Régi nevén trappista sajt. A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Mégis, ha megnézitek a boltok polcain lévő termékek összetevőit, láthatjátok az adalékanyagokat. (A nátrium-nitrit, a kálium nitrit és nitrát toxikus az emberi szervezet számára, a zsírból vajat készítenek, az olcsóbb pálmaolaj pedig a zsírtalanított tejbe kell.) Sajtunk nem tartalmazza a fent felsorolt káros összetevőket. Természetes módon készítjük, egy hónapos érlelés után csomagoljuk. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalmú tejből) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. 250-350g-os kiszerelésekben vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Kézműves grillsajt Az előző évhez hasonlóan, idén is elkészítettük szezonális termékünket. Különbség az, hogy most nagyobb méretben készítjük, melyet utána kettő vagy négy részre vágunk. Akár rácson, akár serpenyőben, kevés zsiradékkal (lehetőleg vajjal kikent serpenyőben) egyszerűen elkészíthető. Az idei sajtunk annyiban különbözik még a tavalyitól, hogy kapott egy nagyon enyhe bükkfaforgácson való füstölést, ennek köszönhető, hogy megfelelően sütve nem folyik szét, és nem marad gumis, nyikorgó. Ajánlatos 1 cm-es vastagságú szeletekre felszelni, előmelegített (175fokos) serpenyőben megsütni. (mikor a vaj elkezd karamellizálódni.) Vákuumcsomagolva minőségét 2 hónapig megőrzi.
A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Természetes bükkfaforgácson füstölt sajtunkat a füstölést megelőzően egy hónapig érleljük. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalom) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) Kézműves termék, a csomagok súlya kb 270-330g. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Szárított fokhagymával fűszerezett, bükkfán füstölt parenyica. Vákuumcsomagjuk, így 1 hónapig megőrzi minőségét. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 250-350g. Összetevők: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, fokhagyma ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Magyartarka tehéntejből készült joghurtunk. A görögjoghurtnál lágyabb, folyósabb. A pohár aljába gyümölcslekvárt teszünk, erre jön a joghurt, majd fedelét heggesztéssel zárjuk. Összetevők: Hőkezelt magyartarka tehéntej (szénatej), probiotikus kultúra, gyümölcslekvár Fogyasszátok egészséggel!
Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú) félkemény sajt. Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam. Innen kapta nevét. 2021-és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. 2025-ben a sajtbírák az év legjobb magyar sajtjának választották. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontotta a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják! Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 280-320g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed" Baráti üdvözlettel: Németh család
Kakukkfüves sajt: Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt szárított kakukkfüvet keverek a sajtba. Az érés során a kistermelői kakukkfű átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.
Kokusz, mandula tejes kakaó ital. Kókuszreszelék illetve mandulatej, kakaópor, méz étcsoki az összetevője. Szavatosság: kb. 3-4 nap hűtőben
Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt köménymagot keverek a sajtba. Az érés során a fűszerkömény átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.
Egykor egyek voltak, sokan azt hitték elválaszthatatlanok. Míg egy nap az egyik felülkerekedett a másikon. Ezt elnevezték tejfölnek, amazt meg aludttejnek. Arra is rájöttek ha felébresztik álmából, szétesik majd túró lesz. A paprika, a kömény, és a só összebeszéltek, hogy újra egyesítik őket. Olyannyira sikerrel jártak, hogy irigyeik is akadtak szép számmal, kik most körözik őket.
Egy pillanatra felejtsétek el a bolti túrót. Tegyétek bele a kosaratokba, és jöhet a csütörtök esti túrós palacsinta, vagy a pénteki túrós tészta. (Csuszát ne felejtsetek hozzá rendelni) Zsíros tejből készült rögös túró pasztőrözött magyartarka tehéntejből. Ételed az életed! :)
Házi sonkával tekert, bükkfán füstölt parenyica. Hevített gyúrt sajt, melyet szalagra nyújtunk, sózunk, és sonkával együtt feltekerünk. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, házi füstölt comb Vákuumcsomagjuk, így 2 hónapig megőrzi minőségét. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 270-330g. ,,Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család