Mások ezeket rendelték

Almaecet 0,5 l
Vegyszermentesen termelt almából, saját kézi feldolgozással. Kb 5 % kézműves termék . Ma népbetegség a magas vérnyomás. Mire jó a vérnyomás? A vér keringetése, a tápanyagok, a víz , az oxigén és egyéb anyagok szállítása a testen belül, valamint a salakanyagok elszállítása. Életkorunknak, évszaknak, napszaknak, táplálkozásnak, mozgásnak mindennek van befolyása a vér áramlásárara, a vér nyomására. Tehát ez nem lehet statikus érték, ez változó. Tudjátok, mióta vannak tömegesen magas vérnyomásos megbetegedések? Amióta a vérnyomásmérő tömegcikk lett. Addig nem tudták, hogy magas, mert nem okozott a vérnyomás változás problémát. Az életmóddal jól megelőzhető és karbantartható. Amikor nem mozgunk eleget, sok salakanyagot viszünk be a szervezetünkbe, akkor a véráram lelassul, kirakódik a felesleges anyag az erek falára, beszűkül a keresztmetszet, megnő a véráram. A magas vérnyomás jelzi , hogy az életvezetésünk nem megfelelő. A megoldása is nagyon egyszerű: a szűk ereket meg kell tisztítani, nem a vér nyomását kell csökkenteni. Az értisztítás a paraszti kultúrában almaecettel, csalánnal, turbolyával, tyúkhúrral, cibere levesekkel , kovászolással, savanyítással is történt. Nem kellett gyógyszer, ha tiszta a „ csőhálózat” lemegy a nyomás. Az almaecetes kúra a legegyszerűbb, nem kerül sokba, próbáljátok ki. Naponta 1 liter vízbe tegyél fél decit, tegyél bele kis mézet, hogy finom legyen, és mint egy limonádét, iszogasd el egész nap. Ez nem megterhelő, ugye? Az általunk készített almaecet vegyszermentesen termesztett almából, kovászos kenyérrel megindított tejsavas erjesztésű, szűretlen, 5 %-os erősségű, nem bántja a gyomrot.

Durum Kiskagyló
Durumlisztből készült apró, kagyló alakú tésztaféle. Fogyasztható köretként,készülhet belőle egytálétel, de remek kiegészítője lehet leveseknek is. Összetevők :durumliszt, tojás 400 g / csomag

Jóska Bátyám kedvence (300g)
Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú) félkemény sajt. Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam. Innen kapta nevét. 2021-és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontotta a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják! Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 280-320g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed" Baráti üdvözlettel: Németh család