Fermentált fejes káposzta Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.09
Házi feketeribizli lekvár magok nélkül. A 2024-es Magyar Ízek Versenyén ezüst fokozattal díjazott termék. Összetevők: feketeribizli, répacukor, citromsav, citrompektin.
Magas gyümölcslé-tartalmú feketeribizli gyümölcsszörp. A Magyar Ízek Versenyén arany fokozattal díjazott termék. Összetevők: feketeribizlilé (min. 55%), cukor, víz, citromlé, citromsav.
Házi feketeszeder lekvár magok nélkül. Összetevők: feketeszeder, répacukor, citromsav, citrompektin.
Magas gyümölcslé-tartalmú feketeszeder gyümölcsszörp. A 2024-es Magyar Ízek Versenyén bronz minősítéssel díjazott termék. Összetevők: feketeszeder-lé (min. 55%), cukor, víz, citromlé, citromsav.
Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A cékla kellemesen édeskés, bár kissé földízű, könnyen hozzáférhető szuperélelmiszer. Kimagaslóan gazdag értékes összetevőkben, A-, B-, C-vitamin-tartalma miatt rendkívül jó immunerősítő. Bővelkedik antioxidánsokban, emellett pantoténsavat, likopint, biotint, szilíciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, kalciumot, cinket, rezet, továbbá mangánt és vasat tartalmaz. Hozzájárul a nyirokmirigyek egészséges működéséhez és a kiegyensúlyozott idegrendszerhez.Májproblémák esetén is igen hatásos, segíthet a méregtelenítési folyamatokban, illetve a túlzott alkoholfogyasztás miatt kialakuló mellékhatások leküzdésében. Magas káliumtartalma miatt támogatja az izomerősítést és az állóképesség növelését, míg vitaminjai az immunerősítésben vállal szerepet.Kúraszerű fogyasztása feloldhatja az epe- és vesekövet, hiszen a cékla hatása a vesékre és az epe működésre is rendkívül kedvező.Lúgosító és méregtelenítő tulajdonsága közismert, de a cékla az emésztés segítője is lehet. Rostjai révén kipucolja a bélrendszerben lerakódott salakanyagokat és toxinokat. A fermentálás során - mivel nyers marad- a fenti előnyös tulajdonságait megőrzi.
Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint.Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre,optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.
Fermentált lencsekrém Összetétel: Fermentált lencse, gomba, fűszerek , olívaolaj Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz
Fermentált kapros savanyú uborka Összetétel: kigyouborka ,torma, víz, só fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.12..09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert. kb.230 - 250 gr uborkát tartalmaz .
Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A fermentált vegyes savanyú tartalmaz: cékla, karfiol,vörös és fehér káőoszta, sütőtök, sárgarépa, lilahagyma, fokhagyma, torma.
Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A vörös káposzta hatásai hasonlók a fehér káposztáéhoz, ( lásd ott ) de lila színe mutatja , hogy flavonoidokban is gazdag. A vörös káposzta a benne található béta karotin segítségével a makuladegeneráció megelőzésében segíthet. Kutatások igazolják, hogy a káposzta, különösen a lila változata igen hatékony az Alzheimer-kór megelőzésében. Mindez a benne levő K-vitaminnak köszönhető.
Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Fodormenta:.Elősegíti az emésztést, oldja a gyomorgörcsöt, csillapítja a gyomorfájást, a gyomor izomzatát lazítja. Migrénes fejfájásnál a kísérő hányingert is megszünteti, a görcsös izomzatot lazítja. töményebb, nagyobb mennyiségű forrázata kiűzi a bélférgeket. Epehajtó hatású, a rendszertelen ürülés, pangások miatt kialakulóban lévő tüneteket enyhíti, az epetermelést kiegyensúlyozza, az epekő képződést megelőzi, az epeutak szűkülése miatti fájdalmat csillapítja, a görcsöket oldja. orrnyálkahártya-gyulladásnál, légcsőhurutnál, influenzás megbetegedések idején. A tüdő nyákjait oldják, a szervezetből kitisztítják, a légzést felszabadultabbá, könnyebbé teszik. Valamint reumatikus tünetek, izomhúzódások, izomfájdalmak kezelésére használt krémekben alkotórész. Több kutatási eredmény megerősíti : a tartós fodormenta-fogyasztás befolyással lehet a hormonrendszerre. A fokozott szőrnövekedésben szenvedő nőknél a vizsgálati eredmény ugyanaz volt: tesztoszteronszintjük jelentősen csökkent. Ez a tünet a PCOS szindrómánál is jellemző.