Mások ezeket rendelték
![](uploads/1032-6538fbabd41ee.jpg)
Foszlós kalács lisztkeverék (1 kg)
Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék Magyar termék 100% természetes búzából GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott Elkészítési javaslat - Hozzávalók: Czelli foszlós kalács lisztkeverék 500 g 175 g langyos víz A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). A tésztát letakarva 30 percet állni hagyjuk. Ha fonott kalácsot szeretnénk, a tésztát 3 -vagy 4 egyenlő részre osztjuk, hengereket formázunk belőle. A hengereket 30 cm hosszúra sodorjuk, majd kalácsot fonunk belőle. A hosszúra sodort tésztákat egyesével csigának is feltekerhetjük. Az elkészített kalácsot sütőpapírral borított tepsire helyezzük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A megkelt tésztát tojással lekenjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 180 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 165 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízeket. Mi a legjobban házi vajjal szeretjük. Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g foszlós kalács lisztkeveréket, 175 g langyos vizet, és 50 g vajat teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.
![](uploads/98-6426b4406e0b8.jpg)
Akácméz
Akácméz: Színe víztiszta, zöldes árnyalatú méz. Íze kellemes, lágy és édes. Akácvirág illatú, magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony marad. Jó fertőtlenítő, köhögés ellen ajánlott.
![](uploads/126-6426b17a6cfa1.jpg)
Erdei méz
Harmatméz /erdei méz/ Színe a barnától csaknem a feketéig terjed. Fûszeres, fanyarkás ízû, rendkívül magas ásványtartalmú mézfajta. Ez az egyetlen méz, ami nem virágnektárból készítenek a méhek, hanem a fák levelein keletkezett mézharmatot gyûjtik össze. Immunerösítő hatású.