Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

savanyúságok

Fermentált lencsekrém “ hamis májas”

Fermentált lencsekrém Összetétel: Fermentált lencse, gomba, fűszerek , olívaolaj    Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált savanyú uborka

Fermentált kapros savanyú uborka Összetétel: kigyouborka ,torma,  víz, só fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.12..09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert. kb.230 - 250 gr uborkát tartalmaz .

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Fermentált vegyes savanyú

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A fermentált vegyes savanyú tartalmaz: cékla, karfiol,vörös és fehér káőoszta, sütőtök, sárgarépa, lilahagyma, fokhagyma, torma. 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált vörös káposzta

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A vörös káposzta hatásai hasonlók a fehér káposztáéhoz, ( lásd ott ) de lila színe mutatja , hogy flavonoidokban is gazdag. A vörös káposzta a benne található béta karotin segítségével a makuladegeneráció megelőzésében segíthet. Kutatások igazolják, hogy a káposzta, különösen a lila változata igen hatékony az Alzheimer-kór megelőzésében. Mindez a benne levő K-vitaminnak köszönhető.

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Francia lecsó , ratatouille fermentálva

Francia lecsó, ratatouille  Összetétel: Paradicsom, padlizsán ,cukkini lilahagyma , víz, só , fűszerek  Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.07. fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Változó mennyiségben tartalmaz az összetevő zöldségekből .

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Gyömbéres , fokhagymás mungóbab kence

Gyömbéres ,fokhagymás mungóbab két nce  Összetétel: mungóbab , fokhagyma, gyömbér    Szavatosság: kb. 4hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200  gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
700 Ft/üveg

Hamis “májkrém”

Fermentált hüvelyes kence Összetétel: Fermentált gombapép, lencse , fűszerek    Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 150 gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Hummusz

Hummusz alap recept Összetétel: Csicseriborsó , tahini, fokhagyma, római kömény    Allergén: szezámmag  Szavatosság: kb. 4hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200  gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Immunerősítő káposzta kurkumával , borssal

Friss káposzta Kurkumával  Összetétel: Friss káposzta, kurkuma, őrölt bors, só, víz   Szavatosság: 2025. 12fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Méregtelenítő hatása van, ugyanakkor A-B-C  és K vitamint, foszfort kalciumot és vasat is tartalmaz . Kb. 500gr. Káposzta  

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Kapros, mentás labneh

Kapros, mentás labneh ( lecsepegtetett krém joghurt ) Összetétel: Labneh, kapor , menta olívaolaj a tetején    Allergén: tejtermék  Szavatosság: kb. 2 hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200  gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Karfiol rózsa fermentált lestyánnal

Karfiol fermentált lestyánnal  Összetétel: Karfiol, fermentált lestyanlevél Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 300gr karfiolt tartalmaz. A lestyán különleges finom ízt kölcsönöz neki 

1950 Ft / üveg
1950 Ft/üveg

Karika paprika - 190 g

Karika paprika Karikázott jalapeno savanyúság Tartósítószert nem tartalmaz!

1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg