Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

ÉLELMISZER

Fahéjas krémméz - 250g

Fahéjjal ízesített, krémesített repcemézből készült mézkészítmény. Teába, kávéba egy kiskanállal feldobhatjuk az ízeket, de önmagában fogyasztva desszertként is kiválló.  

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Fahéjas szilvalekvár

Házi szilvalekvár, fahéjjal, répacukorral. Tartósítószermentes.

2300 Ft / db
2300 Ft/db

Falusi fehér kenyér

Vadkovásszal készített hagyományos fehér kenyér. 

1590 Ft / db
1590 Ft/db
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2024-04-18
Rendelhető 2024-04-14-ig

Fehér retek kimchi (nem csípős )

Fehér karalábé kimchi Összetétel: retek fehér kimchi paszta Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert. Kb. 300 gr. jégcsapretket tartalmaz, a paszta összetevőinek a mennyisége nem releváns, változó .

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Feketeribizli lekvár

Házi feketeribizli lekvár magok nélkül. A 2024-es Magyar Ízek Versenyén ezüst fokozattal díjazott termék. Összetevők: feketeribizli, répacukor, citromsav, citrompektin.

1900 Ft / db
1900 Ft/db

Feketeribizli szörp

Magas gyümölcslé-tartalmú feketeribizli gyümölcsszörp. A Magyar Ízek Versenyén arany fokozattal díjazott termék. Összetevők: feketeribizlilé (min. 55%), cukor, víz, citromlé, citromsav.

1700 Ft / üveg
1700 Ft/üveg

Feketeszeder lekvár

Házi feketeszeder lekvár magok nélkül. Összetevők: feketeszeder, répacukor, citromsav, citrompektin.

1900 Ft1700 Ft / db
1700 Ft/db

Feketeszeder szörp

Magas gyümölcslé-tartalmú feketeszeder gyümölcsszörp. A 2024-es Magyar Ízek Versenyén bronz minősítéssel díjazott termék. Összetevők: feketeszeder-lé (min. 55%), cukor, víz, citromlé, citromsav.

1700 Ft1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg

Fermentált cékla

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A cékla  kellemesen édeskés, bár kissé földízű, könnyen hozzáférhető szuperélelmiszer. Kimagaslóan gazdag értékes összetevőkben, A-, B-, C-vitamin-tartalma miatt rendkívül jó immunerősítő. Bővelkedik antioxidánsokban, emellett pantoténsavat, likopint, biotint, szilíciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, kalciumot, cinket, rezet, továbbá mangánt és vasat tartalmaz. Hozzájárul a nyirokmirigyek egészséges működéséhez és a kiegyensúlyozott idegrendszerhez.Májproblémák esetén is igen hatásos, segíthet a méregtelenítési folyamatokban, illetve a túlzott alkoholfogyasztás miatt kialakuló mellékhatások leküzdésében. Magas káliumtartalma miatt támogatja az izomerősítést és az állóképesség növelését, míg vitaminjai az immunerősítésben vállal szerepet.Kúraszerű fogyasztása feloldhatja az epe- és vesekövet, hiszen a cékla hatása a vesékre és az epe működésre is rendkívül kedvező.Lúgosító és méregtelenítő tulajdonsága közismert, de a cékla az emésztés segítője is lehet.  Rostjai révén kipucolja a bélrendszerben lerakódott salakanyagokat és toxinokat.  A fermentálás során - mivel nyers marad- a fenti előnyös tulajdonságait megőrzi. 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált fehér káposzta

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint.Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre,optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált lencsekrém “ hamis májas”

Fermentált lencsekrém Összetétel: Fermentált lencse, gomba, fűszerek , olívaolaj    Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált vegyes savanyú

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A fermentált vegyes savanyú tartalmaz: cékla, karfiol,vörös és fehér káőoszta, sütőtök, sárgarépa, lilahagyma, fokhagyma, torma. 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg