Mások ezeket rendelték

Hegykői Leveszöldség
"A Hegykői petrezselyemgyökér termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén, a Fertő-tó környékéhez, Hegykő és Fertőhomok településekhez köthető. A Hegykői petrezselyemgyökér erőteljesen fűszeres íze és illata a Fertő-tó vidékére jellemző hűvös csapadékos időjárásnak, és az ennek következtében elhúzódó tenyészidőnek köszönhetően alakul ki. Az üledékes, laza homoktalaj és a bakhátas művelés sima, elágazásmentes gyökérformát eredményez. A zamatos „Hegykői petrezselyemgyökér” kiváló fűszerezője a magyar konyha ikonikus húslevesének. A „Fertőd vidéki sárgarépa” gyökérteste élénkvörös színű, hosszú, sima, elágazás- és repedésmentes, jellegzetesen édeskés ízű. A karotin képződésre kedvezően hat a mérsékelt meleg, és élénkvörös színt eredményez. A magas napsütéses órák száma a cukor beépülését segíti, ezért lesz a répa édeskés ízű. (forrás: https://kormany.hu/hirek/a-hegykoi-petrezselyemgyoker-is-unios-oltalmat-kapott?fbclid=IwAR3QI2F1ep23en3DZLM658FB5v_L-5qfwANx6eaVwh9qJebpzsf09ov1jQ0 https://kormany.hu/hirek/a-fertod-videki-sargarepa-is-unios-oltalmat-kapott)

Durum Fusilli
Fusilli -durumlisztből... :-) Összetevők: durumbúza-tészta liszt, tojás 400 g / csomag
