Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A vörös káposzta hatásai hasonlók a fehér káposztáéhoz, ( lásd ott ) de lila színe mutatja , hogy flavonoidokban is gazdag. A vörös káposzta a benne található béta karotin segítségével a makuladegeneráció megelőzésében segíthet. Kutatások igazolják, hogy a káposzta, különösen a lila változata igen hatékony az Alzheimer-kór megelőzésében. Mindez a benne levő K-vitaminnak köszönhető.
Pasztőrözöttc tejből készítjük, baktériumkultúrával, természetes tejoltóenzimmel és tengeri sóval. Eredeti Görög recept szerint. Reméljük ízleni fog újdonságunk! Súlya 25 dkg ami változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.
Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Fodormenta:.Elősegíti az emésztést, oldja a gyomorgörcsöt, csillapítja a gyomorfájást, a gyomor izomzatát lazítja. Migrénes fejfájásnál a kísérő hányingert is megszünteti, a görcsös izomzatot lazítja. töményebb, nagyobb mennyiségű forrázata kiűzi a bélférgeket. Epehajtó hatású, a rendszertelen ürülés, pangások miatt kialakulóban lévő tüneteket enyhíti, az epetermelést kiegyensúlyozza, az epekő képződést megelőzi, az epeutak szűkülése miatti fájdalmat csillapítja, a görcsöket oldja. orrnyálkahártya-gyulladásnál, légcsőhurutnál, influenzás megbetegedések idején. A tüdő nyákjait oldják, a szervezetből kitisztítják, a légzést felszabadultabbá, könnyebbé teszik. Valamint reumatikus tünetek, izomhúzódások, izomfájdalmak kezelésére használt krémekben alkotórész. Több kutatási eredmény megerősíti : a tartós fodormenta-fogyasztás befolyással lehet a hormonrendszerre. A fokozott szőrnövekedésben szenvedő nőknél a vizsgálati eredmény ugyanaz volt: tesztoszteronszintjük jelentősen csökkent. Ez a tünet a PCOS szindrómánál is jellemző.
Szárított fokhagymával fűszerezett, bükkfán füstölt parenyica. Vákuumcsomagjuk, így 1 hónapig megőrzi minőségét. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 250-350g. Összetevők: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, fokhagyma ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Teljes tejhez hőkezelés után baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet és tengeri sót adunk. Petrezselyemmel és fokhagymával ízesítjük. Régebbi vásárlóink nagy kedvence. Súlya 250g
Főtt-pácolt-füstölt fürjtojás - Chilis Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk.
Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk. Hűtőben kell tárolni!
Főtt-pácolt-füstölt fürjtojás - Natúr Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk.
Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk. Hűtőben kell tárolni!
Keményre főzött, sós vízben pácolt fürjtojás melyeket 8-10 órán keresztül bükkfa forgáccsal füstölünk. Egy tyúktojás energiatartalmának 5-6 darab fürjtojás felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és alacsonyabb a koleszterin szintje. Egy üveg 12 db fürjtojást tartalmaz. Üvegezés után napraforgó olajjal öntjük fel. Ha a tojás elfogyott, a maradék olajat leszűrve nagyon finom fűszerolajat kapunk. Hűtőben kell tárolni!