Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Végerbauer István őstermelő

Végerbauer István őstermelő

“FERTŐ-PARTI KECSKETEJ SAJÁT ÖKOGAZDÁLKODÁSBÓL”

A kiváló minőségű tejért éven át átlagosan 18-20 tejelő fajtú lacaune juhot és a 30-35 alpesi kecskét fejnek. Az állatokat a lehető legjobb körülmények között, szabad tartásban, illetőleg az istállókban és karámokban is a szabad mozgás lehetőségét megadva tartják. Az állomány takarmányozását a Hungaria Öko Garancia Kft. által tanúsított, ökogazdálkodásba bevont réteken kaszált széna, illetve saját termesztésű gabona és lucerna biztosítja.

A tejhozamot részben nyers tejként értékesítik, illetve saját kisüzemükben dolgozzák fel. A tejfeldolgozás során arra törekednek, hogy a természetes takarmányozással biztosított jó minőségű tej a feldolgozással ne veszítsen természetes jellegéből, vitamin és ásványi anyag tartalmából.  A tejtermékek, sajtok készítése során minden esetben kíméletes pasztörizálással készítik elő a tejet a további feldolgozásra.  A termékek nem tartalmaznak semmilyen tejidegen adalékanyagot, tartósítószert, színezéket.

István 1998 óta foglalkozik gazdálkodással, elsősorban kecske és juh állattartással, felesége Emília pedig kecske és juhtejből készíti a családi kisüzemben az egyedi ízvilágú tejtermékeket. Családi gazdaságuk a fertopartitej az Alpokalja-Fertő-tájon Hidegségen található.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Ár szerint

Friss sajt kecsketejből

Kecsketejbő készül, állagában Feta sajt jellegű, savas alvasztású sajtunk, előállításához legfeljebb 1 % aroma és széndioxid termelő sajtkultúrát, és 0,15 % tej oltót használunk.  Ezt a terméket zöldfűszeres ízesítéssel is készítjük (a fűszer csak a termék külső részén van, érlelést követően forgatjuk bele a fűszerkeverékbe).Kiszerelése:200 -250 g – os korongokban kapható.                                                                                                          

1200 Ft / db
6000 Ft/kg

Kecskesajt

Kecsketejből készült préselt sajtunk rövid érlelésű, gomolya jellegű friss sajt. Ezt a terméket ízesített (fokhagymás, chilis, lilahagymás, medvehagymás, snidlinges és köményes) változatban is készítjük, a fűszereket préselés előtt keverjük bele a sajttésztába, így azok egyenletesen oszlanak el a végtermékben. Az ízesített termékek érlelési ideje és eltarthatósága is rövidebb, mint a natúr terméké, hűtve tárolva vákuumcsomagolásban 15 - 20 nap.

1300 Ft / db
6500 Ft/kg

Kecsketej

Nyers, nem pasztőrözött kecsketej, saját gazdaságból. Fogyaszthatóság, 3 nap, hűtve, 10 C fok  alatt tárolandó, fogyasztás előtt forralni szükséges. A termék  műanyag flakonban kapható.

700 Ft / l
700 Ft/l

Krémsajt kecsketejből

850 Ft / db
4250 Ft/kg

Vaníliás krémtúró kecsketejből - mazsolával

A termék hagyományos eljárással lefölözés nélkül, kecsketej alvasztásával, majd lassú kimelegítésével készül. A túró zsíros, krémes állagú, izesítése vaniliás cukor, porcukor és mazsola, eltarthatósága 7 nap, tartósítószert nem tartalmaz.

900 Ft / db
4500 Ft/kg