Mások ezeket rendelték

,,Tűzrőlpattant" grillsajt
Kézműves grillsajt Az előző évhez hasonlóan, idén is elkészítettük szezonális termékünket. Különbség az, hogy most nagyobb méretben készítjük, melyet utána kettő vagy négy részre vágunk. Akár rácson, akár serpenyőben, kevés zsiradékkal (lehetőleg vajjal kikent serpenyőben) egyszerűen elkészíthető. Az idei sajtunk annyiban különbözik még a tavalyitól, hogy kapott egy nagyon enyhe bükkfaforgácson való füstölést, ennek köszönhető, hogy megfelelően sütve nem folyik szét, és nem marad gumis, nyikorgó. Ajánlatos 1 cm-es vastagságú szeletekre felszelni, előmelegített (175fokos) serpenyőben megsütni. (mikor a vaj elkezd karamellizálódni.) Vákuumcsomagolva minőségét 2 hónapig megőrzi.

Répce (érlelt keménysajt)
Franciaország Franche-Comté régiójából származó recept alapján készítem. Teljes tejből készült keménysajt, melyet fél évtől akár 2 éven keresztül is érlelek. Minden 2 hónapnál tovább érlelt sajt laktózmentes, így érzékenyek is fogyaszthatják. Az idő előrehaladtával, állaga krémesebb, íze különlegesebb, karakteresebb lesz. A gyógynövényekkel tarkított széna alapú takarmányozás hatására, a sajt ízvilágában visszaköszön az Alpokaljára jellemző enyhe alpesi terroir. A hosszas érlelés határása, ropogós fehérjekristályok jelenhetnek meg a sajtban. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb 200-350g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só.

Vincellér Zenit késői szüret 2018
Egyik kedvenc fajtánk, a Zenit újabb arca. Az évjárat lehetővé tette a késői szüretet és így egy komoly természetes édesbor készítését. Gazdag, kivételes bor, a természet ritka ajándéka. Sokrétű illatában aszalt gyümölcsök és finom édesfűszerek csábítanak, a korty pedig beváltja az ígéretet. A filoxéravész előtt a Fertő tó környékén gyakran készítettek a mai szamorodnikhoz hasonló módszerrel édesbort, ezt a régi hagyományt visszük tovább borunkkal. Id. Molnár Tibor a 80-as évek végén egy diplomata-szüret miatt kényszerült a zenitet időn túl leszedni, ekkor ismerte fel, hogy a Fertő partján milyen szépen aszúsodik a fajta. Ez pedig megadja az alapját, hogy az osztrák borászok Ausbruch-jához hasonlóan mi is magas minőségű természetes édesbort készítsünk.