Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

ÉLELMISZER

,,Tűzrőlpattant" grillsajt

Kézműves grillsajt  Az előző évhez hasonlóan, idén is elkészítettük szezonális termékünket. Különbség az, hogy most nagyobb méretben készítjük, melyet utána kettő vagy négy részre vágunk. Akár rácson, akár serpenyőben, kevés zsiradékkal (lehetőleg vajjal kikent serpenyőben) egyszerűen elkészíthető. Az idei sajtunk annyiban különbözik még a tavalyitól, hogy kapott egy nagyon enyhe bükkfaforgácson való füstölést, ennek köszönhető, hogy megfelelően sütve nem folyik szét, és nem marad gumis, nyikorgó. Ajánlatos 1 cm-es vastagságú szeletekre felszelni, előmelegített (175fokos) serpenyőben megsütni. (mikor a vaj elkezd karamellizálódni.) Vákuumcsomagolva minőségét 2 hónapig megőrzi.

1685 Ft / csomag
6740 Ft/kg

A HEGY

A HEGY - 30 ml Elkészült a legerősebb szószunk, mely nemes egyszerűséggel A HEGY nevet kapta. Aki nézte a Trónok harcát, biztosan rájött, hogy onnan jött az ihlet. A karakter egy félelmetes harcos, akit látszólag legyőztek ugyan egyszer, de végül csak övé lett a diadal. Akárcsak ennél a szósznál, amikor már megérkezett a Carolina Reaper íze, és csípőssége, azt hiszed, vége, nyertél, na akkor jön még egy kis fűszeres íz, és a könnyfakasztó csípősség. Ki mersz állni a hegy ellen? Tartósítószert nem tartalmaz!

2000 Ft / üveg
2000 Ft/üveg

A Krois sörválogatás díszdobozban

A vegyes 6PACK sörválogatás az aktuális készletünk 6 tételét tartalmazza, amiben találni fogsz alap, szezonális és collab sört is. Jelenleg ezekkel küldjük a csomagot: Aviso Unicorn Klassik Grisette 7C Grisette Framboise

5900 Ft / csomag
983 Ft/csomag

A világ legjobb savanyított hagymája

Vöröshagyma Psszetétel: lilahagyma , fűszerek    Allergén: nem tartamlaz Szavatosság: 2025.02.09 fogyasztható, felbontás után hűtőben tartandó, nem tartalmaz tartósító szert Kb. 400 gr, hagymát   tartalmaz az üveg 

2200 Ft / üveg
2200 Ft/üveg

Áfonyás krémméz - 250g

Áfonya ízesítésű repce krémméz felhasználásával készített mézkészítmény. Limonádéhoz használják nálunk a gyerekek, cukor helyett.

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Afrodité cseppek

Afrodité cseppek: Pásztortáska, vasfű, levendula, kapormag, palástfű, galaj,citromfű Fiatal lányok menstruációs ciklusának, hormonháztartásánk kiegyensúlyozására , változókori hormoningadozás egyensúlyba hozatalára ajánljuk . Pásztortáska: Magas szaponin és flavonoid tartalma van.  A méh izomzatát stimulálja, vérzéscsillapító, csökkenti a menstruációs görcsöket. Vértisztító és keringésjavító, menstruációs ciklust javító hatása miatt került a tea és  tinktúra keverékbe. Izomfájdalmakra és migrénes fejfájásra is használjuk, belsőleg és tinktúráját külsőleg bedörzsölésre is. Ekcémára és egyéb bőrbetegségekre is kiválóan alkalmas. Vasfű:  Vérképző hatású, Csökkenti a menstruációs fájdalmakat, és fokozza a tejelválasztást. A vasfű nyugtató és regeneráló hatással van az idegrendszerre, így alkalmas a kedélyállapot és a közérzet javítására, idegkimerültség és lehangoltság enyhítésére, továbbá feszültségoldásra. Ezen kívül tisztítja a vesét, májat regenerál és segít az epe termelésben is. Levendula:  erős fertőtlenítőszer, gyulladásgátló. Segít a depresszív, szorongó lelkiállapot leküzdésében, javítja a hangulatot.  Nyugodt, ellazult alvást biztosít. Görcsoldó hatású, segít emésztési bántalmak, puffadás, bélpanaszok, hasi diszkomfort érzet esetén . Kapormag: A kapormagot a természetgyógyászatban elsősorban gyomorerősítőként és vizelethajtóként tartjuk számon, de nyugtató és antibakteriális hatású, álmatlanság ellen, fogínygyulladás esetén is kiváló, ráadásul a leheletet is frissíti.  Az inzulinszintet lehet kapormag segítségével csökkenteni. A premenstruációs időszakban inzulin érzékenyeknél fejfájás, puffadás, erőtlenség, agyi köd formájában is jelentkezhet az inzulin érzékenység.   A kapormag rendkívül jó hatással van a hormonháztartásra, kiegyensúlyozza azt. Palástfű:  réti palástfű teáját elsősorban nőgyógyászati problémákra ajánljuk, például endometriózisra, gyulladásos betegségekre, menstruációs problémákra, változókori panaszokra, hőhullámra.Teája méherősítő és vérzéscsillapító, valamint a benne található szalicilsavtartalomnak köszönhetően fájdalomcsillapító hatású, ez utóbbi miatt például fejfájás, migrén esetén is alkalmazható. Galaj:  Nagyon hasznos, az egész mirigyrendszerünket védi. Pajzsmirigyproblémákra, alul- és túlműködésre is eredményesen használható. Jó vértisztító, ajánlott vesebántalmakra is. Álmatlanságra. és pattanásokra is használjuk, ezen kívül daganatok megelőzésében használható. Citromfű:  idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túlműködésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.Vízhajtásra éa megfázás, influenza esetén is kiválló.  

3800 Ft / üveg
3800 Ft/üveg

Afrodité női teakeverék

 Javaslat: fiatal nők menstruációs ciklusának beállítása, vele összefüggő panaszok csökkentése. Menopauza esetén is jól használható, a hormonrendszer kiegyensúlyozására.  Vegyszermentesen temelt vagy gyűjtött , kézzel készített teafű. Felhasználása: forrázattal készül, 1 csipetet 2,5 dl forró vízzel leöntjük, lefedjük, 10 perc állás után leszűrjük. Édesítés nélkül igyuk.  Összetevői:: Pásztortáska, vasfű, levendula, kapor, palástfű, galaj,citromfű Pásztortáska: .  A méh izomzatát stimulálja, vérzéscsillapító, csökkenti a menstruációs görcsöket. Vértisztító és keringésjavító, menstruációs ciklust javító hatása miatt került a tea és  tinktúra keverékbe. Vasfű:  Vérképző hatású, Csökkenti a menstruációs fájdalmakat, és fokozza a tejelválasztást. A vasfű nyugtató és regeneráló hatással van az idegrendszerre, így alkalmas a kedélyállapot és a közérzet javítására, idegkimerültség és lehangoltság enyhítésére, továbbá feszültségoldásra. Ezen kívül tisztítja a vesét, májat regenerál és segít az epe termelésben is. Levendula:  erős fertőtlenítőszer, gyulladásgátló. Segít a depresszív, szorongó lelkiállapot leküzdésében, javítja a hangulatot.  Nyugodt, ellazult alvást biztosít. Görcsoldó hatású, segít emésztési bántalmak, puffadás, bélpanaszok, hasi diszkomfort érzet esetén . Kapor: A kapormagot a természetgyógyászatban elsősorban gyomorerősítőként és vizelethajtóként tartjuk számon, de nyugtató és antibakteriális hatású, álmatlanság ellen, fogínygyulladás esetén is kiváló, ráadásul a leheletet is frissíti.  Az inzulinszintet lehet kapormag segítségével csökkenteni. A premenstruációs időszakban inzulin érzékenyeknél fejfájás, puffadás, erőtlenség, agyi köd formájában is jelentkezhet az inzulin érzékenység.   A kapormag rendkívül jó hatással van a hormonháztartásra, kiegyensúlyozza azt. Palástfű:  réti palástfű teáját elsősorban nőgyógyászati problémákra ajánljuk, például endometriózisra, gyulladásos betegségekre, menstruációs problémákra, változókori panaszokra, hőhullámra.Teája méherősítő és vérzéscsillapító, valamint a benne található szalicilsavtartalomnak köszönhetően fájdalomcsillapító hatású, ez utóbbi miatt például fejfájás, migrén esetén is alkalmazható. Galaj:  Nagyon hasznos, az egész mirigyrendszerünket védi. Pajzsmirigyproblémákra, alul- és túlműködésre is eredményesen használható. Jó vértisztító, ajánlott vesebántalmakra is. Álmatlanságra. és pattanásokra is használjuk, ezen kívül daganatok megelőzésében használható. Citromfű:  idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túlműködésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.Vízhajtásra éa megfázás, influenza esetén is kiválló.

1200 Ft / csomag
1200 Ft/csomag

Akác méz

Termelői nyers akác méz a Fertő-tájról. 

3200 Ft / db
3200 Ft/db

Akácméz

Akácméz: Színe víztiszta, zöldes árnyalatú méz. Íze kellemes, lágy és édes. Akácvirág illatú, magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony marad. Jó fertőtlenítő, köhögés ellen ajánlott.

1850 Ft / db
3700 Ft/kg

Akácméz

Akácméz: Színe víztiszta, zöldes árnyalatú méz. Íze kellemes, lágy és édes. Akácvirág illatú, magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony marad. Jó fertőtlenítő, köhögés ellen ajánlott.

3500 Ft / db
3500 Ft/kg

Akácvirág esszencia

Akácvirág esszencia  Mézes-édes íze, az akácméz ízét adja szomjúságunk ellen. Friss citrommal, hideg szódával, kitűnő szomjoltó a nyári napokon, de meleg tea ízésítésére is használhatjuk. Összetevők: akácvirág, víz, cukor, citromsav Tartósítószert nem tartalmaz! Hőkezeléssel tartósított! Felbontás után hűtőben tárolandó Higítási arány: 1:6 Vegán, vega, paleo

1800 Ft / db
7.2 Ft/ml

Akácvirág szörp

Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött gyógynövényből készült kézműves termék. Cukrot tartalmaz. Tartósítószer és citromsav nincs benne. Hidegen üdítőnek, melegen teának ajánljuk. Akácvirág: fehér akácban található aromás anyagok már a szájban, az ízlelő receptorok ingerlésével meghozzák, javítják az étvágyat.  Kiváló nyákoldó, köhögéscsillapító. Meghűléses betegségek esetén izzasztó hatású is, amely elősegíti a gyorsabb gyógyulást. Kellemes mézes ízű ital, mely hozzájárul a fokozott folyadékbeviteli igény kielégítéséhez. Teája gyomorsav túltengés esetén hatásos, a szörp a cukortartalma miatt erre csak kis mértékben alkalmas.

1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg