Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Teák, kávé, kakaó

Ginko biloba tea

Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Ginko biloba: A gyógyászatban a fa leveleiben található hatóanyagokat alkalmazzák, amely alapvetően értágító és keringést javító hatású. Növeli a sejtek oxigénellátását, javítja az agyi vérkeringést. Így élesíti a memóriát, növeli a szellemi frissességet és segíti a különböző agyi funkciókat. Hatékonyan alkalmazható visszértágulat, vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás ellen. Egészségmegőrző értékét annak köszönheti, hogy javítja a szervezet energia-háztartását, valamint lassítja az öregedési folyamatokat. Számos klinikai vizsgálatban bizonyították, hogy a ginkgo kivonat alkalmazása keringési, pszichés és intellektuális funkciók területén egyaránt meghatározó javulást eredményez. Jobban élénkít, mint a koffein, viszont nincs káros hatása. Hatását lassan fejti ki, kell 1 hónap is -napi 2 csésze elfogyasztásával -az  érezhető javuláshoz. Vizsgáknál legalább 1 héttel korábban el kell kezdeni a kúrát.  Vérhigító tulajdonsága van, vérhigító gyógyszer szedése esetén egyéni érzékenység miatt nagyon körültekintően szabad alkalmazni.  Műtétek előtt legalább 1 héttel a Ginko biloba fogyasztását fel kell függeszteni.  Tudtad? A Ginkgo biloba egy igazi túlélő. Amikor Hirosimában 1945. augusztus 6-án felrobbant az atombomba, a Páfrányfenyő egyetlen túlélőként vészelte át a szörnyű pusztítást, és hozott új hajtásokat a következő tavaszon.  

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Hárs tea

Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Hárs:A hársfavirág teát légúti betegségekben izzasztáshoz forrón igyuk. Így átmelegít, oldja és felszárítja a letapadt nyákot, csillapítja a lázas állapotot, a torok belsejében jó érzetű filmréteget képez, nyugtatja a nyálkahártyát ezáltal a kínzó köhögést csillapítja. Erőteljes izzasztó, ami révén az orrfolyással járó náthában hatékony segítő, az orrdugulást megszünteti. A folyadékpótlást is biztosítja. Az influenzát, légúti betegségeket kísérő fejfájást és végtagfájdalmaka enyhíti.  Mivel nyugtatja az idegrendszert és kíméletes görcsoldó is, az álmatlanság leküzdésében is hatékony. Hozzájárul az eredményes regenerálódáshoz. Enyhe, hígított teáját rossz alvó kisgyermeknek is adhatjukA vizelettermelést fokozza, a veséket átmelegíti, vizelethajtó, ami által tisztítja a vesét és a húgyutakat, megelőzi a vesekő képződést. A felfázásos vese eredetű derékfájdalom csillapítója. A vízháztartás mellett a teljes nyirokkeringést tisztítja.Narancsbőrös tüneteket a nyirokrendszeri pangás megszüntetésével, a nyirokkeringés beindításával és tisztításával segíti. Vértisztító hatása nem csupán a vérképzésben, de sápadtsággal jelentkező vérszegénység kezelésében, tavaszi fáradtság leküzdésében előnyös hatású. Allergizálhat! Terhesség és szoptatás idején csak orvossal egyeztetve javasolt.  

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Izsóp tea

Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Izsóp: ma már kevesen ismerik és használják, pedig nagyon értékes gyógynövényünk. Teaként és fűszerként is használható. Erős gyógynövény, tiszteltettel és mértékkel használjuk. Növényi antibiotikum, fertőtlenítőszer. Kissé kámforos, fűszeres illatú, enyhén kesernyés ízű fűszernövény. Ezért használható emésztési problémák esetén: hasfájást enyhítő, serkenti az emésztősavak termelődését, megszünteti a puffadást és az ezzel járó szeleket. Antimikrobális tulajdonságának köszönhetően az izsóp a gombák, vírusok és baktériumok ellen is hatásos. Mivel hatékony fertőtlenítő és izzasztó, valamint erős nyákoldó hatásának köszönhetően kiváló köptető, az izsóp segít csillapítani a megfázás és az influenza tüneteit: elsősorban a torokfájást, a náthát, a hurutot és a köhögést, hozzájárul az asztma tüneteinek kezeléséhez. Csökkenti a reumás fájdalmakat és az izomgörcsöket, a fürdővízbe szórt izsóp nyugtató és izzasztó hatású. Vírus-, baktérium- és gombaellenes szer, elpusztítja a genitális- és ajakherpeszt kiváltó herpes simplex vírust. Fokozza a zsírok lebontását, ezért a fogyókúra alatt is rendszeresen ihatjuk. Kúraszerűen hathétig alkalmazhatjuk, majd tartsunk néhány nap szünetet. 6 évesnél fiatalabb gyereknek ne adjuk. Mivel megemeli a vérnyomást, a magas vérnyomásban szenvedők ne igyanak izsópfű teát. Terhesség, szoptatás alatt nem ajánlott! Tudtad? Neve a héber „ezob” szóból származik, aminek jelentése szent növény. Lélektisztító erejét megemlíti a Biblia pl. "Tisztíts meg engem izsóppal és tiszta leszek!" (Zsolt51:9), 

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Kamilla tea

Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött gyógynövényekből kézzel készült teafű. A kamillát közel 5000 éve használják tea, növényi kivonat és kozmetikai formákban a nyugalom, a vitalitás, a fiatalos megjelenés és a hosszú élettartam elősegítése érdekében. A kamillát néha növényi aszpirinnek is nevezik, mivel évszázadok óta népszerű otthoni gyógymód a fájdalom csökkentésére. Hatékonyak az arcüreg gyulladás, a bőrirritáció, a fogfájás és a fertőzések csökkentésében. Erőteljes emésztő relaxánsnak tekinthető, a kamilla tea felhasználható különböző gyomor-bélrendszeri zavarok kezelésére, beleértve a gázképződést, a savas reflux tüneteket, az emésztési zavarokat, a hasmenést, az étvágytalanságot, az émelygést és a hányást. A kamilla kivonat segíthet a hasmenés és a kólika gyermekeknél történő csökkentésében, valamint a fájdalom és a szorongás enyhítésében is. A kamilla, akár tea, tinktúra vagy illóolaj formájában, az egyik legjobb gyógynövény a stressz elleni küzdelemben és a relaxáció elősegítéséhez. A kamilla gőz inhalálása illóolajok segítségével ajánlott a szorongás és az általános depresszió természetes gyógymódjaként. Az inhalálás segít az arcüreggyulladás és orrdugulás esetén is. A kamillavirág természetesen csökkenti az ízületi gyulladással, sérülésekkel, hátfájással,  terhességgel kapcsolatos fájdalmat. Tény, hogy a fájdalomcsökkentő tulajdonságokat még arra is használják, hogy megnyugtassa a testet és az elmét a szülés után. A világ egyes részein - például Mexikóban - kamilla teát adnak a nőknek a szülés után, hogy lazítsák a hasizmokat, és segítsenek a pihenésben. Nemrégiben számos tanulmány ásta bele magát a kamilla daganatellenes hatásába. A bizonyítékok azt mutatják, hogy a kamilla megakadályozza a rákos tumor növekedését és természetes rákkezelést eredményez. Úgy gondolják, hogy a rákos sejtek gátlása a kamilla apigenin nevű antioxidánsoknak tulajdonítható, amely egy bioaktív összetevő és úgy tűnik segít a bőr-, a prosztata-, a mell- és a petefészekrák elleni küzdelemben. Száraz, irritált, idős vagy piroskás bőrtől szenved? Próbálja meg kamilla olajjal kenegetni. A kamilla elősegíti a sima, egészséges bőrt és enyhíti az irritációt a gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően. A kamilla flavonoidjai és illóolajai a bőr mélyebb rétegeibe kerülnek, megőrizve annak fiatalos megjelenését, színét és immunvédelmét. A kamilla sok jó tulajdonsága ellenére ritkán ugyan , de  allergiát okozhat. Amennyiben szezonális allergiában szenved, mindenképp kérje ki kezelőorvosa tanácsát használata előtt. Ugyanígy várandósság esetén is beszélje meg a kamilla használatát orvosával!  

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Lándzsás útifű tea

Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Lándzsás útifű:  A letapadt nyák oldásával a köhögési ingert is csillapítja, a nyálkahártyát megnyugtatja, bevonatot képez rajta. Csökkenti a gyulladást a felső légutakban, a torok és szájnyálkahártya területén. A dohányosok is jól használhatják a légutak tisztítására. Szamárköhögés, asztma esetén is eredményesen alkalmazható. Sárgaság ellen régóta használják, ugyanis normalizálja a máj és az epehólyag működését.  A vesék, húgyhólyag fertőtlenítése mellett azok gyulladásos folyamatait rendezi, a véres, zavaros vizeletet megszünteti.Teája a gyomorsavtermelést, gyomorégést csillapítja. Gyomorrontás esetén is segít forrázata. Összehúzza, fertőtleníti, bezárja a sebet, és elősegíti a véralvadást, vérzéscsillapítóként is használatos. Duzzadásos szembetegségekben, herpesz kezelésében is eredményesen használható. Teája már 6 hónapos kortól adható megfázás esetén.  

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Levendula tea

Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött, kézzel feldolgozott teafű. Teakészítés: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forróvízzel. Állni hagyjuk 10 percig.  Más teákkal keverhető.  Levendula: A levendula elbűvölő illatú virágának és illóolajának nyugtató és izomlazító hatása már régóta ismert. Ennek köszönhetően gyógyír az álmatlanságra, javítja a hangulatot, enyhíti a depressziót, a szorongást. Görcsoldó hatású, valamint az emésztést, és az epekiválasztást segítő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért puffadás és emésztési zavarok esetén is hatékony. Emellett idegi eredetű gyomor- és bélpanaszok, hasi diszkomfort enyhítésére is kiválóan alkalmazható. Fokozza az étvágyat, nyugtatja, erősíti a gyomrot. Fertőtleníti a szájban található sebeket, a gyulladt fogínyre is jótékony hatású. Tudtad? Az 1. világháborűban levendula olajjal és virággal fertőtlenítették a körházak levegőjét és a használt eszközöket. Ilyen erős fertőtlenítő hatása van a levendula olajnak.   

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Málnalevél tea

Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Málnalevél:A málna rengeteg vitamint tartalmaz, emiatt kiváló immunerősítő, régóta javasolják egészségjavító és immunitás fokozása céljából fogyasztását.Fogyasztása a cukorbetegség előszobájának tekintett inzulinrezisztencia estén tudományos kutatások alapján is kifejezetten előnyös.Csillapítja a menstruációs vérzést, valamint javasolják a fájdalmas menstruációs görcsök tüneti kezelésére vele, mert lazítja és összehúzza a méh és a medence izmait.A málnalevél vegyületei összezúzó hatással is rendelkeznekA flavonoidjai pedig bizonyítottam erős antioxidáns, antimikrobális, gyulladásgátló hatással rendelkeznek.Emiatt használják szájüregi- és toroknyálkahártya gyulladásait Összehúzó, gyulladáscsökkentő és antimikrobális hatása miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott ínygyulladás, gyomornyálkahártya-gyulladás, légúti fertőzések, megfázás, torokfájás, szájfekélyek és influenza esetén is.Fogyasztását ezért ajánlják szív- és érrendszeri problémák esetén is.

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Megfázás elleni teakeverék

Megfázás elleni teakeverék, gyerekeknek is Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött , kézzel készített teakeverék. Felhasználása: forrázással: 1 csipetnyi tefüvet 2,5 dl forró vízzel leöntjük, lefedjük, állni hagyjuk 10 percig, majd leszűrjük. Melegen, mézzel, citrommal vagy homoktövissel ízesítve fogyasztjuk.  Összetevői:  csalán, hársfa, kakukkfű, bodza, rózsaszirom Csalán:  rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: kálcium, vas, magnézium, foszfor, kálium és nátrium, A-, C- és K-vitamin, valamint számos B-vitamin. A legyengült szervezetnek nagy szüksége van rájuk. Ezen kívül erős vízhajtó,  gyulladáscsökkentő tulajdonságú. Hársfa: A hársfavirág teát légúti betegségekben izzasztáshoz forrón igyuk. Így átmelegít, oldja és felszárítja a letapadt nyákot, csillapítja a lázas állapotot, a torok belsejében jó érzetű filmréteget képez, nyugtatja a nyálkahártyát ezáltal a kínzó köhögést csillapítja. Erőteljes izzasztó, ami révén az orrfolyással járó náthában hatékony segítő, az orrdugulást megszünteti Kakukkfű: Légúti hurutok, gyomorhurut esetén egyaránt kiváló váladékoldó, a feloldott nyák kiürülését is elősegíti. Mivel hörgőtágító hatású is, az asztma tüneteire is jótékonyan hat.  Az egyik legerősebb immunerősítőnk. Bodza: Felső légúti hurutok és a hozzájuk társuló tünetek, mint köhögés, rekedtség, orrdugulás esetén a bodzavirág teája forrón, mézesen, citromosan segíti az izzadást, megkönnyíti a hurutok felszakadását, kiürülését, és csillapítja a kísérő lázat.  Az arcüregben, homloküregben, középfülben is segíti a letapadt, besűrűsödött váladék oldását. Rózsaszirom : A rózsa csillapítja a szorongást és a rossz közérzetet, megnyugtatja a szívet és az idegeket, kiegyensúlyozottá tesz bennünket. Javítja a kondíciónkat, összhangot teremt a szívünk és az elménk között. Fertőtlenítőszer és immunerősítő.

1200 Ft / csomag
1200 Ft/csomag

Szurokfű tea

Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Szurokfű : másik neve vad majoranna. Soproni területeken is őshonos. Köhögéscsillapítónak, hörgő- és hangszálgyulladás, rekedtség esetében használjuk. Étvágyjavító, görcsoldó, antiszeptikus, élénkítő, köptető, emésztést könnyítő, epehajtó, valamint gyenge vizelethajtó és izzasztó hatása is van. Székrekedést szüntet. Reumát, köszvényt kezelhetünk vele. Migrénes fejfájás csillapításában is segíthet.Az agyalapi mirigyre is hat, a hormonműködést szabályozza, ezért javasoljuk pajzsmirigyprobléma és más egyéb hormonális betegségek esetén kiegészítőként, napi egy csészével 6-8 hétig, majd heti két csészével akár hosszabb ideig fogyasztani. Fűszerként is használható, majorannára emlékeztető íze van. Várandóság ideje alatt nem javasolt. Gyerekeknek 3 éves kortól adható, a javasolt adag fele mennyiségben. 

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Tyúkhúr tea

Elkészítése: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forró vízzel, lefedjük, 10 percig állni hagyjuk. Vegyszermentesen termesztett vagy gyűjtőtt, kézzel készített teafű. Tyúkhúr:  Kiváló koleszterincsökkentő. Hagyományosan a testsúly csökkentésére használják. Enyhe vizelet-és hashajtó. Enyhe gyulladáscsökkentő hatású. Csökkenti a torokfájást.Kiváló vese-és májtisztító, valamint oldja a vesekövet. Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Igen értékes méregtelenítő, valamint csillapítja a lázat.  Javítja az anyagcserét. Külsőleg: ekcéma és kiütések kezelésére használhatjuk. 4-5 napra áztasson be olívaolajba szárított tyúkhúrt, majd szűrje át a kapott olajat egy ruhadarabon, sajtolja ki, és használja közvetlenül a beteg bőrfelszínen. Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott belsőleg. Bőrre kenve használható.   

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Zsálya tea

Vegyszermentesen termelt vagy gyűjtött , kézzel készített teafű. Teakészítés: forrázatot készítünk 1 csipet teafűvel és 2,5 dl forróvízzel. Állni hagyjuk 10 percig.  Más teákkal keverhető.  Zsálya:jótékony hatású a magas vérnyomás, érfalak lerakódásai által keletkezett érrendszeri betegségek kezelésében. A koleszterinszintet is csökkenti. Az Alzheimer-kórban szenvedők panaszait is enyhítheti, hiszen amellett, hogy a memóriát javítja stresszoldó és idegcsillapító.  Változókorban a hőhullámokat, a hozzájuk társuló túlzott verejtékezést segít kiküszöbölni. Gyomorhurut, bélhurut esetén görcsoldó hatása válik áldássá. Bőrbetegségek, hólyaghurut, nehezen gyógyuló sebek esetében vértisztító tulajdonságai révén segíthet. Vértisztító hatása okán tulajdonképpen test szerte minden szerv vérellátását, ezáltal zavartalan működését biztosítja.  Étvágyjavító, a jobb emésztést segíti. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő összetevői miatt a hámrétegen alkalmazva felgyorsítja a hegesedést, összehúzza a sebet, elősegíti a sebgyógyulást, jól használhatók a bőrön keletkezett, nem túl mély sebek, leütések, de rovarcsípések kezelésére is. Öblögetőszerként is előnyös gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibiotikus hatása: a fogíny-, a mandula- és az egyéb szájüregi gyulladások gyógyulását felgyorsítja. A fogkövet feloldja, újbóli fogkövesedést akadályozza. Foglazulásnál támaszkodhatunk rá, szájpenész esetén pedig gyorsan hat, ha gézlapra téve naponta többször kitörölgetjük vele a szájüreget. "Kinek zsálya nől a kertjében, az nem halhat meg" tartotta a mondás régen. A fenti felsorolásból is látszik, mi mindenre jó a zsálya, így  nem volt alaptalan ez a mondás. 

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag