Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

savanyúságok

Fermentált karfiolvariációk

Fermentált karfiol fűszerekkel, répával  Összetétel: karfiol, répa   és fűszerekkel ízesítve . Víz, só, fűszerek . Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.10. 09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 210-280 gr karfiolt tartalmaz a fűszereken kívül .

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Fermentált cékla

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A cékla  kellemesen édeskés, bár kissé földízű, könnyen hozzáférhető szuperélelmiszer. Kimagaslóan gazdag értékes összetevőkben, A-, B-, C-vitamin-tartalma miatt rendkívül jó immunerősítő. Bővelkedik antioxidánsokban, emellett pantoténsavat, likopint, biotint, szilíciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, kalciumot, cinket, rezet, továbbá mangánt és vasat tartalmaz. Hozzájárul a nyirokmirigyek egészséges működéséhez és a kiegyensúlyozott idegrendszerhez.Májproblémák esetén is igen hatásos, segíthet a méregtelenítési folyamatokban, illetve a túlzott alkoholfogyasztás miatt kialakuló mellékhatások leküzdésében. Magas káliumtartalma miatt támogatja az izomerősítést és az állóképesség növelését, míg vitaminjai az immunerősítésben vállal szerepet.Kúraszerű fogyasztása feloldhatja az epe- és vesekövet, hiszen a cékla hatása a vesékre és az epe működésre is rendkívül kedvező.Lúgosító és méregtelenítő tulajdonsága közismert, de a cékla az emésztés segítője is lehet.  Rostjai révén kipucolja a bélrendszerben lerakódott salakanyagokat és toxinokat.  A fermentálás során - mivel nyers marad- a fenti előnyös tulajdonságait megőrzi. 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált fehér káposzta

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint.Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre,optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált kebimbó

Fermentált fokhagymás kelbimbó  Összetétel: kelbimbó, fokhagyma víz, só,fűszerek  Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.12.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert  

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Fermentált lencsekrém “ hamis májas”

Fermentált lencsekrém Összetétel: Fermentált lencse, gomba, fűszerek , olívaolaj    Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200 gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált vegyes savanyú

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A fermentált vegyes savanyú tartalmaz: cékla, karfiol,vörös és fehér káőoszta, sütőtök, sárgarépa, lilahagyma, fokhagyma, torma. 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fermentált vörös káposzta

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is  Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok.  A vörös káposzta hatásai hasonlók a fehér káposztáéhoz, ( lásd ott ) de lila színe mutatja , hogy flavonoidokban is gazdag. A vörös káposzta a benne található béta karotin segítségével a makuladegeneráció megelőzésében segíthet. Kutatások igazolják, hogy a káposzta, különösen a lila változata igen hatékony az Alzheimer-kór megelőzésében. Mindez a benne levő K-vitaminnak köszönhető.

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg

Fűszeres karalábékocka

Karalabé kocka kapor és petrezselyemzöld izesitessel Összetétel: Karalábé, só, víz, fűszerek  Allergén:  nincs Szavatosság: 2024.12  fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert A. C vitamin mellett B1,B3 ,B5 B6 és E vitamint tartalmaz . Kb. 260 gr. Karalábét tartalmaz 

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Fűszeres karfiol, répa és minden ami jó

Vegyes zöldségek  Összetétel: Sárgarépa, karfiol , karalábé, retek , fehérrépa, víz, só fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.07. fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Különböző arányok an tartalmazza a zöldségeket 

1950 Ft / üveg
1950 Ft/üveg

Fűszeres zellerkockák répával

Zellergumó , répa ,  kerti fűszerekkel  Összetétel: Karalábé, só, víz,  bors Allergén:  nincs Szavatosság: 2025. 10 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert A. C vitamin mellett B1,B3 ,B5 B6 és E vitamint tartalmaz .

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Gyömbéres , fokhagymás mungóbab kence

Gyömbéres ,fokhagymás mungóbab két nce  Összetétel: mungóbab , fokhagyma, gyömbér    Szavatosság: kb. 4hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 200  gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
700 Ft/üveg

Hamis “májkrém”

Fermentált hüvelyes kence Összetétel: Fermentált gombapép, lencse , fűszerek    Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: kb. Egy hétig felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 150 gr. Krémet tartalmaz 

1400 Ft / üveg
1400 Ft/üveg