Mások ezeket rendelték
Átvétel: 2024-04-18
Rendelhető 2024-04-14-ig
Fehér retek kimchi (nem csípős )
Fehér karalábé kimchi Összetétel: retek fehér kimchi paszta Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert. Kb. 300 gr. jégcsapretket tartalmaz, a paszta összetevőinek a mennyisége nem releváns, változó .
Csalamádé
VErdélyi fermentált csalamádé Összetétel: apró káposzta, zöldésgek, víz, só, fűszerek Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2024.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert. A káposzta mennyisége meghatározó , kb. 150- 200 gr. a zöldségek összetétele mennyiségében változó .
Fermentált fehér káposzta
Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint.Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre,optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.