Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

ÉLELMISZER

Fűszeres szilvaszörp

Házi szilva gyümölcsszörp magas gyümölcslé-tartalommal, fahéjjal és egyéb fűszerekkel. Kifutó termék, ha elfogy, nem készítünk többet.

1800 Ft / üveg
1800 Ft/üveg

Fűszersó fertei zelleres

100 % liofilizált (fagyasztva szárított) fűszernövényeből (fertei zeller), parajdi sóból készült fűszersó adalékmentes, vegán, vega, paleo A "fertei" zeller, ahogy tájszólásban mi hívjuk, messze földön híres. 200 éve termesztik ezen a vidéken, kiváltképpen Hegykőn. Az álatlam készített zeller szár is részben saját termesztésű, hegykői zellerpalántáról nevelt levelek, részben pedig Hegykőről kapott zellerlevelek. Legtöbbször frissen, salátákhoz használjuk, nálunk, Magyarországon szinte elengedhetetlen hozzávalója az igazi, aranysárga húslevesnek. Bátran haszáljuk, ezt a nagyon jótékonyhatású zöldséget. Nagyon jó B-vitamin forrás, segíti a fokozott koncentrációt és a stressz oldását. Nyári hőség idején segíti a testünk sóháztartásának egyensúlyban tartását a reggel és délután elfogyasztott fél-fél pohár zellerlé, vízzel hígítva.    

2200 Ft / db
55 Ft/g

Fűszersó fokhagymás

Fűszersó fokhagymás 40 gr 100 % fagyasztva szárított hazai fokhagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2200 Ft / db
55 Ft/g

Fűszersó lilahagymás

100% fagyasztva szárított, kistermelői lilhagyma parajdi sóval őrölve. 

2200 Ft / db
55 Ft/g

Fűszersó medvehagymás

100 % fagyasztva szárított medvehagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2200 Ft / db
55 Ft/g

Fűszersó póréhagymás

100% fagyasztva szárított, kistermelői póréhagyma parajdi sóval őrölve. 

2200 Ft / db
55 Ft/g

Gesztenyeméz

Gesztenyeméz: Világosbarnától a sötétbarnáig terjedhet a szine. Gyorsan, finoman krisályosodik. Jellegzetes kesernyés utóízzel rendelkező mézfajta, mely virágmézek közül a legmagasabb ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Értisztító hatása miatt visszeres-hajszáleres problémákra ajánlott.

3800 Ft / db
3800 Ft/kg

Gesztenyeméz

Gesztenyeméz: Világosbarnától a sötétbarnáig terjedhet a szine. Gyorsan, finoman krisályosodik. Jellegzetes kesernyés utóízzel rendelkező mézfajta, mely virágmézek közül a legmagasabb ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Értisztító hatása miatt visszeres-hajszáleres problémákra ajánlott.

2000 Ft / db
4000 Ft/kg

Gluténmentes rövidmetélt

Rizslisztből készült rövidmetélt túrós, mákos vagy diós tésztának... Gluténmentes termék, lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Összetevők: rizsliszt, tojás, útifű maghéj 200 g/csomag

600 Ft / csomag
3000 Ft/kg

Golden Cascara (Kávégyümölcs ágyon érlelt Piros Veltelini)

Az aranyérmes Piros Veltelini szőlőpálinka és a Costa Ricából származó Geisha kávé gyümölcsének tökéletes együttese, mely mély nyomot hagy maga után. Vetekszik a fűszeres rumok és whisky-k  ízhatásával! Az aranyérmes Piros Veltelini szőlőpálinka és a Costa Ricából származó Geisha kávé gyümölcsének tökéletes együttese. Illatában és ízében az édeskés szőlő mazsolás jegyei mellett megjelenik a barnacukorban karamellizált dió, a füge és a datolya is. Kellemes és hosszan tartó kávés-dohányleveles lecsengéssel mély nyomot hagy maga után. Összességében vetekszik a fűszeres rumok és whisky-k ízhatásával. Kiszerelés 0.35 l Alkoholtartalom 40%

11900 Ft / db
11900 Ft/db

Görögszénamagos sajt

Görögszánamagos sajt Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt görögszénamagot keverek a sajtba. Az érés során a görögszénamag átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2100 Ft / db
7000 Ft/kg

Grillcsirke, Rántani való csirke

Tanyasi csirke - Rántani, Grillezéshez!   Kisebb méretü tanyasi csirkénket rántani, grillezéshez ajánljuk elsö sorban, de természetesen kíváló leves vagy egyéb hús étel is készíthetö belöle.  Akár egészben, akár darabolva rakjuk a grillre (vagy sütőbe), egy finom sülthús készíthető belőle a családi, baráti étkezésekhez.     ​​​​Az állat: Antibiotikum-mentes Adalékanyag-mentes GMO-mentes Vegyszermentes tartásból származik    Az ár a kiszerelés pontos súlyának függvényében változhat. Hűtve : +2 és +4 fok között tárolandó, 8 napig eltartható. Egy egész csirke  átlagosan 1,2-1,3kg.Konyhakész, zsigerekkel együtt vákuumcsomagolva  

2730 Ft / db
2100 Ft/kg