele a műzlidet is. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
66.67 Ft/g

Liofilizált banán

100 % fagyasztva szárított banán karikák, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz, müzlibe vagy amikor hirtelen gyorsan energiára van szükséged. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / csomag
66.67 Ft/g