Mások ezeket rendelték

Almaecet 0,25L
Vegyszermentesen termelt almából saját feldolgozású, tejsavas erjesztéssel készült kb 1 éves 5%-os erősségű szűretlen almaecet Ma népbetegség a magas vérnyomás. Mire jó a vérnyomás? A vér keringetése, a tápanyagok, a víz , az oxigén és egyéb anyagok szállítása a testen belül, valamint a salakanyagok elszállítása. Életkorunknak, évszaknak, napszaknak, táplálkozásnak, mozgásnak mindennek van befolyása a vér áramlásárara, a vér nyomására. Tehát ez nem lehet statikus érték, ez változó. Tudjátok, mióta vannak tömegesen magas vérnyomásos megbetegedések? Amióta a vérnyomásmérő tömegcikk lett. Addig nem tudták, hogy magas, mert nem okozott a vérnyomás változás problémát. Az életmóddal jól megelőzhető és karbantartható. Amikor nem mozgunk eleget, sok salakanyagot viszünk be a szervezetünkbe, akkor a véráram lelassul, kirakódik a felesleges anyag az erek falára, beszűkül a keresztmetszet, megnő a véráram. A magas vérnyomás jelzi , hogy az életvezetésünk nem megfelelő. A megoldása is nagyon egyszerű: a szűk ereket meg kell tisztítani, nem a vér nyomását kell csökkenteni. Az értisztítás a paraszti kultúrában almaecettel, csalánnal, turbolyával, tyúkhúrral, cibere levesekkel , kovászolással, savanyítással is történt. Nem kellett gyógyszer, ha tiszta a „ csőhálózat” lemegy a nyomás. Az almaecetes kúra a legegyszerűbb, nem kerül sokba, próbáljátok ki. Naponta 1 liter vízbe tegyél fél decit, tegyél bele kis mézet, hogy finom legyen, és mint egy limonádét, iszogasd el egész nap. Ez nem megterhelő, ugye? Az általunk készített almaecet vegyszermentesen termesztett almából, kovászos kenyérrel megindított tejsavas erjesztésű, szűretlen, 5 %-os erősségű, nem bántja a gyomrot.


Vincellér Zenit késői szüret 2018
Egyik kedvenc fajtánk, a Zenit újabb arca. Az évjárat lehetővé tette a késői szüretet és így egy komoly természetes édesbor készítését. Gazdag, kivételes bor, a természet ritka ajándéka. Sokrétű illatában aszalt gyümölcsök és finom édesfűszerek csábítanak, a korty pedig beváltja az ígéretet. A filoxéravész előtt a Fertő tó környékén gyakran készítettek a mai szamorodnikhoz hasonló módszerrel édesbort, ezt a régi hagyományt visszük tovább borunkkal. Id. Molnár Tibor a 80-as évek végén egy diplomata-szüret miatt kényszerült a zenitet időn túl leszedni, ekkor ismerte fel, hogy a Fertő partján milyen szépen aszúsodik a fajta. Ez pedig megadja az alapját, hogy az osztrák borászok Ausbruch-jához hasonlóan mi is magas minőségű természetes édesbort készítsünk.