Mások ezeket rendelték
Bükkfán füstölt trappista
A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Természetes bükkfaforgácson füstölt sajtunkat a füstölést megelőzően egy hónapig érleljük. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalom) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) Kézműves termék, a csomagok súlya kb 270-330g. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Aszalt paradicsom
Vegyszermentesen termelt ,kézzel feldolgozott, teljes érettségében leszedett paradicsom. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Mire is használhatjuk a szárított paradicsomot? Feldobhatunk vele leveseket. Nagyon finom salátákban, mondjuk egy szelet grillezett mozzarella mellé. A kelt tésztákat is jól kiegészíti, süthetjük apró darabokra vágva kenyerekbe, bucikba, tehetjük grissinibe, mehet belőle a focaccia tetejére, de pizzán is finom. A különleges piros pesto is nagyon finom belőle. Az érett paradicsom hatóanyag a likopin, amely viszont a termésben is jelen van, ez adja az érett paradicsom színét. A likopin egy karotinoid, kémiailag az A-vitamin rokona, hatása azonban eltérő. A paradicsomnak tulajdonított kedvező élettani hatások valószínűleg jórészt a likopin hatásai. A likopin laboratóriumi vizsgálatokban és állatkísérletekben hatékony antioxidánsnak bizonyult, ezért az elmúlt években vizsgálatok indultak a szív- és érrendszeri hatások feltérképezésére. Napjaink több, nagy jelentőségű népbetegsége, az elhízás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás voltaképpen egy közös ördögi kör láncszemei. A vizsgálatokból kitűnik, hogy a likopin ebbe a kórfolyamatba több ponton is beavatkozva fejti ki jótékony hatásait. Befolyásolja közvetlenül a vérnyomást, módosítja a vérzsírok mennyiségét és arányait, javítja az erek falának állapotát, csökkenti az oxidatív stresszt.
Borsmenta tea
Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Borsmenta: az egyik legrégibb és legkellemesebb ízű ház-patikai orvosság gyomorrontás és emésztési zavarok kezelésére. Fő hatóanyaga, a mentol fokozza a nyálképződést és serkenti a gyomor nyálkahártyájának működését, ezáltal pedig lerövidíti az étel gyomorban töltött idejét. A benne található flavonoidok és a mentol egyaránt fokozzák az epekiválasztást, elősegítik az epeelfolyást, valamint enyhíti az epeutak és a bélrendszer görcseit. Igazolt módon csökkenti az Irritábilis bélszindróma (IBS) kellemetlen tüneteit, pl. a székrekedést, hasmenést, felfúvódást és alhasi fájdalmakat. A borsmenta teája kis adagban nyugtató, nagy adagban azonban már serkentő hatású a szervezet számára. Enyhíti a kínzó köhögést, megfázás, homlok- és az arcüreggyulladás esetén is kiváló segítség. A hideg borsmenta tea csökkenti a hányingert, az émelygést. Teájának forró gőze inhalálás során kiváló segítség megfázás, arc- és homloküreg-gyulladás, valamint asztma esetén.