Mások ezeket rendelték
![](uploads/153-63e24acb36458.png)
Alma lekvár cukormentes 370ml
Vegyszermentesen termelt almából kézzel készült kézműves termék. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Az alma lekvárt aszalt gyümölcsünkből hosszasan főzve, cukor és egyéb édesítőszerek nélkül készítjük. A gyümölcstartalom így 100 %. A kóstoláskor az alma finom ízét érezzük. Felhasználható süteményekbe, levesekbe, joghurtba, müzlibe, kenyérre, öntetnek, vízzel higítva üdítőitalnak is. Egy régi közmondás szerint: “napi egy alma – az orvost távol tartja“. C, A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet (a tapasztalatok szerint főve, párolva a hasmenés, nyersen a székrekedés ellen vethető be), kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet . Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést (ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat A szárított almahéjból készült teát hurutok, bélgondok ellen javasolják.
![](uploads/137-63e2222f85d53.png)
Aszalt sárgabarack
Vegyszermentesen termelt sárgabarack, kézzel feldolgozott. Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A sárgabarack nagy mennyiségben tartalmazza a vízháztartásért, az idegi ingerületátvitelért, a szívműködésért felelős káliumot . Szárított formájában ez koncentrálódik, 100 gramm aszalt sárgabarack a szervezetünknek 1370 mg káliummal látja el. A kálium hiánya fejfájást, lassú sebgyógyulást, izomgyengeséget, és renyhe székletürítést okozhat. A sárgabarackban nemcsak sok kálium, hanem különösen sok A vitamin is található. Napi 3 szem aszalt sárgabarack fedezi egy felnőtt ember A vitamin szükségletét. Az aszalt sárgabarack elsőrangú vasforrás is. A vas életfontosságú jelentőséggel bír az oxigén szállításban, felhasználásban és raktározásban . Magas rosttartalma segíti az emésztést.
![](uploads/291-6571f2c3ce90a.jpg)
Bükkfán füstölt trappista
A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Természetes bükkfaforgácson füstölt sajtunkat a füstölést megelőzően egy hónapig érleljük. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalom) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) Kézműves termék, a csomagok súlya kb 270-330g. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család