Mozzarella Porcelán fehérségű szálas szerkezetű gyúrt sajt. Teljes tejből készítjük, amelyhez baktériumkultúrát és természetes tejoltóenzimet adunk. Súlya 200g
Az obazda az " Oktoberfest egyik alappillére" .Egy fűszeres bajor sajtkészítmény, amit kenyérre kenve vagy pereccel esznek. Bajorországban a sörkertek egy klasszikus étele. Camembert sajt, Krémsajt, vaj, hagyma és fűszerek keverékéből készítjük 20 dkg-os kiszerelésben kerül eladásra
Teljes tejhez hőkezelés után baktériumkultúrát és természetes tejoltóenzimet adunk. Gyönyörű fehér bunda borítja kívülről, belül lágy,krémesen omló sajt.
A raklett vagy raclette svájból származó érlelt félkemény sajtkülönlegesség. A svájciak legkedveltebb étele. Általában héjában főtt burgonyára olvasztják, gyöngyhagymával, uborkával és különféle zöldségekkel fogyasztják. De nagyon finom pirított bagettre olvasztva is. Készítését egy svájci sajtmestertől tanultam. Minimum 2 hónapig maximum 6 hónapig érlelem. Otthoni olvasztása: Egy szelet raklett sajt sajtgyaluval, vagy sajtreszelővel való felszeletelése, vékony szeletekre. A sajt kérgét is nyugodtan belevághatjuk, ez egy extra ropogós ízt ad hozzá. Teflon vagy kerámia serpenyőben nagyon alacsony lángon, zsiradék hozzáadása nélkül megolvasztható. Nem szabad sokáig melegíteni, amint folyós állagúra vált a sajt lehet csurgatni az ételre. Szemetgyönyörködtető olvadása magával ragadó. Jó étvágyat! Baráti üdvözlettel: Németh család
Franciaország Franche-Comté régiójából származó recept alapján készítem. Teljes tejből készült keménysajt, melyet fél évtől akár 2 éven keresztül is érlelek. Minden 2 hónapnál tovább érlelt sajt laktózmentes, így érzékenyek is fogyaszthatják. Az idő előrehaladtával, állaga krémesebb, íze különlegesebb, karakteresebb lesz. A gyógynövényekkel tarkított széna alapú takarmányozás hatására, a sajt ízvilágában visszaköszön az Alpokaljára jellemző enyhe alpesi terroir. A hosszas érlelés határása, ropogós fehérjekristályok jelenhetnek meg a sajtban. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb 200-350g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só.
Rozmaringos friss sajt 25 dkg A teljes tejhez hőkezelés után baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet adunk, tengeri sóval és rozmaringgal ízesítjük. Súlya változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk
Házi sonkával tekert, bükkfán füstölt parenyica. Hevített gyúrt sajt, melyet szalagra nyújtunk, sózunk, és sonkával együtt feltekerünk. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, házi füstölt comb Vákuumcsomagjuk, így 2 hónapig megőrzi minőségét. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 270-330g. ,,Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
A magyarok második legkedveltebb sajtja a parenyica. Hevített gyúrt sajt, melyet szalagra nyújtunk, sózunk és csiga formára tekerünk. A tekergő nevet ezért kapta. Természetes bükkfaforgácson füstölve kapja végleges színét, illatát, ízét. A színárnyalatok eltérőek lehetnek egyes füstölések között. (általában a levegő páratartalmától függ) Összetevői: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só A 2021-ben ezüstérmet, majd a 2022-ben bronzérmet kapott a Magyar Sajtmustrán. Fogyasztása függőséghez vezethet. ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Teljes tejhez hőkezelés után baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet és tengeri sót adunk, tökmaggal és tökmagolajjal ízesítjük. Súlya 250g
Trappista sajt A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Mégis, ha megnézitek a boltok polcain lévő termékek összetevőit, láthatjátok az adalékanyagokat. (A nátrium-nitrit, a kálium nitrit és nitrát toxikus az emberi szervezet számára, a zsírból vajat készítenek, az olcsóbb pálmaolaj pedig a zsírtalanított tejbe kell.) Sajtunk nem tartalmazza a fent felsorolt káros összetevőket. Természetes módon készítjük, egy hónapos érlelés után csomagoljuk. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalmú tejből) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Családunk is ezt fogyasztja minden nap. 250-350g-os kiszerelésekben vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Szárított zöldfűszerekkel ízesített bükkfán füstölt parenyica. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, petrezselyem, fokhagyma, vöröshagyma, zeller, metélőhagyma. ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család